Imam dva života. Jedan svoj i jedan što ga drugi izmisle.
18.06.2013.

Kako sam zamalo ponovo ucio voziti bicikl

Treci vikend zaredom ne radim nista.
To se nije desilo jos od... Nikad, naravno.


Treci vikend zaredom sam kod kuce, ni to se nije desilo u posljednjih 10tak godina.


Uspavao sam se skroz, iskljucio, neka vrsta hibernacije.


Posljednjih mjesec/ dva sam iskocio van iz odijela, kupio farmerke i nekoliko visebojnih kosulja (sve moje kosulje su crne, bijele ili plave, cetvrta boja uopce ne postoji), cak planiram kupiti i nekoliko majica, a ako budem ovako raspolozen, mozda i jedne tene.


Znate, cijela decenija je prosla otkako sam posljednji put imao tene.


Kontam otici i na more, na plazu, i pokusati odmor ne provesti u klimatiziranoj sobi.


Negdje u nekom manjem mjestu gdje nema puno turista, kazu da je fino.Trudim se biti miran, dopustam ljudima da kazu svoje misljenje bez da reagujem uobicajeno.


Ne zaustavljam avione, autobusi idu po ustaljenom, a ne mom, voznom redu, izbjegavam izazivati medjudrzavne incidente, odavno me niko nije prijavio agenciji SIPA zbog izazivanja.... podug je spisak...


Posljednja kazna koju sam platio je bila ona od 220KM zbog... na sarajevskom aerodromu.


I sve to radim jer se trudim da mislim i na druge ljude.

Ne znam uopce sto mi to treba, ali eto... Da pokusam.


Nisam bas zadovoljan rezultatima, al' haj' :D


Jednostavno nisam navikao da ugadjam ljudima (osim njih nekoliko, naravno, ali oni su navikli na mene kakav god da sam) pa puno stvari uradim pogresno, ali ucim, to je evidentno :p


Ovaj vikend me krenulo sa kafanama, tj. fensi kaficima.


Krenulo je u petak, kad je Lars castio vecerom u Bristolu, at his place, pa smo onda skontali da odemo do Carsije, i tako, zaredali, City pub, Cheers, City Lounge,.. i tako.


Abuzer je kralj, u Bosni je jednom u dva mjeseca po dva dana, ali lik zna svako dobro mjesto u gradu, svaki detalj koji meni promice jer zivim ovdje, a i nisam nesto tip za te provode.


Hajd' sto on zna, nego sto njega znaju :))))


Lars ne zaostaje nimalo, tek je godinu dana ovdje, a vec je ukopc'o puno stvari pomocu kojih dolazi do zeljenog cilja, bez problema i komplikacija.


Ni subota nije bila nista drukcija.. opet po fensi kaficima. I to se nije deslio ima bar decenija.

Pa i nedjelja, s kafe na kafu, cijeli dan.


S jedne strane nije lose provesti ovakav vikend, u ljencarenju i polusnu, a s druge strane, nisam bas navikao na to, pa se s vremena na vrijeme zacudim odakle ja tu.


Bez vremenskih ogranicenja i trcanja na slijedece nesto.


Mislim da je sve ovo bio interesantan eksperiment.


I kako se blizim kraju ovog posta, sve vise i vise sam siguran da od tena nece biti nista, da sam farmerke dzaba kupio, visebojne kosulje cu nekome pokloniti, majice cu ostaviti za neka druga vremena, slijedeci vikend cu zavrsiti u Frankfurtu na jednom specijalnom mjestu, k'o da gledam, a na more cu otici samo zato sto moram.

A dok sam jos uvijek u ovom raspolozenju, eo nesta nekonvencionalno, u skladu sa blesavim eksperimentom, da sjebem napisano:
A ovo je trenutno na radiju:Duh Koji Hoda"Crne rupe nastaju
kad se um ubrza do beskonacnosti,
ali u negativnom smislu.
Tako da ti se cini da
onoga do cega ti je stalo
nema.
Nema zivota.
Nema sveta.
Nema drugih ljudi.
Nema cak ni tebe..."
---------
Ovaj kutak I-neta nema veze sa stvarnoscu.
Sve price, dogadjaji i likovi NISU IZ STVARNOG ZIVOTA.
SVE je izmisljeno, samo djelic maste....
---------


ra.blog.sa@gmail.com

Jednom sam imao Prijatelja. Poginuo je na Kapiji, u Tuzli....
KAJLO STARA

PRIJATELJU MOJ
DRUZE NAJBOLJI
OSTAVI ME KADA MNOGO
TREBAO SI MI K'O NIKADA

U NAJGORE DANE
JA LIJECIM RANE
KOJE MI NIKAD NECE
NI ZAMLADITI JARO MOJ

U TOM NOVOM SVIJETU
NADJI MJESTO ZA MENE
JER JA OVDJE NECU MOCI
DUGO BEZ TEBE
KAJLO STARA, JARO MOJ

ONO STARO DOBRO VRIJEME
NIKAD NECE BITI,
A NI NASU STARU RAJU
OPET SASTAVITI
JER NEMA NJIH

U MOM SRCU ZNAJ
ZAUVIJEK CES BITI,
A JA DRINSKOM CESTOM
NECU VISE PROLAZITI
A RAZLOG ZNAM

MANIFESTO

Novo je doba"¦ Gledaš vijesti na 100 kanala simultano i većina govori samo o jednom. Ponovno su razotkrili teroristički lanac muslimana koji su planirali da pobiju djecu i ugase svetost slobode, a sve u cilju mračnjaštva i nazadnjaštva. "Prokleti muslimani"¦" misao ide kroz tvoj, medijima odgojeni mozak "“ "Svi su isti".

Ali jesi li ikad, u svom životu, razmislio svojom glavom? Jesi li ikad pokušao isključiti svoj um iz Matrice i pogledati svijet kroz oči muslimana? Imaš li uopće um i razum ili je to samo antropološski privid koji je humanizam usadio u tebe? Ne boj se. Dođi i vidi.

JA SAM MUSLIMAN"¦ uđi u moj svijet onakav kakav jeste.

Moj svijet može početi bilo kada. U trenutku kada mi babo dovi za hairli porod, a mati me nosi tek 3 mjeseca u utrobi"¦ Dok mi uče ezan i ikamet na uho i zovu me mojim muslimanskim imenom, sedam dana nakon što se rodim"¦ Dok u osmom razredu osnovne škole, na ekskurziji, sva mi raja leži pijana po podu hotelske sobe zajedno sa vrlim nastavnikom koji bi nas trebao odgajati i nadgledati, a ja na balkonu klanjam jaciju"¦ Kad se nakon heftu dana neprekidnog pušenja trave, "u čast" mog osamnaestog rođendana, nađem u džamiji na sedždi, moleći oproštaja od Allaha jer neću da živim taj život bez cilja"¦ Ili mi Allah Uzvišeni pošalje svog roba dobrog koji me podsjeti da sam prefur'o tridesetu i da mi pored svog uspjeha u životu fail samo Allah"¦ Ili možda kada u svojoj crkvi prvi put postavim pitanje o logici trojstva ili kontraverzama Biblije a prijekor svećenika me gurne prema Istini Jedinoj"¦ Čak i kada me hafiz Bugari dozove od heroina i zbunjeno klanjam sabah u Bijeloj džamiji"¦ Čak i kad nakon 63 godine poganog života, u zadnjem dahu izustim svjedočenje da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Njegov Poslanik"¦ Čak i tad.
"Prokleti slabići i mamine maze"¦" ponovno struji kroz tvoj ponosom okovani mozak "“ "Svi su isti".

Možeš li racionalno objasniti prijezir u svom srcu kad sretneš moju majku, sestru ili ženu na ulici, kako čedno a u isto vrijeme plemenito koraća izjavljujući svakim korakom ponos zbog svog hidzaba ili nikaba?
Trudiš li se bar malo da sakriješ mržnju u pogledu kad vidiš moju bradu u ma kojoj dužini i stilu asociranom sa islamom?

Imaš li petlje da mi nešto kažeš u oči? I kojim bi jezikom to rekao? Jeli onim što ti ga je crveni dedo naučio na dvoheftičnom policijskom kursu u Bačkoj palanci kada je iznenada nakon toliko dugog bravka na kursu usvojio "bre" kao svoju riječ? Ili onim za koji mi prebacuješ da ga iskrivljujem "stranim" riječima tipa hefta ili selam"¦
"Proklete neobrazovano-zaostale bradate spodobe i nindža bule" "“ prolazi ti val kroz korteks ispod od muke znojna čela. "Svi su oni isti"

Jel' zaista misliš da sam ja taj koji je ovdje prazna isprana olupina a da si ti taj koji je ispunjen humanizmom i prosvjetljenjem?

Dok ja stojim u hladnoj zimskoj noći pred centralnim zatvorom naspram kordona policajaca niskog čela, braneći posljednji tračak pravde na ovoj krvavoj zemlji, ti sjediš nedaleko od tog prizora, "na Relaxu", sa pivom u ruci držiš ders okupljenim kako je novo doba svanulo za našu djecu. Veoma prosvjetljeno od tebe.

Dok pendreci padaju po mojoj braći koja leže u krvavom snijegu završavaš svoj zadnji masterpeice za Slobodnu Bosnu ili Dane o ljudskim pravima i vrijednostima demokratskog društva. Veoma humano od tebe.

Najvažnija stvar u životu ti je šta je p'jana Brittney Spears povratila sinoć. Meni najvažnija stvar u životu je što su mi braća i sestre gladni u Bosni, u Gazi, u Iraku, u Somaliji i u Čečenistanu.

Gledaš MTV, VH1, ViVa i FOX channel "“ sretan i bez pameti. Ja noći provodim surfajući Net, ne bil' razaznao komadić istine o mom napaćenom Ummetu od silnih propagandi i dezinformacija.
I opet misliš da si bolji. Nemaš šta da kažeš, ali jedno ti je u glavi: "Svi su oni isti".

JA SAM MUSLIMAN i ovo je moj Manifesto.
Volim dobrotu i osuđujem zlo"¦ Ne ubijam ljude jer nisu kao ja, nego ratujem za goli opstanak. Mrzim teror i ubice nevinih jer mi je Onaj zarad Kojeg sve ovo radim objavio da ko ubije jednu nevinu osobu kao da je pobio cijeli svijet. Volim Istinu a prezirem laž. Blag sam u govoru ali nisam glup. Ne mrzim ljude ali prezirem njihova ružna djela. Borit ću se do smrti i za tebe koji ne znaš i dat ću život svoj"¦ Ali pobijeđen nikad ne mogu biti jer na kraju krajeva mi smo svi isti i istom cilju idemo"¦.


384642


Powered by Ra