Imam dva života. Jedan svoj i jedan što ga drugi izmisle.
06.02.2013.

Ministar i narod

Dobri su nasi politicari, kakvi smo mi.

.

Cijela ova halabuka oko nepropisnog (bahatog) parkiranja jednog od mnogobrojnih ministara u nasoj drzavi je toliko otkacena stvar, da ja jednostavno ne vjerujem da se sve ovo desava.

.

Udjite u komentare i procitajte medijske napise, pa razmislite o njima.

.

Ministar je parkirao na plocnik. Obzirom da je ministar i da ima makar pet puta vecu platu nego prosjecan gradjanin, treba mu napisati pet puta vecu kaznu.

.

Posto  je ministar, trebao bi biti uzor i morao bi paziti sta radi, treba da se izvine, uplati jedno 1000 maraka u neki dobrotvorni fond u znak pokornosti i priznanja da je pogrijestio i da to vise nikad ne uradi. Tacka. Trazenje ostavke zbog pogresnog parkiranja je blago receno glupavo i infantilno.

.

Medjutim, ono sto je uslijedilo je prosto nevjerovatno.

.

90% komentara i poruka koji sadrze takvu mrznju, takvu frustriranost, ogorcenostt, ne znam vise ni sta,  tipa da Bog da dobio rak prostate, da Bog da ti familija sva pocrkala, psovanje oca i majke, sestre, blize i dalje familije, nazivanje ministra majmunom iz vukojebine negdje oko Stoca, obracanje ministru sa kretenu, idiote, pozivi da mu se "luksuzni terenac" (hahaha, cuj luksuzni terenac??) zapali, razbije, a onda izjave kako je ruzan, glup, nesposoban, balav, ... A coj'k ministar sa tries' godina :D

.

Ponasanjem ministra nisam ni najmanje sokiran. Pogresno parkiranje nije na listi prioriteta, a pogotovo nije prekrsaj za koji se nekome treba pozeliti rak prostate ili da mu pocrka cijela familija. Nema opravdanja za onakvo parkiranje, pa makar bio i ministar, ali ovo sto je uslijedilo je stvarno sokantno.

.

Kakvo smo mi to drustvo, kakvi smo mi to ljudi uopce pa da zbog pogresnog parkiranja mozemo izreci onako grozne i odvratne stvari?? Naprosto iz svakog slova, svakog zareza sija slijepa mrznja prema nekome ko je bukvalno jucer stupio na politicku scenu.

.

Isto tako, iz tekstova i komentara sam zakljucio da su svi novinari i komentatori natprosjecno inteligentni, sposobni, rodjene vodje i tako to, ali jednostavno nisu imali priliku da se dokazu. Prema procitanom, svako od njih bi mogao biti ministar, ali je ovaj dosao iz sela negdje iz okoline Stoca i zajeb'o ih. Steta samo sto nije neki babin sin ili sin politicara pa da opletu i po toj osnovi.

.

Dalje sam shvatio da u ovoj drzavi pogresno parkiranje i bahatost ne postoji, to je stvar koju samo ministri rade, da smo jako kulturni u komentarisanju pogresnog parkiranja, da imamo sve najvece mozgove koji sjede iza kompjutera i upravljaju planetom.

.

Salim se ha ha

.

Svi ovi komentatori koji vazdan sjede za comp i jebu ministru sve po spisku, trebaju se ugledati, makar djelimicno, na ministra, vidjeti pozitivne stvari, jer je, iako pogresno parkira, voli cure i fensi mjesta,  puno bolji od svih tih pametnjakovica koji misle da su pokupili svu pamet svijeta ako ministru jebu mater.

.

Svi ovi sto su toliko ogorceni na drzavu i ministre dok sjede za kompjuterom i vrijeme trose na onakve zelje nekome ko je taman poceo neku vrstu karijere, predlazem da se zapitaju koliko su oni stvarno ucinili da naprave nesto od svog zivota.

.

Lahko je za ministra, on je od nista postao ministar. Od seljaka sa traktorom dosao do "luksuznog terenca". Od ruznog idiota do pozeljnog lika. Od nesposobnog strebera koga su ovakvi kao komentatori maltretirali u skoli, dodje do prilicno dobre pozicije.

.

Zar je bitno kako je to sve uspio, a jos vaznije pitanje, da imate priliku i njegov nacin, mislite da ne biste uradili isto?

.

Hocete reci da ste vi mogli to sve, ali niste htjeli jer necete da se laktate??

Da ste sposobni ali ne zelite da dodjete na ovaj ili onaj nacin do pozicije ministra?

Toliko ste dobre i postene osobe da prepustate nekome pozicije?

.

Broj tekstova i komentara broji se hiljadama, a medju njima je i ovaj moj.

S tim da mene boli briga kako ministar parkira, imam posao i redovnu platu, a nisam do toga dosao tek tako, nego sam krenuo sa gradjevinom i kopanjem kanala kad sam imao 15, i nemam nikakvog suosjecanja sa ovim komentatorima- strucnjacima, a uz ovakav pristup zivotu i drzavi, prvi ja im nikad ne bih omogucio zaposlenje jer ovakvo negativno ponasanje nije uopce dobro za bilo kakav kolektiv.

.

Tolerisemo takve stvari da je to za ne povjerovat' (svoje vlastite), ali zato smo spremni lincovati ministra sto je pogresno parkir'o i jer mislimo da smo LJEPSI od njega?? WOW!

.

Pa bolesno je nekome izgovoriti ovakve stvari zbog pogresnog parkiranja? Ili?

.

Mozda ja stvari promatram na drukciji nacin i ja sam uvrnut a ne vi?

.

Sreca pa vam nisam ministar haha :D

.

/jos mi samo treba da neko skonta kako ja branim ministra i njegov postupak i to bi bio vrh haha/

Duh Koji Hoda"Crne rupe nastaju
kad se um ubrza do beskonacnosti,
ali u negativnom smislu.
Tako da ti se cini da
onoga do cega ti je stalo
nema.
Nema zivota.
Nema sveta.
Nema drugih ljudi.
Nema cak ni tebe..."
---------
Ovaj kutak I-neta nema veze sa stvarnoscu.
Sve price, dogadjaji i likovi NISU IZ STVARNOG ZIVOTA.
SVE je izmisljeno, samo djelic maste....
---------


ra.blog.sa@gmail.com

Jednom sam imao Prijatelja. Poginuo je na Kapiji, u Tuzli....
KAJLO STARA

PRIJATELJU MOJ
DRUZE NAJBOLJI
OSTAVI ME KADA MNOGO
TREBAO SI MI K'O NIKADA

U NAJGORE DANE
JA LIJECIM RANE
KOJE MI NIKAD NECE
NI ZAMLADITI JARO MOJ

U TOM NOVOM SVIJETU
NADJI MJESTO ZA MENE
JER JA OVDJE NECU MOCI
DUGO BEZ TEBE
KAJLO STARA, JARO MOJ

ONO STARO DOBRO VRIJEME
NIKAD NECE BITI,
A NI NASU STARU RAJU
OPET SASTAVITI
JER NEMA NJIH

U MOM SRCU ZNAJ
ZAUVIJEK CES BITI,
A JA DRINSKOM CESTOM
NECU VISE PROLAZITI
A RAZLOG ZNAM

MANIFESTO

Novo je doba"¦ Gledaš vijesti na 100 kanala simultano i većina govori samo o jednom. Ponovno su razotkrili teroristički lanac muslimana koji su planirali da pobiju djecu i ugase svetost slobode, a sve u cilju mračnjaštva i nazadnjaštva. "Prokleti muslimani"¦" misao ide kroz tvoj, medijima odgojeni mozak "“ "Svi su isti".

Ali jesi li ikad, u svom životu, razmislio svojom glavom? Jesi li ikad pokušao isključiti svoj um iz Matrice i pogledati svijet kroz oči muslimana? Imaš li uopće um i razum ili je to samo antropološski privid koji je humanizam usadio u tebe? Ne boj se. Dođi i vidi.

JA SAM MUSLIMAN"¦ uđi u moj svijet onakav kakav jeste.

Moj svijet može početi bilo kada. U trenutku kada mi babo dovi za hairli porod, a mati me nosi tek 3 mjeseca u utrobi"¦ Dok mi uče ezan i ikamet na uho i zovu me mojim muslimanskim imenom, sedam dana nakon što se rodim"¦ Dok u osmom razredu osnovne škole, na ekskurziji, sva mi raja leži pijana po podu hotelske sobe zajedno sa vrlim nastavnikom koji bi nas trebao odgajati i nadgledati, a ja na balkonu klanjam jaciju"¦ Kad se nakon heftu dana neprekidnog pušenja trave, "u čast" mog osamnaestog rođendana, nađem u džamiji na sedždi, moleći oproštaja od Allaha jer neću da živim taj život bez cilja"¦ Ili mi Allah Uzvišeni pošalje svog roba dobrog koji me podsjeti da sam prefur'o tridesetu i da mi pored svog uspjeha u životu fail samo Allah"¦ Ili možda kada u svojoj crkvi prvi put postavim pitanje o logici trojstva ili kontraverzama Biblije a prijekor svećenika me gurne prema Istini Jedinoj"¦ Čak i kada me hafiz Bugari dozove od heroina i zbunjeno klanjam sabah u Bijeloj džamiji"¦ Čak i kad nakon 63 godine poganog života, u zadnjem dahu izustim svjedočenje da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Njegov Poslanik"¦ Čak i tad.
"Prokleti slabići i mamine maze"¦" ponovno struji kroz tvoj ponosom okovani mozak "“ "Svi su isti".

Možeš li racionalno objasniti prijezir u svom srcu kad sretneš moju majku, sestru ili ženu na ulici, kako čedno a u isto vrijeme plemenito koraća izjavljujući svakim korakom ponos zbog svog hidzaba ili nikaba?
Trudiš li se bar malo da sakriješ mržnju u pogledu kad vidiš moju bradu u ma kojoj dužini i stilu asociranom sa islamom?

Imaš li petlje da mi nešto kažeš u oči? I kojim bi jezikom to rekao? Jeli onim što ti ga je crveni dedo naučio na dvoheftičnom policijskom kursu u Bačkoj palanci kada je iznenada nakon toliko dugog bravka na kursu usvojio "bre" kao svoju riječ? Ili onim za koji mi prebacuješ da ga iskrivljujem "stranim" riječima tipa hefta ili selam"¦
"Proklete neobrazovano-zaostale bradate spodobe i nindža bule" "“ prolazi ti val kroz korteks ispod od muke znojna čela. "Svi su oni isti"

Jel' zaista misliš da sam ja taj koji je ovdje prazna isprana olupina a da si ti taj koji je ispunjen humanizmom i prosvjetljenjem?

Dok ja stojim u hladnoj zimskoj noći pred centralnim zatvorom naspram kordona policajaca niskog čela, braneći posljednji tračak pravde na ovoj krvavoj zemlji, ti sjediš nedaleko od tog prizora, "na Relaxu", sa pivom u ruci držiš ders okupljenim kako je novo doba svanulo za našu djecu. Veoma prosvjetljeno od tebe.

Dok pendreci padaju po mojoj braći koja leže u krvavom snijegu završavaš svoj zadnji masterpeice za Slobodnu Bosnu ili Dane o ljudskim pravima i vrijednostima demokratskog društva. Veoma humano od tebe.

Najvažnija stvar u životu ti je šta je p'jana Brittney Spears povratila sinoć. Meni najvažnija stvar u životu je što su mi braća i sestre gladni u Bosni, u Gazi, u Iraku, u Somaliji i u Čečenistanu.

Gledaš MTV, VH1, ViVa i FOX channel "“ sretan i bez pameti. Ja noći provodim surfajući Net, ne bil' razaznao komadić istine o mom napaćenom Ummetu od silnih propagandi i dezinformacija.
I opet misliš da si bolji. Nemaš šta da kažeš, ali jedno ti je u glavi: "Svi su oni isti".

JA SAM MUSLIMAN i ovo je moj Manifesto.
Volim dobrotu i osuđujem zlo"¦ Ne ubijam ljude jer nisu kao ja, nego ratujem za goli opstanak. Mrzim teror i ubice nevinih jer mi je Onaj zarad Kojeg sve ovo radim objavio da ko ubije jednu nevinu osobu kao da je pobio cijeli svijet. Volim Istinu a prezirem laž. Blag sam u govoru ali nisam glup. Ne mrzim ljude ali prezirem njihova ružna djela. Borit ću se do smrti i za tebe koji ne znaš i dat ću život svoj"¦ Ali pobijeđen nikad ne mogu biti jer na kraju krajeva mi smo svi isti i istom cilju idemo"¦.


384642


Powered by Ra