Imam dva života. Jedan svoj i jedan što ga drugi izmisle.
01.06.2013.

"Braca" Turci

Glupani .


Sjecam se dok sam bio manji, dajdza je isao u Irak da zaradi koju paru, pa kad bi se vrati, donosio bi svakakvih zanimljivih stvari izmedju ostalog i jedan radio koji je bio u obliku gramofona, a bio je poklon meni.


To je bila, cini mi se, '86 godina, djeca se u to vrijeme i nisu bas igrala tako skupim stvarima. Ja sam bio glavni, radio je stajao na pocasnom mjestu u vitrini, sva djeca su mi zavidila. I tako
.
http://www.advance.hr/vijesti/kadom-al-jabouri-covjek-koji-je-cekicem-rusio-saddamov-kip-danas-zali-zbog-svog-cina/


Zivio sam u Turskoj preko dvije godine. Nekad 94' godine.
U to vrijeme, stan u Ankari, glavnom gradu drzave, nova gradnja, tek zavrsene zgrade, nije imao bojler i toplu vodu, nego se voda grijala sa otvorenom strujom u plasticnim kantama.


Javni prevoz se sastojao od autobusa proizvedenih 70tih, glavni poslovi su bili cistac cipela na ulicama, prodavac novina na raskrsnicama, prodavac simita (vrsta peciva),... I tako. Dakle, pricam o glavnom gradu Turske. Ne smijem ni pomisliti na ruralna podrucja...


Drzava je dugovala i Bogu i narodu, i bilo je sve gore i gore.


Prije nekoliko godina, Libija je bila medju najbogatijim drzavama svijeta, siromastvo nisu poznavali, nezaposlenost nisu poznavali, uvozili su desetine hiljada radnika, izmedju ostalog i iz nase drzave, GDP je bio svemirski, nikome nista nisu dugovali. Njima su dugovali. Pola Europe im je dugovalo
.
http://srb.fondsk.ru/news/2013/03/07/analiza-libiia-dviie-godine-nakon-pobune-demokraciia-podsieca-na-srednieviekovnu-vladavinu.html

Naravno, vec pretpostavljate sta vam hocu reci.

Al' evo, u kratkim crtama, za ove koji mozda ne znaju....


U ovim godinama mogu sebi priustiti putovanja, cesto sam u Turskoj.

Idem autom, avionom, pa cak se i nekakvim brodovima vozikam, ko Sulejman Velicanstveni.Znam kakva je Turska bila prije 20 godina i kakva je sad.


Takvu transformaciju je tesko opisati za one koji nisu oboje vidjeli, djeluje kao da je drzava iz fice usla u mercedesa.Turska privreda je mocna, ide naprijed, NIKOME nista ne duguju, ni MMF ni USA ni EU, ma ni marke.


http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2013&mm=05&dd=14&nav_id=713804
 
Posla ima, ko god hoce raditi. Zivotni standard je puno veci nego sto mozete i zamisliti, javni sabracaj je medju najmodernijim na svijetu, sve sto bi trebalo biti na usluzi gradjanima, tu je, sredjeno, cisto i novo.


Imaju firme koje pariraju firmama naglobalnom nivou, imaju indrustriju koja ne moze proizvesti koliko mogu prodati, imaju... ma svasta ljudi, onaj ko nije bio, ne zna.


Helem nejse...


Ove na trgu na Taksimu treba pobiti. Dakle, ne pozatvarati, suditi i tako to. Treba ih jednostavno pobiti, sad, odmah.Mozda njima nesto ne valja u zivotu, mozda zaista imaju pravo da se zale, mozda su samo placnici, ne znam, uopce ne zelim da ulazim u to.


Ali, protestvovati protiv vlade koja je cijelu drzavu iz siromastva i bijede dovela do ovog nivoa, i ide naprijed, non stop idu naprijed, svaki dan je sve bolje i bolje, dakle, zahvaljujuci iskljucivo ovoj politickoj garnituri, sa Erdoganom na celu, znaci samo jedno: Novi Irak, nova Libija.


Dakle, jednostavno, treba ih pobiti plinom, bombama, zaliti betonom, spaliti,...


Jer oni nemaju pravo na nezadovoljstvo, pa makar umirali od gladi.
Oni ne zasluzuju da zive. Cak i ako zasluzuju, onda to nije u Turskoj, nego negdje katakombama Las Vegasa, u najboljem slucaju. Jer to je ta vrsta ljudi. Zasluzuju samo ovo, i nista dalje.

http://serbianforum.org/svet/157327-zivot-u-mracnim-tunelima-ispod-bljestavog-las-vegasa.html


I da, ovo glupani na pocetku... valjda znate da se odnosi na ove na Taksimu... iskljucivo na njih.... Jednostavno see ne smije dopustiti grupici ljudi (u odnosu na 70 miliona ovih drugih, to je zaista grupica) da svojim idiotizmom, ili zato sto su placeni za ovo, da naprave novi Irak, novu Libiju, novu...

A ovo je slag na tortu:


http://www.klix.ba/vijesti/svijet/sirijski-ministar-erdogan-terorise-sopstveni-narod/130601060

Ako mislite da grijesim, recite mi

https://www.facebook.com/RevolutionAgent

 

Duh Koji Hoda"Crne rupe nastaju
kad se um ubrza do beskonacnosti,
ali u negativnom smislu.
Tako da ti se cini da
onoga do cega ti je stalo
nema.
Nema zivota.
Nema sveta.
Nema drugih ljudi.
Nema cak ni tebe..."
---------
Ovaj kutak I-neta nema veze sa stvarnoscu.
Sve price, dogadjaji i likovi NISU IZ STVARNOG ZIVOTA.
SVE je izmisljeno, samo djelic maste....
---------


ra.blog.sa@gmail.com

Jednom sam imao Prijatelja. Poginuo je na Kapiji, u Tuzli....
KAJLO STARA

PRIJATELJU MOJ
DRUZE NAJBOLJI
OSTAVI ME KADA MNOGO
TREBAO SI MI K'O NIKADA

U NAJGORE DANE
JA LIJECIM RANE
KOJE MI NIKAD NECE
NI ZAMLADITI JARO MOJ

U TOM NOVOM SVIJETU
NADJI MJESTO ZA MENE
JER JA OVDJE NECU MOCI
DUGO BEZ TEBE
KAJLO STARA, JARO MOJ

ONO STARO DOBRO VRIJEME
NIKAD NECE BITI,
A NI NASU STARU RAJU
OPET SASTAVITI
JER NEMA NJIH

U MOM SRCU ZNAJ
ZAUVIJEK CES BITI,
A JA DRINSKOM CESTOM
NECU VISE PROLAZITI
A RAZLOG ZNAM

MANIFESTO

Novo je doba"¦ Gledaš vijesti na 100 kanala simultano i većina govori samo o jednom. Ponovno su razotkrili teroristički lanac muslimana koji su planirali da pobiju djecu i ugase svetost slobode, a sve u cilju mračnjaštva i nazadnjaštva. "Prokleti muslimani"¦" misao ide kroz tvoj, medijima odgojeni mozak "“ "Svi su isti".

Ali jesi li ikad, u svom životu, razmislio svojom glavom? Jesi li ikad pokušao isključiti svoj um iz Matrice i pogledati svijet kroz oči muslimana? Imaš li uopće um i razum ili je to samo antropološski privid koji je humanizam usadio u tebe? Ne boj se. Dođi i vidi.

JA SAM MUSLIMAN"¦ uđi u moj svijet onakav kakav jeste.

Moj svijet može početi bilo kada. U trenutku kada mi babo dovi za hairli porod, a mati me nosi tek 3 mjeseca u utrobi"¦ Dok mi uče ezan i ikamet na uho i zovu me mojim muslimanskim imenom, sedam dana nakon što se rodim"¦ Dok u osmom razredu osnovne škole, na ekskurziji, sva mi raja leži pijana po podu hotelske sobe zajedno sa vrlim nastavnikom koji bi nas trebao odgajati i nadgledati, a ja na balkonu klanjam jaciju"¦ Kad se nakon heftu dana neprekidnog pušenja trave, "u čast" mog osamnaestog rođendana, nađem u džamiji na sedždi, moleći oproštaja od Allaha jer neću da živim taj život bez cilja"¦ Ili mi Allah Uzvišeni pošalje svog roba dobrog koji me podsjeti da sam prefur'o tridesetu i da mi pored svog uspjeha u životu fail samo Allah"¦ Ili možda kada u svojoj crkvi prvi put postavim pitanje o logici trojstva ili kontraverzama Biblije a prijekor svećenika me gurne prema Istini Jedinoj"¦ Čak i kada me hafiz Bugari dozove od heroina i zbunjeno klanjam sabah u Bijeloj džamiji"¦ Čak i kad nakon 63 godine poganog života, u zadnjem dahu izustim svjedočenje da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Njegov Poslanik"¦ Čak i tad.
"Prokleti slabići i mamine maze"¦" ponovno struji kroz tvoj ponosom okovani mozak "“ "Svi su isti".

Možeš li racionalno objasniti prijezir u svom srcu kad sretneš moju majku, sestru ili ženu na ulici, kako čedno a u isto vrijeme plemenito koraća izjavljujući svakim korakom ponos zbog svog hidzaba ili nikaba?
Trudiš li se bar malo da sakriješ mržnju u pogledu kad vidiš moju bradu u ma kojoj dužini i stilu asociranom sa islamom?

Imaš li petlje da mi nešto kažeš u oči? I kojim bi jezikom to rekao? Jeli onim što ti ga je crveni dedo naučio na dvoheftičnom policijskom kursu u Bačkoj palanci kada je iznenada nakon toliko dugog bravka na kursu usvojio "bre" kao svoju riječ? Ili onim za koji mi prebacuješ da ga iskrivljujem "stranim" riječima tipa hefta ili selam"¦
"Proklete neobrazovano-zaostale bradate spodobe i nindža bule" "“ prolazi ti val kroz korteks ispod od muke znojna čela. "Svi su oni isti"

Jel' zaista misliš da sam ja taj koji je ovdje prazna isprana olupina a da si ti taj koji je ispunjen humanizmom i prosvjetljenjem?

Dok ja stojim u hladnoj zimskoj noći pred centralnim zatvorom naspram kordona policajaca niskog čela, braneći posljednji tračak pravde na ovoj krvavoj zemlji, ti sjediš nedaleko od tog prizora, "na Relaxu", sa pivom u ruci držiš ders okupljenim kako je novo doba svanulo za našu djecu. Veoma prosvjetljeno od tebe.

Dok pendreci padaju po mojoj braći koja leže u krvavom snijegu završavaš svoj zadnji masterpeice za Slobodnu Bosnu ili Dane o ljudskim pravima i vrijednostima demokratskog društva. Veoma humano od tebe.

Najvažnija stvar u životu ti je šta je p'jana Brittney Spears povratila sinoć. Meni najvažnija stvar u životu je što su mi braća i sestre gladni u Bosni, u Gazi, u Iraku, u Somaliji i u Čečenistanu.

Gledaš MTV, VH1, ViVa i FOX channel "“ sretan i bez pameti. Ja noći provodim surfajući Net, ne bil' razaznao komadić istine o mom napaćenom Ummetu od silnih propagandi i dezinformacija.
I opet misliš da si bolji. Nemaš šta da kažeš, ali jedno ti je u glavi: "Svi su oni isti".

JA SAM MUSLIMAN i ovo je moj Manifesto.
Volim dobrotu i osuđujem zlo"¦ Ne ubijam ljude jer nisu kao ja, nego ratujem za goli opstanak. Mrzim teror i ubice nevinih jer mi je Onaj zarad Kojeg sve ovo radim objavio da ko ubije jednu nevinu osobu kao da je pobio cijeli svijet. Volim Istinu a prezirem laž. Blag sam u govoru ali nisam glup. Ne mrzim ljude ali prezirem njihova ružna djela. Borit ću se do smrti i za tebe koji ne znaš i dat ću život svoj"¦ Ali pobijeđen nikad ne mogu biti jer na kraju krajeva mi smo svi isti i istom cilju idemo"¦.


384642


Powered by Ra