Imam dva života. Jedan svoj i jedan što ga drugi izmisle.
09.02.2012.

Malo o ... מדינת ישראל

Jednu stvar ne mogu razumjeti, kako je doslo do toga da se jevreji mogu osjecati sigurno samo u vlastitoj drzavi sa elektricnom ogradom koja ih razdvaja od ostatka svijeta i tako sto im je pola drzave na zemlji, a pola ispod zemlje u betonskim bunkerima?

 

Iskreno, nije lahko biti jevrej, nije nikad bilo.

 

Hocu reci, uvijek ima nekih neprijateljstava izmedju odredjenih skupina, vjera, naroda... ali obicno je u nekakve nesuglasice umijesano recimo 10 drzava, i ako odredjena skupina ne moze zivjeti u 10 drzava, u ostalih 190 sigurno moze, niko ih nece primjecivati pretjerano.

 

Ucini nazao zidovu (najblaza "definicija" koju sam uspio smisliti), nema definisane granice drzave, naroda, regije...

 

Svugdje je isto, u svakom dijelu svijeta, manje ili vise. Ali je prisutno. Haman pa i ona plemena u Amazonu ili Africi koja nisu imala doticaj sa civilizacijom uopce, imaju spremne lukove i strijele uperene protiv zidova. JAPANCI IMAJU ANTISEMITSKI POKRET! HEJ! JAPANCI!

 

Volio bih da mogu vise procitati negdje na tu temu. ZASTO JE TO TAKO.

 

Ali takvih tekstova jednostavno nema. Sve sto mozes procitati su tekstovi o patnjama ovog naroda kroz historiju, o tome kako su bili progonjeni, ubijani, masovno ubijani, od pocetka civilizacije do danas, i sa tendencijom da se to nastavi bar narednih 2000 godina. Napadali su ih kamenim bodezima, a izgleda da ce se isto desavati i sa energetskim i laserskim oruzjima :S

 

Ima rasprava na forumima, blogovima, tipa hriscani i muslimani ih ne podnose pa onda razlozi- sto se mene tice to je irelevantno pojasnjenje jer jevreje na crnu listu nisu stavili muslimani i hriscani, to seze puno dalje od nastanka ove dvije religije ... nikad nisam naisao na nekakav ozbiljan tekst, nekakav naucni rad, iako jer ovo bas interesantna tema koja se "vuce" kroz milenije kao konstanta, kao nesto bez cega se ne moze.

 

Naisao sam i na nekoliko knjiga, ali one obicno objasnjavaju ova desavanja sa apekta vjere (krscanstva/islama, nebitno)

 

 

Eto na sta god pomislim, ne mogu naci nista sto konkurise tome.

 

Recimo, njemacka nacija je bila omrazena u drugom svjetskom ratu. I to je trajalo dok je trajao rat i nekih 10tak godina poslije toga. I to je to. Nikad to nije bilo univerzalno, da postoji u svakoj drzavi, svakom narodu, svakoj naciji, rasi,.. neka grupa koja bi bila antigerman.

 

Plus sto je bilo jasno definisano ZASTO ne volimo Nijemce u odredjenom razdoblju. Spalili su pola Europe, htjeli su osvojiti svijet.

 

Ko je danas neprijatelj Nijemcima? Ko je nepriatelj Grcima? Turcima? Austrijancima? Japancima? Rusima? Francuzima? Portugalcima? Spancima? Pojedine drzave, pojedine skupine, ali nikad svi.

 

Sve su to drzave/narodi/nacije... koje su u odredjenom vremenskom periodu imali moc, carstva, kolonije, osvajali su, pljackali, palili, porobljavali.... porobljeni narodi su ih mrzili, molili za njihovu propast. Danas se toga niko ne sjeca. Prohujalo s vihorom.

 

A zidovi, tehnicki gledano, nisu nikome ucinili nista nazao, do recimo u posljednjih 50tak godina. Nit' su imali drzavu nit' vojsku. ZASTO ONDA? To je takav paradoks da ga ja nikako ne mogu dokuciti, bez obzira koliko sam informacija trazio i procitao.

 

Kod antisemitizma nista nije definisano.

 

Evo recimo, nek' mi neko pokusa pojasniti zasto je faraon proganjao zidove, zasto su rimljani proganjali zidove, zasto je inkvizicija proganjala zidove, martin luther, marija tereza, zasto su jos u 16. stoljecu  napisane instrukcije kako se rijesiti zidova, zasto su nacisti proganjali zidove, zasto su fasisti proganjali zidove, zasto arapi dizu izraelske reprezentacije u zrak, zasto postoji antisemtski pokret u Osetiji...?  

 

Zasto njihovo proganjanje traje hiljadama godina, a ne nekog drugog?

 

Zasto niko ne proganja bosance, slovence, austrijance, cigane, grke, indijce, indijance, islandjane...? Svi su bili progonjeni, ali samo u odredjenom vremenskom razdoblju!

 

Nikad uvijek i nikad svugdje!

 

Shvatite ovaj post kao antisemitski, antizidovski, nacisticki, fasisticki... Ne zanima me pretjerano.

 

Jer zaista, samo zelim znati, ZASTO?

 

Ni manje ni vise od te jedne jedine rijeci.

 

MORA POSTOJATI RAZLOG!

 

Zasto su, recimo, u samo posljednjih 1000 godina u bas svakom stoljecu makar po jednom zaglavili "na lomaci"?

 

ps. bio sam dosao u iskusenje da otvorim komentare, pa se sjetih sta se desilo kad sam posljednji put to uradio ... hah 

 

kako su jevreji dosli do betonsko-elektricne drzave: 

http://bs.wikipedia.org/wiki/Izrael

 

kad ovo procitate, shvaticete zasto Dodik ima tako dobre odnose sa Izraelom i zasto su mu savjetnici jevreji, jedino oni mogu odrzati manji entitet u zivotu.  

Duh Koji Hoda"Crne rupe nastaju
kad se um ubrza do beskonacnosti,
ali u negativnom smislu.
Tako da ti se cini da
onoga do cega ti je stalo
nema.
Nema zivota.
Nema sveta.
Nema drugih ljudi.
Nema cak ni tebe..."
---------
Ovaj kutak I-neta nema veze sa stvarnoscu.
Sve price, dogadjaji i likovi NISU IZ STVARNOG ZIVOTA.
SVE je izmisljeno, samo djelic maste....
---------


ra.blog.sa@gmail.com

Jednom sam imao Prijatelja. Poginuo je na Kapiji, u Tuzli....
KAJLO STARA

PRIJATELJU MOJ
DRUZE NAJBOLJI
OSTAVI ME KADA MNOGO
TREBAO SI MI K'O NIKADA

U NAJGORE DANE
JA LIJECIM RANE
KOJE MI NIKAD NECE
NI ZAMLADITI JARO MOJ

U TOM NOVOM SVIJETU
NADJI MJESTO ZA MENE
JER JA OVDJE NECU MOCI
DUGO BEZ TEBE
KAJLO STARA, JARO MOJ

ONO STARO DOBRO VRIJEME
NIKAD NECE BITI,
A NI NASU STARU RAJU
OPET SASTAVITI
JER NEMA NJIH

U MOM SRCU ZNAJ
ZAUVIJEK CES BITI,
A JA DRINSKOM CESTOM
NECU VISE PROLAZITI
A RAZLOG ZNAM

MANIFESTO

Novo je doba"¦ Gledaš vijesti na 100 kanala simultano i većina govori samo o jednom. Ponovno su razotkrili teroristički lanac muslimana koji su planirali da pobiju djecu i ugase svetost slobode, a sve u cilju mračnjaštva i nazadnjaštva. "Prokleti muslimani"¦" misao ide kroz tvoj, medijima odgojeni mozak "“ "Svi su isti".

Ali jesi li ikad, u svom životu, razmislio svojom glavom? Jesi li ikad pokušao isključiti svoj um iz Matrice i pogledati svijet kroz oči muslimana? Imaš li uopće um i razum ili je to samo antropološski privid koji je humanizam usadio u tebe? Ne boj se. Dođi i vidi.

JA SAM MUSLIMAN"¦ uđi u moj svijet onakav kakav jeste.

Moj svijet može početi bilo kada. U trenutku kada mi babo dovi za hairli porod, a mati me nosi tek 3 mjeseca u utrobi"¦ Dok mi uče ezan i ikamet na uho i zovu me mojim muslimanskim imenom, sedam dana nakon što se rodim"¦ Dok u osmom razredu osnovne škole, na ekskurziji, sva mi raja leži pijana po podu hotelske sobe zajedno sa vrlim nastavnikom koji bi nas trebao odgajati i nadgledati, a ja na balkonu klanjam jaciju"¦ Kad se nakon heftu dana neprekidnog pušenja trave, "u čast" mog osamnaestog rođendana, nađem u džamiji na sedždi, moleći oproštaja od Allaha jer neću da živim taj život bez cilja"¦ Ili mi Allah Uzvišeni pošalje svog roba dobrog koji me podsjeti da sam prefur'o tridesetu i da mi pored svog uspjeha u životu fail samo Allah"¦ Ili možda kada u svojoj crkvi prvi put postavim pitanje o logici trojstva ili kontraverzama Biblije a prijekor svećenika me gurne prema Istini Jedinoj"¦ Čak i kada me hafiz Bugari dozove od heroina i zbunjeno klanjam sabah u Bijeloj džamiji"¦ Čak i kad nakon 63 godine poganog života, u zadnjem dahu izustim svjedočenje da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Njegov Poslanik"¦ Čak i tad.
"Prokleti slabići i mamine maze"¦" ponovno struji kroz tvoj ponosom okovani mozak "“ "Svi su isti".

Možeš li racionalno objasniti prijezir u svom srcu kad sretneš moju majku, sestru ili ženu na ulici, kako čedno a u isto vrijeme plemenito koraća izjavljujući svakim korakom ponos zbog svog hidzaba ili nikaba?
Trudiš li se bar malo da sakriješ mržnju u pogledu kad vidiš moju bradu u ma kojoj dužini i stilu asociranom sa islamom?

Imaš li petlje da mi nešto kažeš u oči? I kojim bi jezikom to rekao? Jeli onim što ti ga je crveni dedo naučio na dvoheftičnom policijskom kursu u Bačkoj palanci kada je iznenada nakon toliko dugog bravka na kursu usvojio "bre" kao svoju riječ? Ili onim za koji mi prebacuješ da ga iskrivljujem "stranim" riječima tipa hefta ili selam"¦
"Proklete neobrazovano-zaostale bradate spodobe i nindža bule" "“ prolazi ti val kroz korteks ispod od muke znojna čela. "Svi su oni isti"

Jel' zaista misliš da sam ja taj koji je ovdje prazna isprana olupina a da si ti taj koji je ispunjen humanizmom i prosvjetljenjem?

Dok ja stojim u hladnoj zimskoj noći pred centralnim zatvorom naspram kordona policajaca niskog čela, braneći posljednji tračak pravde na ovoj krvavoj zemlji, ti sjediš nedaleko od tog prizora, "na Relaxu", sa pivom u ruci držiš ders okupljenim kako je novo doba svanulo za našu djecu. Veoma prosvjetljeno od tebe.

Dok pendreci padaju po mojoj braći koja leže u krvavom snijegu završavaš svoj zadnji masterpeice za Slobodnu Bosnu ili Dane o ljudskim pravima i vrijednostima demokratskog društva. Veoma humano od tebe.

Najvažnija stvar u životu ti je šta je p'jana Brittney Spears povratila sinoć. Meni najvažnija stvar u životu je što su mi braća i sestre gladni u Bosni, u Gazi, u Iraku, u Somaliji i u Čečenistanu.

Gledaš MTV, VH1, ViVa i FOX channel "“ sretan i bez pameti. Ja noći provodim surfajući Net, ne bil' razaznao komadić istine o mom napaćenom Ummetu od silnih propagandi i dezinformacija.
I opet misliš da si bolji. Nemaš šta da kažeš, ali jedno ti je u glavi: "Svi su oni isti".

JA SAM MUSLIMAN i ovo je moj Manifesto.
Volim dobrotu i osuđujem zlo"¦ Ne ubijam ljude jer nisu kao ja, nego ratujem za goli opstanak. Mrzim teror i ubice nevinih jer mi je Onaj zarad Kojeg sve ovo radim objavio da ko ubije jednu nevinu osobu kao da je pobio cijeli svijet. Volim Istinu a prezirem laž. Blag sam u govoru ali nisam glup. Ne mrzim ljude ali prezirem njihova ružna djela. Borit ću se do smrti i za tebe koji ne znaš i dat ću život svoj"¦ Ali pobijeđen nikad ne mogu biti jer na kraju krajeva mi smo svi isti i istom cilju idemo"¦.


384642


Powered by Ra