Imam dva života. Jedan svoj i jedan što ga drugi izmisle.
04.04.2013.

This Is The New Shit

Nekad sam gledao jedan video gdje neki vehabija iz Bocinje pjeva jednu pjesmu. Dakle, na videu je samo pjesma, cini mi se da je bila neka od Halida Beslica.

.

I sinoc mi naumpade, probam je pokrenuti, i jutub kaze da nije dostupna.

.

Naziv videa je bio "Bajramsko sijelo u Bocinji" i traje jedno 3 minute.

.

Nista vise, nista manje.  Bez gorljivih govora, poziva na dzihad, da mlatimo zene, da mrzimo Ameriku,... samo "put me zove, moram poci"...

 

Bas me zanima zasto?

 

Pa nije govor mrznje ili upute kako izvesti teroristicki napad. To je samo pjesma.

.

Valjda jutub smatra da vehabije ne smiju zapjevati, oni su samo teroristi.

 

Kao komentar na to sto nisam uspio naci taj video, htio sam postaviti drugi video koji prikazuje jednu raspravu o teroristima- muslimanima na nekom americkom univerzitetu, gdje je jedna upecatljiva recenica na kraju, kad u raspravi o Zapadnom i Istocnom svijetu jedna studentica sa Zapada pita studenta koji izgledom pokazuje bliskositocno porijeklo: Ako ste toliko protiv Zapada, sta onda radite na Zapadu, vratite se u svoje zemlje... on njoj odgovara: Kad se vi vratite u vase drzave iz nasih, i mi cemo u svoje.

.

Sto je u stvari i poenta svega ovoga, Zapad je na Istoku silom, a istocnjaci su ovdje dosli da pobjegnu od zapadnog terorizma i agresije, jer u svojim drzavama Zapad trenira demokratiju, a u Istocnim agresiju. Istocnjaci i nisu bas cesto svracali na zapad dok ih ovi nisu poceli kolonizirati, betonirati im bunare, vjesati ih kao zivotinje, hvatati kao robove,... Ili sam ja nesto previdio?

.

Medjutim, i taj video je blokiran?!

.

A stvarno, sasvim obican razgovor, ovi svoje argumente, oni svoje, nista sporno.

.

Pitanje je kako je moguce da jutub dopusta video sa vehabijama, ali kad  u sebi sadrzi strasno nasilje, otkinute udove, prerezane vratove, nasilje nad zenama i bezbroj drugih groznih stvari i to ne krsi pravila i uslove koristenja, ali zato kad vehabije pjevaju pjesme Halida Beslica ili kad se vodi civilizovana rasprava, to onda bude blokirano?

.

Nisam do sad obracao paznju, ali sad mi se sve vise cini da jutub itekako promatra svaki video koji je objavljen i svi koji ne sluze satanizaciji Istocnog svijeta jednostavno budu blokirani.

.

Sve sto je lose obavezno bude jos i reklamirano na naslovnici servisa.

.

To su sitni i neprimijetni detalji, ali imaju ogroman uticaj, jer evo npr. ja sam tek skont'o koji je princip slobode jutuba. Nasilje i otkinute glave - OK, obrijan i moderno obucen student istocnjackog porijekla koji izvali smislenu recenicu- JOK.

.

/htio sam pisati o GRASu, ali preferiram setnju i ne vozim se javnim vozilicama, tako da... bas me briga :D)

.

Posto ne'a Halida i vehabija, moze i ovaj, svidja mi se nacisticki look... ha ha.

 

 

Duh Koji Hoda"Crne rupe nastaju
kad se um ubrza do beskonacnosti,
ali u negativnom smislu.
Tako da ti se cini da
onoga do cega ti je stalo
nema.
Nema zivota.
Nema sveta.
Nema drugih ljudi.
Nema cak ni tebe..."
---------
Ovaj kutak I-neta nema veze sa stvarnoscu.
Sve price, dogadjaji i likovi NISU IZ STVARNOG ZIVOTA.
SVE je izmisljeno, samo djelic maste....
---------


ra.blog.sa@gmail.com

Jednom sam imao Prijatelja. Poginuo je na Kapiji, u Tuzli....
KAJLO STARA

PRIJATELJU MOJ
DRUZE NAJBOLJI
OSTAVI ME KADA MNOGO
TREBAO SI MI K'O NIKADA

U NAJGORE DANE
JA LIJECIM RANE
KOJE MI NIKAD NECE
NI ZAMLADITI JARO MOJ

U TOM NOVOM SVIJETU
NADJI MJESTO ZA MENE
JER JA OVDJE NECU MOCI
DUGO BEZ TEBE
KAJLO STARA, JARO MOJ

ONO STARO DOBRO VRIJEME
NIKAD NECE BITI,
A NI NASU STARU RAJU
OPET SASTAVITI
JER NEMA NJIH

U MOM SRCU ZNAJ
ZAUVIJEK CES BITI,
A JA DRINSKOM CESTOM
NECU VISE PROLAZITI
A RAZLOG ZNAM

MANIFESTO

Novo je doba"¦ Gledaš vijesti na 100 kanala simultano i većina govori samo o jednom. Ponovno su razotkrili teroristički lanac muslimana koji su planirali da pobiju djecu i ugase svetost slobode, a sve u cilju mračnjaštva i nazadnjaštva. "Prokleti muslimani"¦" misao ide kroz tvoj, medijima odgojeni mozak "“ "Svi su isti".

Ali jesi li ikad, u svom životu, razmislio svojom glavom? Jesi li ikad pokušao isključiti svoj um iz Matrice i pogledati svijet kroz oči muslimana? Imaš li uopće um i razum ili je to samo antropološski privid koji je humanizam usadio u tebe? Ne boj se. Dođi i vidi.

JA SAM MUSLIMAN"¦ uđi u moj svijet onakav kakav jeste.

Moj svijet može početi bilo kada. U trenutku kada mi babo dovi za hairli porod, a mati me nosi tek 3 mjeseca u utrobi"¦ Dok mi uče ezan i ikamet na uho i zovu me mojim muslimanskim imenom, sedam dana nakon što se rodim"¦ Dok u osmom razredu osnovne škole, na ekskurziji, sva mi raja leži pijana po podu hotelske sobe zajedno sa vrlim nastavnikom koji bi nas trebao odgajati i nadgledati, a ja na balkonu klanjam jaciju"¦ Kad se nakon heftu dana neprekidnog pušenja trave, "u čast" mog osamnaestog rođendana, nađem u džamiji na sedždi, moleći oproštaja od Allaha jer neću da živim taj život bez cilja"¦ Ili mi Allah Uzvišeni pošalje svog roba dobrog koji me podsjeti da sam prefur'o tridesetu i da mi pored svog uspjeha u životu fail samo Allah"¦ Ili možda kada u svojoj crkvi prvi put postavim pitanje o logici trojstva ili kontraverzama Biblije a prijekor svećenika me gurne prema Istini Jedinoj"¦ Čak i kada me hafiz Bugari dozove od heroina i zbunjeno klanjam sabah u Bijeloj džamiji"¦ Čak i kad nakon 63 godine poganog života, u zadnjem dahu izustim svjedočenje da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Njegov Poslanik"¦ Čak i tad.
"Prokleti slabići i mamine maze"¦" ponovno struji kroz tvoj ponosom okovani mozak "“ "Svi su isti".

Možeš li racionalno objasniti prijezir u svom srcu kad sretneš moju majku, sestru ili ženu na ulici, kako čedno a u isto vrijeme plemenito koraća izjavljujući svakim korakom ponos zbog svog hidzaba ili nikaba?
Trudiš li se bar malo da sakriješ mržnju u pogledu kad vidiš moju bradu u ma kojoj dužini i stilu asociranom sa islamom?

Imaš li petlje da mi nešto kažeš u oči? I kojim bi jezikom to rekao? Jeli onim što ti ga je crveni dedo naučio na dvoheftičnom policijskom kursu u Bačkoj palanci kada je iznenada nakon toliko dugog bravka na kursu usvojio "bre" kao svoju riječ? Ili onim za koji mi prebacuješ da ga iskrivljujem "stranim" riječima tipa hefta ili selam"¦
"Proklete neobrazovano-zaostale bradate spodobe i nindža bule" "“ prolazi ti val kroz korteks ispod od muke znojna čela. "Svi su oni isti"

Jel' zaista misliš da sam ja taj koji je ovdje prazna isprana olupina a da si ti taj koji je ispunjen humanizmom i prosvjetljenjem?

Dok ja stojim u hladnoj zimskoj noći pred centralnim zatvorom naspram kordona policajaca niskog čela, braneći posljednji tračak pravde na ovoj krvavoj zemlji, ti sjediš nedaleko od tog prizora, "na Relaxu", sa pivom u ruci držiš ders okupljenim kako je novo doba svanulo za našu djecu. Veoma prosvjetljeno od tebe.

Dok pendreci padaju po mojoj braći koja leže u krvavom snijegu završavaš svoj zadnji masterpeice za Slobodnu Bosnu ili Dane o ljudskim pravima i vrijednostima demokratskog društva. Veoma humano od tebe.

Najvažnija stvar u životu ti je šta je p'jana Brittney Spears povratila sinoć. Meni najvažnija stvar u životu je što su mi braća i sestre gladni u Bosni, u Gazi, u Iraku, u Somaliji i u Čečenistanu.

Gledaš MTV, VH1, ViVa i FOX channel "“ sretan i bez pameti. Ja noći provodim surfajući Net, ne bil' razaznao komadić istine o mom napaćenom Ummetu od silnih propagandi i dezinformacija.
I opet misliš da si bolji. Nemaš šta da kažeš, ali jedno ti je u glavi: "Svi su oni isti".

JA SAM MUSLIMAN i ovo je moj Manifesto.
Volim dobrotu i osuđujem zlo"¦ Ne ubijam ljude jer nisu kao ja, nego ratujem za goli opstanak. Mrzim teror i ubice nevinih jer mi je Onaj zarad Kojeg sve ovo radim objavio da ko ubije jednu nevinu osobu kao da je pobio cijeli svijet. Volim Istinu a prezirem laž. Blag sam u govoru ali nisam glup. Ne mrzim ljude ali prezirem njihova ružna djela. Borit ću se do smrti i za tebe koji ne znaš i dat ću život svoj"¦ Ali pobijeđen nikad ne mogu biti jer na kraju krajeva mi smo svi isti i istom cilju idemo"¦.


384642


Powered by Ra