Imam dva života. Jedan svoj i jedan što ga drugi izmisle.
07.07.2013.

Playing with the Big Boys

Bio sam, isao.

Nije da nisam.

 

I vidio nebo iznad piramida, netom prije svitanja. Zvijezde na dohvat ruke, galaksiju oko sebe i mjesec u prirodnoj velicini, savrsenu tisinu svemira, neopisivu ljepotu pustinje,...

 

Na trenutak osjetio sjene faraona, oko Ra-ovo, sazvjezdja bogova, uzdahe robova, krv djece- vojnika, zveckanje oruzja kolonizatora, magicne rijeci plemenskih vraceva, bose noge crnih djevojaka, poput uglja crne muskarce, kako plesu oko vatre uz ritam bubnjeva, riku lavova, tisinu tigrova, sunjanje pantera i cudjenje Busmana flasi coca cole, suze, pa smijeh, pa suze kojih nema, smijeh koji je davno nestao u raljama "civilizacije".


Danas, ta ista civilizacija "procjenjuje situaciju" i mirno gleda kako nestaje, toliko prizivana demokratija.


Ne smetaju im vojni udari ni diktatori, sve dok su po njihovoj volji.


Nije im tesko usput u vijestima spomenuti ubistvno 37 pristalica demokratski izabrane vlasti od strane vojske, a istovremeno na sve naslovnice staviti brutalno ubistvo mladica- Mursijevog protivnika, kako bi dokazale krvolocnost Muslimanske brace, iako ta ista "braca" cijelu godinu od preuzimanja vlasti nisu nikome naudili. Ni svojim najljucim protivnicima. Cak je i Mubarak smjesten u bolnicu- zatvor, jako civilizovano i sukladno svakakvim zenevskim nacelima i principima, iako nije imao ni najmanje pravo na to. Ugnjetavao ih je decenijama.

Slabo kome smeta i slabo ko osudjuje krsenja ljudskih prava i sloboda u Egiptu...


FB i Tviter miruju, samoprozvani aktivisti za ljudska prava sute, a demokratski svijet "analizira posljednja desavanja u Egiptu".


Cuj, desavanja. Nista vojni udar, nista krsenje ljudskih prava i sloboda, nista odbrana demokratije. To su samo DESAVANJA.


Sjetih se Taksima i stotinjak prosvjednika/placenika, ciji se broj u zapadnim medijima mjerio u milionima sirom Turske koji su se digli protiv dikatora Erdogana, svejedno sto to niko nije mogao potkrijepiti nijednom slikom ili snimkom u sirokom planu, gdje bismo i mi vidjeli te milione prosvjednika. A zivimo u svijetu gdje se sve zivo slika i snima. Samo nekako taj Taksim nije mogao biti snimljen iz helikoptera ili satelita.


I bilo je puno naroda koji je povjerovao u te milione na ulicama. Svejedno sto ih nijednom nije vidio.


Cijeli svijet je osudjivao brutalnost turske policije protiv nekoliko klosara, 20 placenika i 35 drogerasa. Broj prosvjednika u cijeloj Turskoj je haman isti kao i broj ubijenih Mursijevih pristalica za nekoliko dana.


Medjutim, prema Egiptu i vojnom udaru, ubijanjima i hapsenjima su nekako oprezni. Kao, niko ne zna sta se tacno desava?!


Informacije su kontradiktorne?!


Svejedno sto vidimo ubijanja, politicka hapsenja predsjednika drzave, njegovih ministara i saradnika, bez da iko navede razlog hapsenja, vidimo divljanje vojske i pucanje po protivnicima vojnog udara ubijanje na desetina istih, svi zapadni mediji su koncetrisani na jedno jedino ubistvo (daleko od toga da mi je drago sto je mladic ubijen, da me ne shvatite pogresno), i svi mediji iskljucivo u svojim centralnim informativnim emisijama navode kako su Mursijeve pristalice brutalno ubile 19stogodisnjeg mladica bacivsi ga sa zgrade jer je slavio pad Mursija, dok istovremeno za pucanje vojske po Mursijevim pristalicama i desetinama  ubijenim za jednu noc govore kao "u sukobima izmedju suprostavljenih strana zivot je izgubilo 37 ljudi".


Sto je, tehnicki gledano, tacno, ali se skroz zaboravilo spomenuti da su sukobljene strane vojska sa tenkovima i puskama, a s druge goloruk narod, i da u suprostavljenim stranama ima 0 zrtava s jedne, i 37 zrtava s druge strane.


Sve je to dokumentovano i statisticki propraceno, kao da se radi o klasificiranju razlicitih minerala iz Mezozoika.


U posljednja 3 dana u Egiptu je ubijeno 50 ljudi, od toga 98% Mursijevih pristalica, uhapseno kompletno vodstvo jedne stranke koja u posljednjih godinu dana nema nijedno politicko hapsenje svojih protivnika, nijedno ubistvo svojih protivnika, nikakvu vrstu represije prema protivnicima, bas nista.


A o strasnim turskim policajcima i nekoliko poginulih jos uvijek pisu i analiziraju svi vodeci svjetski mediji. Kako je krenulo, uskoro cemo vidjeti i nekoliko doktorata na temu "Diktator Erdogan protiv demokratije i ljudskih sloboda".


Nikako ne mogu da razumijem da je ljudima u svijetu toliko ispran mozak. Da me ubijes ne mogu da skontam kako mediji tako lahko oblikuju price i uspiju ih uciniti tako uvjerljivim da bar 80% naroda vjeruje u ono sto cuje u medijima.


Pa nisam ja superinteligentan da mogu vidjeti nelogicnosti i dvolicnosti u njihovim pricama, isti sam kao i vi, prosjecan zitelj planete.


Zasto onda na Mrezi ne vidim nista slicno solidarnosti sa klosarima sa Taksima?? Evo cekam vec nekoliko dana. I naumpade mi i onaj Hu iz ju, kad su na Mrezi pozivali na proteste ispred BBI protiv strasnog Erdogana sto ne da da se toci alkohol poslije 22h.


Protiv vojnog udara, nasilnog preuzimanja vlasti od demokratski izabrane vlasti i ubijanja nevinih gradjana, ocito nemamo nista. Bar ja ne vidim ni na Mrezi ni ispred BBI.


Hej, nije da nesto imam od podrske Erdoganu ili Mursiju, ali povucite paralelu.

Nesto nije uredu! Nije logicno!!


Ne mislim ovdje na nas, Bosance i Hercegovce, mi smo toliko lijeni da ne mozemo ni sebi pomoci, a kamoli njima, ali svijet suti.


Dakle, neki kotacic ne funkcionise, a taj kotacic su mediji, jer oni su potrebni da kazu da nesto nije uredu, da bi se zombiji pokrenuli i poceli tvitati kako bi bili IN.

Desavanja proteklih godina, od napada na WTC preko Afganistana, Iraka, Tunisa, Egipta, Sirije, Palestine... pokazuju da teorije zavjere i nisu bas teorije zavjere.


Ljudi su zaista postali ovce ispranih mozgova, i uvijek im je potrebno reci kako da se ponasaju u odredjenoj situaciji. Da li da vicu ili da sute.


U zavisnosti sta odgovara u odredjenom momentu tim likovima sto upravljaju planetom.

 

/Da ne bi bilo nesporazuma, meni je prilicno jasno stanje u Egiptu, Mursi je pokusao napraviti drzavu po Erdoganovom sistemu, Izrael je uhvatila panika, svoju uznemirenost prenijeli na pravo mjesto... i tako... nacin nije bitan, samo ne jos jedna drzava tipa Turske, inace su svi planovi pali u vodu. Mada, mislim da su vec zakasnili, ali eto... vidjecemo. Nemojte gubiti iz vida da egipatsku vojsku finansira USA, sto je samo po sebi dovoljno opravdanje da ubijanje demokratije. Sta egipcani znaju sta je demokratija, kad su je amerikanci izmislili.../

 


  


Duh Koji Hoda"Crne rupe nastaju
kad se um ubrza do beskonacnosti,
ali u negativnom smislu.
Tako da ti se cini da
onoga do cega ti je stalo
nema.
Nema zivota.
Nema sveta.
Nema drugih ljudi.
Nema cak ni tebe..."
---------
Ovaj kutak I-neta nema veze sa stvarnoscu.
Sve price, dogadjaji i likovi NISU IZ STVARNOG ZIVOTA.
SVE je izmisljeno, samo djelic maste....
---------


ra.blog.sa@gmail.com

Jednom sam imao Prijatelja. Poginuo je na Kapiji, u Tuzli....
KAJLO STARA

PRIJATELJU MOJ
DRUZE NAJBOLJI
OSTAVI ME KADA MNOGO
TREBAO SI MI K'O NIKADA

U NAJGORE DANE
JA LIJECIM RANE
KOJE MI NIKAD NECE
NI ZAMLADITI JARO MOJ

U TOM NOVOM SVIJETU
NADJI MJESTO ZA MENE
JER JA OVDJE NECU MOCI
DUGO BEZ TEBE
KAJLO STARA, JARO MOJ

ONO STARO DOBRO VRIJEME
NIKAD NECE BITI,
A NI NASU STARU RAJU
OPET SASTAVITI
JER NEMA NJIH

U MOM SRCU ZNAJ
ZAUVIJEK CES BITI,
A JA DRINSKOM CESTOM
NECU VISE PROLAZITI
A RAZLOG ZNAM

MANIFESTO

Novo je doba"¦ Gledaš vijesti na 100 kanala simultano i većina govori samo o jednom. Ponovno su razotkrili teroristički lanac muslimana koji su planirali da pobiju djecu i ugase svetost slobode, a sve u cilju mračnjaštva i nazadnjaštva. "Prokleti muslimani"¦" misao ide kroz tvoj, medijima odgojeni mozak "“ "Svi su isti".

Ali jesi li ikad, u svom životu, razmislio svojom glavom? Jesi li ikad pokušao isključiti svoj um iz Matrice i pogledati svijet kroz oči muslimana? Imaš li uopće um i razum ili je to samo antropološski privid koji je humanizam usadio u tebe? Ne boj se. Dođi i vidi.

JA SAM MUSLIMAN"¦ uđi u moj svijet onakav kakav jeste.

Moj svijet može početi bilo kada. U trenutku kada mi babo dovi za hairli porod, a mati me nosi tek 3 mjeseca u utrobi"¦ Dok mi uče ezan i ikamet na uho i zovu me mojim muslimanskim imenom, sedam dana nakon što se rodim"¦ Dok u osmom razredu osnovne škole, na ekskurziji, sva mi raja leži pijana po podu hotelske sobe zajedno sa vrlim nastavnikom koji bi nas trebao odgajati i nadgledati, a ja na balkonu klanjam jaciju"¦ Kad se nakon heftu dana neprekidnog pušenja trave, "u čast" mog osamnaestog rođendana, nađem u džamiji na sedždi, moleći oproštaja od Allaha jer neću da živim taj život bez cilja"¦ Ili mi Allah Uzvišeni pošalje svog roba dobrog koji me podsjeti da sam prefur'o tridesetu i da mi pored svog uspjeha u životu fail samo Allah"¦ Ili možda kada u svojoj crkvi prvi put postavim pitanje o logici trojstva ili kontraverzama Biblije a prijekor svećenika me gurne prema Istini Jedinoj"¦ Čak i kada me hafiz Bugari dozove od heroina i zbunjeno klanjam sabah u Bijeloj džamiji"¦ Čak i kad nakon 63 godine poganog života, u zadnjem dahu izustim svjedočenje da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Njegov Poslanik"¦ Čak i tad.
"Prokleti slabići i mamine maze"¦" ponovno struji kroz tvoj ponosom okovani mozak "“ "Svi su isti".

Možeš li racionalno objasniti prijezir u svom srcu kad sretneš moju majku, sestru ili ženu na ulici, kako čedno a u isto vrijeme plemenito koraća izjavljujući svakim korakom ponos zbog svog hidzaba ili nikaba?
Trudiš li se bar malo da sakriješ mržnju u pogledu kad vidiš moju bradu u ma kojoj dužini i stilu asociranom sa islamom?

Imaš li petlje da mi nešto kažeš u oči? I kojim bi jezikom to rekao? Jeli onim što ti ga je crveni dedo naučio na dvoheftičnom policijskom kursu u Bačkoj palanci kada je iznenada nakon toliko dugog bravka na kursu usvojio "bre" kao svoju riječ? Ili onim za koji mi prebacuješ da ga iskrivljujem "stranim" riječima tipa hefta ili selam"¦
"Proklete neobrazovano-zaostale bradate spodobe i nindža bule" "“ prolazi ti val kroz korteks ispod od muke znojna čela. "Svi su oni isti"

Jel' zaista misliš da sam ja taj koji je ovdje prazna isprana olupina a da si ti taj koji je ispunjen humanizmom i prosvjetljenjem?

Dok ja stojim u hladnoj zimskoj noći pred centralnim zatvorom naspram kordona policajaca niskog čela, braneći posljednji tračak pravde na ovoj krvavoj zemlji, ti sjediš nedaleko od tog prizora, "na Relaxu", sa pivom u ruci držiš ders okupljenim kako je novo doba svanulo za našu djecu. Veoma prosvjetljeno od tebe.

Dok pendreci padaju po mojoj braći koja leže u krvavom snijegu završavaš svoj zadnji masterpeice za Slobodnu Bosnu ili Dane o ljudskim pravima i vrijednostima demokratskog društva. Veoma humano od tebe.

Najvažnija stvar u životu ti je šta je p'jana Brittney Spears povratila sinoć. Meni najvažnija stvar u životu je što su mi braća i sestre gladni u Bosni, u Gazi, u Iraku, u Somaliji i u Čečenistanu.

Gledaš MTV, VH1, ViVa i FOX channel "“ sretan i bez pameti. Ja noći provodim surfajući Net, ne bil' razaznao komadić istine o mom napaćenom Ummetu od silnih propagandi i dezinformacija.
I opet misliš da si bolji. Nemaš šta da kažeš, ali jedno ti je u glavi: "Svi su oni isti".

JA SAM MUSLIMAN i ovo je moj Manifesto.
Volim dobrotu i osuđujem zlo"¦ Ne ubijam ljude jer nisu kao ja, nego ratujem za goli opstanak. Mrzim teror i ubice nevinih jer mi je Onaj zarad Kojeg sve ovo radim objavio da ko ubije jednu nevinu osobu kao da je pobio cijeli svijet. Volim Istinu a prezirem laž. Blag sam u govoru ali nisam glup. Ne mrzim ljude ali prezirem njihova ružna djela. Borit ću se do smrti i za tebe koji ne znaš i dat ću život svoj"¦ Ali pobijeđen nikad ne mogu biti jer na kraju krajeva mi smo svi isti i istom cilju idemo"¦.


384642


Powered by Ra