Imam dva života. Jedan svoj i jedan što ga drugi izmisle.
06.08.2013.

Predlazem Upravi Bingo Tuzla da Nerki poveca platu makar 10% :)))

Sinoc je bilo skroz zanimljivo, krenuli smo sa razvrstavanjem artikala koji su pristigli putem dijela akcije spomenute blogerke i njenih neblogerki.

 

I hajde, reko, Emiin, Tramvaj i ja cemo biti dovoljni za jucer (u medjuvremenu troje zvalo i pitalo treba'l sta, ja sve govorio jok, gdje cete po ovoj vrucini)

 

Uglavnom, nakon sto su djevojke odradile fantastican posao, mi ovi ozbiljniji smo trebali to razvrstati i vidjeti na cemu smo i sta nam fali za danas.

 

Vazdan smo proveli na telefonu sa Bingo Tuzla (tamo ima Nerka, fantasticno zeMsko, ostala je jucer pola sata duze na poslu da bi se mogla usaglasiti sa mojim izmjenama i dopunama paketica svakih deset minuta, i nijedan jedini put nije izgubila zivce, skroz ljubazno je prihvatala izmjene i nije joj bilo tesko zivkati po poslovnicama da nam prikupe sve sto smo nabrojali. Hvala Nerka :)) 

 

Helem, dogovorimo nas trojica da se nadjemo navecer u 21:30 da idemo u Svitanje raditi sta korisno, jer ranije nikako nismo stigli. Onda je Emiin javio da ce kasniti i da dolazi u 22h, haj' reko ok, Tramvaj i ja cemo poceti pomalo to deverati

 

Medjutim, mi smo malo pomalo poceli pravo raditi i razvrstavati artikle, usput zivkajuci Emiina, gdje li je sta li je, al' kralj se ne javlja na mob :D

 

Dosli do jedne kesice na kojoj je pisalo Kras, a unutra neki cokoladni prah.

 

Pita Tramvaj: Gdje cemo ovo, a posto nismo znali sta je to, reko de ostavi ovdje, sta seljaci znaju sta je to, dok oni skontaju cemu sluzi proce mu rok :p

 

(da neki ne bi pogresno razumjeli, i ja sam taman iz mjesta gdje ce paketici zavrsiti, prije nego sto pocnete galamiti sto ih oznacavam kao seljake)

 

Kasnije je Emiin prokomentarisao kako je to mozda neko sjeme za sijanje, npr. sjeme za cokoladu :D Kaze vidio negdje u prodavnici Kraš cokoladu :D

.

Uglavnom, zavrsili mi, i zovemo onog' da vidimo da se nesto nije desilo, al' dzaba, on se ne javlja pa ne javlja. 

.

Tek nekad oko 23:30 zove i kaze: Haj' otkljucaj i ne pitaj hehe

.

Normalno, mi smo ga provocirali, al' nam nije htio reci :(

.

Kako god, sve je pripremljeno za vecerasnju kupovinu i pakovanje, idemo u Bingo Hadzici pa onda nazad u prostorije Svitanja. Kontamo da do 21h mozemo zavrsiti sa kupovinom, a od 22h do daljnjeg pakovanje.

.

Pozelite nam srecu, mozda ce nam trebat' :p

.

Eo vam i dan u slikama :p

 

 

Duh Koji Hoda"Crne rupe nastaju
kad se um ubrza do beskonacnosti,
ali u negativnom smislu.
Tako da ti se cini da
onoga do cega ti je stalo
nema.
Nema zivota.
Nema sveta.
Nema drugih ljudi.
Nema cak ni tebe..."
---------
Ovaj kutak I-neta nema veze sa stvarnoscu.
Sve price, dogadjaji i likovi NISU IZ STVARNOG ZIVOTA.
SVE je izmisljeno, samo djelic maste....
---------


ra.blog.sa@gmail.com

Jednom sam imao Prijatelja. Poginuo je na Kapiji, u Tuzli....
KAJLO STARA

PRIJATELJU MOJ
DRUZE NAJBOLJI
OSTAVI ME KADA MNOGO
TREBAO SI MI K'O NIKADA

U NAJGORE DANE
JA LIJECIM RANE
KOJE MI NIKAD NECE
NI ZAMLADITI JARO MOJ

U TOM NOVOM SVIJETU
NADJI MJESTO ZA MENE
JER JA OVDJE NECU MOCI
DUGO BEZ TEBE
KAJLO STARA, JARO MOJ

ONO STARO DOBRO VRIJEME
NIKAD NECE BITI,
A NI NASU STARU RAJU
OPET SASTAVITI
JER NEMA NJIH

U MOM SRCU ZNAJ
ZAUVIJEK CES BITI,
A JA DRINSKOM CESTOM
NECU VISE PROLAZITI
A RAZLOG ZNAM

MANIFESTO

Novo je doba"¦ Gledaš vijesti na 100 kanala simultano i većina govori samo o jednom. Ponovno su razotkrili teroristički lanac muslimana koji su planirali da pobiju djecu i ugase svetost slobode, a sve u cilju mračnjaštva i nazadnjaštva. "Prokleti muslimani"¦" misao ide kroz tvoj, medijima odgojeni mozak "“ "Svi su isti".

Ali jesi li ikad, u svom životu, razmislio svojom glavom? Jesi li ikad pokušao isključiti svoj um iz Matrice i pogledati svijet kroz oči muslimana? Imaš li uopće um i razum ili je to samo antropološski privid koji je humanizam usadio u tebe? Ne boj se. Dođi i vidi.

JA SAM MUSLIMAN"¦ uđi u moj svijet onakav kakav jeste.

Moj svijet može početi bilo kada. U trenutku kada mi babo dovi za hairli porod, a mati me nosi tek 3 mjeseca u utrobi"¦ Dok mi uče ezan i ikamet na uho i zovu me mojim muslimanskim imenom, sedam dana nakon što se rodim"¦ Dok u osmom razredu osnovne škole, na ekskurziji, sva mi raja leži pijana po podu hotelske sobe zajedno sa vrlim nastavnikom koji bi nas trebao odgajati i nadgledati, a ja na balkonu klanjam jaciju"¦ Kad se nakon heftu dana neprekidnog pušenja trave, "u čast" mog osamnaestog rođendana, nađem u džamiji na sedždi, moleći oproštaja od Allaha jer neću da živim taj život bez cilja"¦ Ili mi Allah Uzvišeni pošalje svog roba dobrog koji me podsjeti da sam prefur'o tridesetu i da mi pored svog uspjeha u životu fail samo Allah"¦ Ili možda kada u svojoj crkvi prvi put postavim pitanje o logici trojstva ili kontraverzama Biblije a prijekor svećenika me gurne prema Istini Jedinoj"¦ Čak i kada me hafiz Bugari dozove od heroina i zbunjeno klanjam sabah u Bijeloj džamiji"¦ Čak i kad nakon 63 godine poganog života, u zadnjem dahu izustim svjedočenje da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Njegov Poslanik"¦ Čak i tad.
"Prokleti slabići i mamine maze"¦" ponovno struji kroz tvoj ponosom okovani mozak "“ "Svi su isti".

Možeš li racionalno objasniti prijezir u svom srcu kad sretneš moju majku, sestru ili ženu na ulici, kako čedno a u isto vrijeme plemenito koraća izjavljujući svakim korakom ponos zbog svog hidzaba ili nikaba?
Trudiš li se bar malo da sakriješ mržnju u pogledu kad vidiš moju bradu u ma kojoj dužini i stilu asociranom sa islamom?

Imaš li petlje da mi nešto kažeš u oči? I kojim bi jezikom to rekao? Jeli onim što ti ga je crveni dedo naučio na dvoheftičnom policijskom kursu u Bačkoj palanci kada je iznenada nakon toliko dugog bravka na kursu usvojio "bre" kao svoju riječ? Ili onim za koji mi prebacuješ da ga iskrivljujem "stranim" riječima tipa hefta ili selam"¦
"Proklete neobrazovano-zaostale bradate spodobe i nindža bule" "“ prolazi ti val kroz korteks ispod od muke znojna čela. "Svi su oni isti"

Jel' zaista misliš da sam ja taj koji je ovdje prazna isprana olupina a da si ti taj koji je ispunjen humanizmom i prosvjetljenjem?

Dok ja stojim u hladnoj zimskoj noći pred centralnim zatvorom naspram kordona policajaca niskog čela, braneći posljednji tračak pravde na ovoj krvavoj zemlji, ti sjediš nedaleko od tog prizora, "na Relaxu", sa pivom u ruci držiš ders okupljenim kako je novo doba svanulo za našu djecu. Veoma prosvjetljeno od tebe.

Dok pendreci padaju po mojoj braći koja leže u krvavom snijegu završavaš svoj zadnji masterpeice za Slobodnu Bosnu ili Dane o ljudskim pravima i vrijednostima demokratskog društva. Veoma humano od tebe.

Najvažnija stvar u životu ti je šta je p'jana Brittney Spears povratila sinoć. Meni najvažnija stvar u životu je što su mi braća i sestre gladni u Bosni, u Gazi, u Iraku, u Somaliji i u Čečenistanu.

Gledaš MTV, VH1, ViVa i FOX channel "“ sretan i bez pameti. Ja noći provodim surfajući Net, ne bil' razaznao komadić istine o mom napaćenom Ummetu od silnih propagandi i dezinformacija.
I opet misliš da si bolji. Nemaš šta da kažeš, ali jedno ti je u glavi: "Svi su oni isti".

JA SAM MUSLIMAN i ovo je moj Manifesto.
Volim dobrotu i osuđujem zlo"¦ Ne ubijam ljude jer nisu kao ja, nego ratujem za goli opstanak. Mrzim teror i ubice nevinih jer mi je Onaj zarad Kojeg sve ovo radim objavio da ko ubije jednu nevinu osobu kao da je pobio cijeli svijet. Volim Istinu a prezirem laž. Blag sam u govoru ali nisam glup. Ne mrzim ljude ali prezirem njihova ružna djela. Borit ću se do smrti i za tebe koji ne znaš i dat ću život svoj"¦ Ali pobijeđen nikad ne mogu biti jer na kraju krajeva mi smo svi isti i istom cilju idemo"¦.


384642


Powered by Ra