Imam dva života. Jedan svoj i jedan što ga drugi izmisle.
09.04.2013.

Zeljko Komsic, Demokratska fronta, i mi (jos jedan za ove sto se vicu Bosnjaci, sorry)

Kao covjek, branitelj BiH i Zlatni ljiljan 10 od mogucih 10.

Kao politicar 0.

 

Jasanstav ima dobar komentar, antifasisticka stranka jednostavno nema smisla. Fasisti su davno izumrli. Poznajete li vi ijednog fasistu? (Ne upirite prstom u mene, molim lijepo, ne poznajete me, samo mislite da me poznajete).

.

Okupljanje novih snaga takodjer nema smisla, recimo generalu Podzicu i Muniru Alibabicu Munji je SDA sve u zivotu dala, i sad su oni, kao, nosioci nekih fantasticnih promjena.

.

Dalje, sudeci po prethodnim izborima, gospodin Zeljko Komsic je jedino omiljen medju Bosnjacima, to je cinjenica, matematicka cinjenica, osim ako je 150.000 Srba glasalo za njega, sto je, priznacete, nerealan scenarij. Nijedan Hrvat nije glasao za njega, obzirom da smo nakog sabiranja glasova hrvatskog glasackog tijela dosli do zakljucka da su oni glasove demokratski podijeli izmedju svojih kandidata, gdje je Borjana Kristo demokratski izabrana za hrvatskog predstavnika u Predsjednisvu.

.

Desilo se ono sto se desilo, 320.000 Bosnjackih glasova (imamo li uopce toliko Hrvata u drzavi?) je lansiralo Komsica u zvjezdano nebo nakaradne politike i Ustava takav kakav jeste, kao predstavnika Hrvata, bez  zelje Hrvata.

.

Kasnije smo se cudom cudili sto Hrvati traze treci entitet i sto cemo izgleda, zahvaljujuci NAMA, dobiti elektorski sistem glasanja, sto ce cas dovesti u skroz sjebanu situVaciju, samo sto ste vi previse coravi u mozak da to skontate. Hrvati u ovakvim uvjetima u potpunosti imaju pravo kad traze svoj entitet.

.

Opet imamo problem.

Odlazak Bosnjaka u JOS JEDNU stranku.

.

Sto se Srba i Hrvata tice, njih ce biti samo u vrhu stranke, onih profesionalaca, kojima je svejedno koja je to stranka, bitna je funkcija. Medju obicnim narodom to ce biti prava rijetkost.

.

Da bih to potvrdio, zamolio sam prijatelje da idu redom i pregledaju imena lajkova i komentara na njihovoj sluzbenoj FB stranici. Kao sto sam i pretpostavljao, radi se o 90% imena i prezimena koja djeluju kao Bosnjacka, kad sam to uporedio sa multinacionalnim sastavom Predsjednistva stranke, odvalio sam se smijati.

.

DF BiH ce imati podrsku, to je nesumnjivo, bice tu nacionalnih manjina, Ostalih, nesto neopredjeljenih,  ali budite uvjereni da ce 90% snage stranke predstavljati Bosnjaci.

.

Ne znam eto, vi me uvjerite da je to avangardno, pozeljno, ispravno, da se mi zelimo osloboditi nacionalnih okova, da zelimo krenuti dalje, da zelimo prosperitetnu i naprednu drzavu, da je dosta SDA i njihovog lopovluka, da mi zelimo drzavu u kojoj ce se ljudi izjasnjavati kao Bosanci i Hercegovci i nikako drukcije, da zelimo promjene, da...

.

Sve to stoji.

.

S tim da drugim narodima to ne pada na pamet. A oni su faktor u Bosni i Hercegovini. Sjetite se: konstitutivni, u Ustavu.

.

Da bi jedna takva, probosanski orijentirana stranka (kakvu bi Zeljko Komsic zelio- ne sumnjam u to) imala bilo kakvog uspjeha na federalnom ili drzavnom nivou, mora imati bar blizu podjednako glasacko tijelo iz sva tri naroda.

.

Nema. To je jos jedna cinjenica. Nikad nece imati.

.

Dobili smo jos jednu stranku koja ce dodatno zakomplikovati vec nemoguce komplikovanu situaciju u FBiH, sa Zeljkom Komsicem na celu.

.

Zeljko Komsic je dobar covjek, Zlatni ljiljan, heroj. Ali samo za Bosnjake i sacicu Ostalih. Zao mi je sto sam ovako grub prema Ostalima, ali cinjenica je da ih nema puno, i nisu cak ni jaki.

.

Jedan Zlatni ljiljan NIKAD nece imati podrsku Srba.

Za Hrvate je on jednostavno IZDAJNIK.

.

Pogledajte istini u oci.

.

Vise uspjeha za okupljanje sva tri naroda u jednoj stranci imam ja, nego Zeljko Komsic.

 

 

 

 

 

Duh Koji Hoda"Crne rupe nastaju
kad se um ubrza do beskonacnosti,
ali u negativnom smislu.
Tako da ti se cini da
onoga do cega ti je stalo
nema.
Nema zivota.
Nema sveta.
Nema drugih ljudi.
Nema cak ni tebe..."
---------
Ovaj kutak I-neta nema veze sa stvarnoscu.
Sve price, dogadjaji i likovi NISU IZ STVARNOG ZIVOTA.
SVE je izmisljeno, samo djelic maste....
---------


ra.blog.sa@gmail.com

Jednom sam imao Prijatelja. Poginuo je na Kapiji, u Tuzli....
KAJLO STARA

PRIJATELJU MOJ
DRUZE NAJBOLJI
OSTAVI ME KADA MNOGO
TREBAO SI MI K'O NIKADA

U NAJGORE DANE
JA LIJECIM RANE
KOJE MI NIKAD NECE
NI ZAMLADITI JARO MOJ

U TOM NOVOM SVIJETU
NADJI MJESTO ZA MENE
JER JA OVDJE NECU MOCI
DUGO BEZ TEBE
KAJLO STARA, JARO MOJ

ONO STARO DOBRO VRIJEME
NIKAD NECE BITI,
A NI NASU STARU RAJU
OPET SASTAVITI
JER NEMA NJIH

U MOM SRCU ZNAJ
ZAUVIJEK CES BITI,
A JA DRINSKOM CESTOM
NECU VISE PROLAZITI
A RAZLOG ZNAM

MANIFESTO

Novo je doba"¦ Gledaš vijesti na 100 kanala simultano i većina govori samo o jednom. Ponovno su razotkrili teroristički lanac muslimana koji su planirali da pobiju djecu i ugase svetost slobode, a sve u cilju mračnjaštva i nazadnjaštva. "Prokleti muslimani"¦" misao ide kroz tvoj, medijima odgojeni mozak "“ "Svi su isti".

Ali jesi li ikad, u svom životu, razmislio svojom glavom? Jesi li ikad pokušao isključiti svoj um iz Matrice i pogledati svijet kroz oči muslimana? Imaš li uopće um i razum ili je to samo antropološski privid koji je humanizam usadio u tebe? Ne boj se. Dođi i vidi.

JA SAM MUSLIMAN"¦ uđi u moj svijet onakav kakav jeste.

Moj svijet može početi bilo kada. U trenutku kada mi babo dovi za hairli porod, a mati me nosi tek 3 mjeseca u utrobi"¦ Dok mi uče ezan i ikamet na uho i zovu me mojim muslimanskim imenom, sedam dana nakon što se rodim"¦ Dok u osmom razredu osnovne škole, na ekskurziji, sva mi raja leži pijana po podu hotelske sobe zajedno sa vrlim nastavnikom koji bi nas trebao odgajati i nadgledati, a ja na balkonu klanjam jaciju"¦ Kad se nakon heftu dana neprekidnog pušenja trave, "u čast" mog osamnaestog rođendana, nađem u džamiji na sedždi, moleći oproštaja od Allaha jer neću da živim taj život bez cilja"¦ Ili mi Allah Uzvišeni pošalje svog roba dobrog koji me podsjeti da sam prefur'o tridesetu i da mi pored svog uspjeha u životu fail samo Allah"¦ Ili možda kada u svojoj crkvi prvi put postavim pitanje o logici trojstva ili kontraverzama Biblije a prijekor svećenika me gurne prema Istini Jedinoj"¦ Čak i kada me hafiz Bugari dozove od heroina i zbunjeno klanjam sabah u Bijeloj džamiji"¦ Čak i kad nakon 63 godine poganog života, u zadnjem dahu izustim svjedočenje da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Njegov Poslanik"¦ Čak i tad.
"Prokleti slabići i mamine maze"¦" ponovno struji kroz tvoj ponosom okovani mozak "“ "Svi su isti".

Možeš li racionalno objasniti prijezir u svom srcu kad sretneš moju majku, sestru ili ženu na ulici, kako čedno a u isto vrijeme plemenito koraća izjavljujući svakim korakom ponos zbog svog hidzaba ili nikaba?
Trudiš li se bar malo da sakriješ mržnju u pogledu kad vidiš moju bradu u ma kojoj dužini i stilu asociranom sa islamom?

Imaš li petlje da mi nešto kažeš u oči? I kojim bi jezikom to rekao? Jeli onim što ti ga je crveni dedo naučio na dvoheftičnom policijskom kursu u Bačkoj palanci kada je iznenada nakon toliko dugog bravka na kursu usvojio "bre" kao svoju riječ? Ili onim za koji mi prebacuješ da ga iskrivljujem "stranim" riječima tipa hefta ili selam"¦
"Proklete neobrazovano-zaostale bradate spodobe i nindža bule" "“ prolazi ti val kroz korteks ispod od muke znojna čela. "Svi su oni isti"

Jel' zaista misliš da sam ja taj koji je ovdje prazna isprana olupina a da si ti taj koji je ispunjen humanizmom i prosvjetljenjem?

Dok ja stojim u hladnoj zimskoj noći pred centralnim zatvorom naspram kordona policajaca niskog čela, braneći posljednji tračak pravde na ovoj krvavoj zemlji, ti sjediš nedaleko od tog prizora, "na Relaxu", sa pivom u ruci držiš ders okupljenim kako je novo doba svanulo za našu djecu. Veoma prosvjetljeno od tebe.

Dok pendreci padaju po mojoj braći koja leže u krvavom snijegu završavaš svoj zadnji masterpeice za Slobodnu Bosnu ili Dane o ljudskim pravima i vrijednostima demokratskog društva. Veoma humano od tebe.

Najvažnija stvar u životu ti je šta je p'jana Brittney Spears povratila sinoć. Meni najvažnija stvar u životu je što su mi braća i sestre gladni u Bosni, u Gazi, u Iraku, u Somaliji i u Čečenistanu.

Gledaš MTV, VH1, ViVa i FOX channel "“ sretan i bez pameti. Ja noći provodim surfajući Net, ne bil' razaznao komadić istine o mom napaćenom Ummetu od silnih propagandi i dezinformacija.
I opet misliš da si bolji. Nemaš šta da kažeš, ali jedno ti je u glavi: "Svi su oni isti".

JA SAM MUSLIMAN i ovo je moj Manifesto.
Volim dobrotu i osuđujem zlo"¦ Ne ubijam ljude jer nisu kao ja, nego ratujem za goli opstanak. Mrzim teror i ubice nevinih jer mi je Onaj zarad Kojeg sve ovo radim objavio da ko ubije jednu nevinu osobu kao da je pobio cijeli svijet. Volim Istinu a prezirem laž. Blag sam u govoru ali nisam glup. Ne mrzim ljude ali prezirem njihova ružna djela. Borit ću se do smrti i za tebe koji ne znaš i dat ću život svoj"¦ Ali pobijeđen nikad ne mogu biti jer na kraju krajeva mi smo svi isti i istom cilju idemo"¦.


384642


Powered by Ra