Imam dva života. Jedan svoj i jedan što ga drugi izmisle.
22.01.2013.

Općinski sud u Sarajevu i saraf u gumi

Sjecate se one moje bivse sefice sto sam joj otplatio njenu kreditnu karticu jer sam joj bio zirant? Sjecate malo sutra, sta vas briga sto sam ja bio zirant hehe.

.

Uglavnom, ispostavilo se da sam bio zirant na jos jednoj kartici i od huje ne htjednem platiti nego hocu na sud. U principu znam da kad tad moram platiti, ali ako vec moram, daj da maltretiram malo i sud i banku.

.

Huja me uhvatila jer duznik, koji je uzeo i potrosio pare, nije cak ni tuzen od strane banke, posto je banka ustanovila da gospodja nema nikakvih nekretnina (btw. ima ona nekretnina koliko hoces, samo su upisane na muza, djecu, unuke...) i proglasila dug nenaplativim, pa su krenuli na mene. Obzirom da su moje nekretnine na moje ime, nemam izlaza, moram platiti, ali zelim da vidim kako je moguce da su ziranti bas toliko nezasticeni.

.

I stvarno, danas sam se uvjerio da je to ziva katastrofa.

:

Zamislite, duznik nije cak ni pozvan od strane banke, a kamo li da je podnesena tuzba protiv nje, a zirantu je odmah upisan teret na nekretnine sa mogucnoscu trenutnog izvrsenja, ukoliko se ne plati dug.

.

Jos jedna stvar koja mi nije bila do kraja jasna, a od danas mi je itekako jasna... Saznao sam da me banka uopce nije morala tuziti da dodje do svog novca koji ja nisam potrosio, nego je mogla ici direktno na prodaju mojih nekretnina, objavom u dnevnom listu o javnoj drazbi!

.

Ali zbog PREPORUKE Agencije za bankarstvo (dakle samo preporuke), banka ide putem suda i parnice, i to spominju kao olaksavajucu okolnost za mene?? Taj dio nisam skont'o, sta bi tu trebalo biti olaksavajuce. Ali ko ga jebe, prezivi covjek svasta.

.

I helem, zavrsim ja sa sudom, izadjem sav nervozan i udisem onaj cisti sarajevski zrak pomijesan sa dimom crvenog marlbora, kad vidim tonu propustenih poziva od ovog jednog jarana. Odmah ga nazovem, reko neka hica garant, cim je ovoliko puta zvao.

.

Pitam sta je, dje gori, kaze on: Bolan sto se ne javljas, koji ti je... ma reko opustao se malo uz kaficu, pa nisam cuo telefon ha ha. Kaze on, jbt kod mene zadnja desna guma na autu probusena, ali nekako sa strane, isto kao da je neko namjerno zabio saraf unutra, sta mislis da li da zovem policiju ili da idem kod vulkanizera?

.

Jbt, ljudi, ja sam se toliko poceo smijati da je cijela ona ulica zvonila od mog smijeha. Svi su se okretali za mnom, mislim da su cak i sudije izletile na prozore da vide ludjaka koji se toliko smije.

.

Ej, on zbog eksera hoce zvati policiju, a ja ovamo zivce gubim na sudu zbog iznosa od kojeg bih mogao kupiti makar jedno auto, i jos da mi ostane za cetiri nove gume.

.

I odmah mi naumpadne ovaj jedan bloger sa svojom legendarnom izjavom: Nekom nesto, nekom nesto.

.

hahaha

OMB!

.

Stvarno sam zamrzio novac!

 

 

Duh Koji Hoda"Crne rupe nastaju
kad se um ubrza do beskonacnosti,
ali u negativnom smislu.
Tako da ti se cini da
onoga do cega ti je stalo
nema.
Nema zivota.
Nema sveta.
Nema drugih ljudi.
Nema cak ni tebe..."
---------
Ovaj kutak I-neta nema veze sa stvarnoscu.
Sve price, dogadjaji i likovi NISU IZ STVARNOG ZIVOTA.
SVE je izmisljeno, samo djelic maste....
---------


ra.blog.sa@gmail.com

Jednom sam imao Prijatelja. Poginuo je na Kapiji, u Tuzli....
KAJLO STARA

PRIJATELJU MOJ
DRUZE NAJBOLJI
OSTAVI ME KADA MNOGO
TREBAO SI MI K'O NIKADA

U NAJGORE DANE
JA LIJECIM RANE
KOJE MI NIKAD NECE
NI ZAMLADITI JARO MOJ

U TOM NOVOM SVIJETU
NADJI MJESTO ZA MENE
JER JA OVDJE NECU MOCI
DUGO BEZ TEBE
KAJLO STARA, JARO MOJ

ONO STARO DOBRO VRIJEME
NIKAD NECE BITI,
A NI NASU STARU RAJU
OPET SASTAVITI
JER NEMA NJIH

U MOM SRCU ZNAJ
ZAUVIJEK CES BITI,
A JA DRINSKOM CESTOM
NECU VISE PROLAZITI
A RAZLOG ZNAM

MANIFESTO

Novo je doba"¦ Gledaš vijesti na 100 kanala simultano i većina govori samo o jednom. Ponovno su razotkrili teroristički lanac muslimana koji su planirali da pobiju djecu i ugase svetost slobode, a sve u cilju mračnjaštva i nazadnjaštva. "Prokleti muslimani"¦" misao ide kroz tvoj, medijima odgojeni mozak "“ "Svi su isti".

Ali jesi li ikad, u svom životu, razmislio svojom glavom? Jesi li ikad pokušao isključiti svoj um iz Matrice i pogledati svijet kroz oči muslimana? Imaš li uopće um i razum ili je to samo antropološski privid koji je humanizam usadio u tebe? Ne boj se. Dođi i vidi.

JA SAM MUSLIMAN"¦ uđi u moj svijet onakav kakav jeste.

Moj svijet može početi bilo kada. U trenutku kada mi babo dovi za hairli porod, a mati me nosi tek 3 mjeseca u utrobi"¦ Dok mi uče ezan i ikamet na uho i zovu me mojim muslimanskim imenom, sedam dana nakon što se rodim"¦ Dok u osmom razredu osnovne škole, na ekskurziji, sva mi raja leži pijana po podu hotelske sobe zajedno sa vrlim nastavnikom koji bi nas trebao odgajati i nadgledati, a ja na balkonu klanjam jaciju"¦ Kad se nakon heftu dana neprekidnog pušenja trave, "u čast" mog osamnaestog rođendana, nađem u džamiji na sedždi, moleći oproštaja od Allaha jer neću da živim taj život bez cilja"¦ Ili mi Allah Uzvišeni pošalje svog roba dobrog koji me podsjeti da sam prefur'o tridesetu i da mi pored svog uspjeha u životu fail samo Allah"¦ Ili možda kada u svojoj crkvi prvi put postavim pitanje o logici trojstva ili kontraverzama Biblije a prijekor svećenika me gurne prema Istini Jedinoj"¦ Čak i kada me hafiz Bugari dozove od heroina i zbunjeno klanjam sabah u Bijeloj džamiji"¦ Čak i kad nakon 63 godine poganog života, u zadnjem dahu izustim svjedočenje da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Njegov Poslanik"¦ Čak i tad.
"Prokleti slabići i mamine maze"¦" ponovno struji kroz tvoj ponosom okovani mozak "“ "Svi su isti".

Možeš li racionalno objasniti prijezir u svom srcu kad sretneš moju majku, sestru ili ženu na ulici, kako čedno a u isto vrijeme plemenito koraća izjavljujući svakim korakom ponos zbog svog hidzaba ili nikaba?
Trudiš li se bar malo da sakriješ mržnju u pogledu kad vidiš moju bradu u ma kojoj dužini i stilu asociranom sa islamom?

Imaš li petlje da mi nešto kažeš u oči? I kojim bi jezikom to rekao? Jeli onim što ti ga je crveni dedo naučio na dvoheftičnom policijskom kursu u Bačkoj palanci kada je iznenada nakon toliko dugog bravka na kursu usvojio "bre" kao svoju riječ? Ili onim za koji mi prebacuješ da ga iskrivljujem "stranim" riječima tipa hefta ili selam"¦
"Proklete neobrazovano-zaostale bradate spodobe i nindža bule" "“ prolazi ti val kroz korteks ispod od muke znojna čela. "Svi su oni isti"

Jel' zaista misliš da sam ja taj koji je ovdje prazna isprana olupina a da si ti taj koji je ispunjen humanizmom i prosvjetljenjem?

Dok ja stojim u hladnoj zimskoj noći pred centralnim zatvorom naspram kordona policajaca niskog čela, braneći posljednji tračak pravde na ovoj krvavoj zemlji, ti sjediš nedaleko od tog prizora, "na Relaxu", sa pivom u ruci držiš ders okupljenim kako je novo doba svanulo za našu djecu. Veoma prosvjetljeno od tebe.

Dok pendreci padaju po mojoj braći koja leže u krvavom snijegu završavaš svoj zadnji masterpeice za Slobodnu Bosnu ili Dane o ljudskim pravima i vrijednostima demokratskog društva. Veoma humano od tebe.

Najvažnija stvar u životu ti je šta je p'jana Brittney Spears povratila sinoć. Meni najvažnija stvar u životu je što su mi braća i sestre gladni u Bosni, u Gazi, u Iraku, u Somaliji i u Čečenistanu.

Gledaš MTV, VH1, ViVa i FOX channel "“ sretan i bez pameti. Ja noći provodim surfajući Net, ne bil' razaznao komadić istine o mom napaćenom Ummetu od silnih propagandi i dezinformacija.
I opet misliš da si bolji. Nemaš šta da kažeš, ali jedno ti je u glavi: "Svi su oni isti".

JA SAM MUSLIMAN i ovo je moj Manifesto.
Volim dobrotu i osuđujem zlo"¦ Ne ubijam ljude jer nisu kao ja, nego ratujem za goli opstanak. Mrzim teror i ubice nevinih jer mi je Onaj zarad Kojeg sve ovo radim objavio da ko ubije jednu nevinu osobu kao da je pobio cijeli svijet. Volim Istinu a prezirem laž. Blag sam u govoru ali nisam glup. Ne mrzim ljude ali prezirem njihova ružna djela. Borit ću se do smrti i za tebe koji ne znaš i dat ću život svoj"¦ Ali pobijeđen nikad ne mogu biti jer na kraju krajeva mi smo svi isti i istom cilju idemo"¦.


384642


Powered by Ra