Imam dva života. Jedan svoj i jedan što ga drugi izmisle.
17.09.2013.

E moj brooto...

Znate, dragi moji, snimanje videoklipa gdje ti djete kaze JA SAM BOSNJAK, nije zloupotreba vlastite djece.


Zloupotreba djece je kad vidite male Rome kako prose po ulicama, a onda dodje boss i pokupi pare. To je prvi primjer koji svojim ocima vidite svaki dan, pa ne raspredate po netu o tome kako neko zloupotrebljava i zlostavlja malisane. Mediji to proprate s vremena na vrijeme, prilikom prigoda o pravima i konvencijama za malisane, i niko od toga ne pravi price i reportaze sirokih galaktickih razmjera.


Zloupotreba djece je i komercijalna eksploatacija djece, kad ih sa pet godina vodate po festivalima, rijaliti emisijama i TV stanicama, kako bi postali "zvijezde" i zaradili koji dinar koji vi niste mogli zaraditi.

To je, kao, simpaticno, vidi ga sto fino pjeva i plese, vidi sto je nasminkana i modirana (pricamo o djeci, jos uvijek). To se zove ulaganje u buducnost ili tak'  nest'.


Zloupotreba djece se ogleda u nasim ajfonima, znamo da su djeca koja ih prave stara po 5-7 godina i u robovskom su polozaju, zlostavljana i mucena svaki dan, pa nam to i ne smeta bas previse.


Sta su djeca u reklamama i filmovima nego zloupotrijebljena? Djeca zaradjuju novac. Tu je tacka. Posto se djeca trebaju igrati, a ne zaradjivati pare na reklamama. To se zove promocija proizvoda. Ista rijec je koristena (promocija) u medijskoj gunguli o tome kako se djeca ne smiju koristiti za promociju rijeci Bosnjak. Kao, djeca ne znaju sta je to. Eto znaju sta je ovo:


Sta cu djeca koja prose nego zloupotrijebljena i zlostavljana? Sta su djeca u fabrikama?


Hej, djeca od nekoliko godina moraju RADITI, ali to je ok, znas, zaradjuje.


Nema veze je li to na ulici ili sa specijalnim sminkama, dijetama, rezimima ishrane, reklamama, treninzima do iznemoglosti... sve to nije fizicka i emocionalna zloupotreba i zlostavljanje, to je ulaganje u buducnost, sticanje radnih navika, promocija seksa, droge i rokenrola jer dijete je dijete, nema pojma o cemu pjeva, sta fali, bas slatko i simpaticno zvuci i izgleda...


Ali kad roditelj snimi petominutni video sa svojim djetetom koje kaze JA SAM BOSNJAK, to je strasna zloupotreba i zlostavljanje, svi portali, sve TV stanice, sve nevladine organizacije i Vi, dragi moji, ste nasli za shodno da to osudite, dignete svoj glasic iza monitora i drzite lekcije o pravima djeteta.


Kad roditelj snimi djevojcicu koja se zove Medina i pjeva pjesmu pod nazivom "mini suknja" od Nedjeljka Baje, to je sasvim simpaticno i pozeljno, zbog multikulture i slobode odijevanja, a i spot putem kojeg je dijete naucilo pjesmu promovira umjetnost, slobodu izrazavanja, modernog odijevanja, a tekst je cista promocija prava djece sirom svijeta i uzor kako se treba odijevati i izjasnjavati kad poraste.


Ali kad je Medin okruzen sa dvije pokrivene djevojcice, te jasno i glasno kaze JA SAM BOSNJAK, onda je to odjednom nazadno, degradirajuce, zloupotreba, zlostavljanje... i kakvih sve izraza nisam procitao.

Dakle, imamo s jedne strane promociju golih zenskih tijela od strane dvogodisnje djevojcice, a s druge promociju pokrivenih zenskih tijela od strane cetvorogodisnjih i petogodisnjih djecaka i djevojcica.

S jedne strane tvrdimo da je to simpaticno, s druge kazemo da je to degradirajuce.

Prije ce biti da je rijec Bosnjak sporna tOcka, a zloupotreba djece je ... nesto sasvim jedanaesto na spisku....


Ono sto mi je posebno zasmetalo je ruganje po netu djeci i njihovom nacinu izgovora pojedinih rijeci.


Kako vas uopce nije sramota, u jednoj recenici pricate od zloupotrebi djece, a vec u narednoj se rugate  njihovom izgovoru, a pri komentarisanju pravite pravopisne greske koje ste trebali nauciti u drugom razredu osnovne skole?


Ipak, to uopce nisu stvari koje me brinu. To su stvari koje me nerviraju.


Po mom pisanju na ovom blogu se lahko da zakljuciti da nisam bas neki vehabija, prije ce biti da vise preferiram zeMske koje koriste date mogucnosti i same se skidaju, dakle, ovdje iskljucite mogucnost nekog vjerskog fanatizma i stvaranje serijatske drzave.

Gola zenska tijela su skroz kul, pogotovo sto je skidanje i gledanje besplatno, i sto je glavni faktor slobode i ravnopravnosti postalo pokazivanje sisa i guza.

Meni ne smeta ni sloboda ni ravnopravnost ni naprednost, a i osjetljiv sam na novcanik. Ha ha.


Ono sto mene brine su stvari skroz druge prirode. ..


Duh Koji Hoda"Crne rupe nastaju
kad se um ubrza do beskonacnosti,
ali u negativnom smislu.
Tako da ti se cini da
onoga do cega ti je stalo
nema.
Nema zivota.
Nema sveta.
Nema drugih ljudi.
Nema cak ni tebe..."
---------
Ovaj kutak I-neta nema veze sa stvarnoscu.
Sve price, dogadjaji i likovi NISU IZ STVARNOG ZIVOTA.
SVE je izmisljeno, samo djelic maste....
---------


ra.blog.sa@gmail.com

Jednom sam imao Prijatelja. Poginuo je na Kapiji, u Tuzli....
KAJLO STARA

PRIJATELJU MOJ
DRUZE NAJBOLJI
OSTAVI ME KADA MNOGO
TREBAO SI MI K'O NIKADA

U NAJGORE DANE
JA LIJECIM RANE
KOJE MI NIKAD NECE
NI ZAMLADITI JARO MOJ

U TOM NOVOM SVIJETU
NADJI MJESTO ZA MENE
JER JA OVDJE NECU MOCI
DUGO BEZ TEBE
KAJLO STARA, JARO MOJ

ONO STARO DOBRO VRIJEME
NIKAD NECE BITI,
A NI NASU STARU RAJU
OPET SASTAVITI
JER NEMA NJIH

U MOM SRCU ZNAJ
ZAUVIJEK CES BITI,
A JA DRINSKOM CESTOM
NECU VISE PROLAZITI
A RAZLOG ZNAM

MANIFESTO

Novo je doba"¦ Gledaš vijesti na 100 kanala simultano i većina govori samo o jednom. Ponovno su razotkrili teroristički lanac muslimana koji su planirali da pobiju djecu i ugase svetost slobode, a sve u cilju mračnjaštva i nazadnjaštva. "Prokleti muslimani"¦" misao ide kroz tvoj, medijima odgojeni mozak "“ "Svi su isti".

Ali jesi li ikad, u svom životu, razmislio svojom glavom? Jesi li ikad pokušao isključiti svoj um iz Matrice i pogledati svijet kroz oči muslimana? Imaš li uopće um i razum ili je to samo antropološski privid koji je humanizam usadio u tebe? Ne boj se. Dođi i vidi.

JA SAM MUSLIMAN"¦ uđi u moj svijet onakav kakav jeste.

Moj svijet može početi bilo kada. U trenutku kada mi babo dovi za hairli porod, a mati me nosi tek 3 mjeseca u utrobi"¦ Dok mi uče ezan i ikamet na uho i zovu me mojim muslimanskim imenom, sedam dana nakon što se rodim"¦ Dok u osmom razredu osnovne škole, na ekskurziji, sva mi raja leži pijana po podu hotelske sobe zajedno sa vrlim nastavnikom koji bi nas trebao odgajati i nadgledati, a ja na balkonu klanjam jaciju"¦ Kad se nakon heftu dana neprekidnog pušenja trave, "u čast" mog osamnaestog rođendana, nađem u džamiji na sedždi, moleći oproštaja od Allaha jer neću da živim taj život bez cilja"¦ Ili mi Allah Uzvišeni pošalje svog roba dobrog koji me podsjeti da sam prefur'o tridesetu i da mi pored svog uspjeha u životu fail samo Allah"¦ Ili možda kada u svojoj crkvi prvi put postavim pitanje o logici trojstva ili kontraverzama Biblije a prijekor svećenika me gurne prema Istini Jedinoj"¦ Čak i kada me hafiz Bugari dozove od heroina i zbunjeno klanjam sabah u Bijeloj džamiji"¦ Čak i kad nakon 63 godine poganog života, u zadnjem dahu izustim svjedočenje da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Njegov Poslanik"¦ Čak i tad.
"Prokleti slabići i mamine maze"¦" ponovno struji kroz tvoj ponosom okovani mozak "“ "Svi su isti".

Možeš li racionalno objasniti prijezir u svom srcu kad sretneš moju majku, sestru ili ženu na ulici, kako čedno a u isto vrijeme plemenito koraća izjavljujući svakim korakom ponos zbog svog hidzaba ili nikaba?
Trudiš li se bar malo da sakriješ mržnju u pogledu kad vidiš moju bradu u ma kojoj dužini i stilu asociranom sa islamom?

Imaš li petlje da mi nešto kažeš u oči? I kojim bi jezikom to rekao? Jeli onim što ti ga je crveni dedo naučio na dvoheftičnom policijskom kursu u Bačkoj palanci kada je iznenada nakon toliko dugog bravka na kursu usvojio "bre" kao svoju riječ? Ili onim za koji mi prebacuješ da ga iskrivljujem "stranim" riječima tipa hefta ili selam"¦
"Proklete neobrazovano-zaostale bradate spodobe i nindža bule" "“ prolazi ti val kroz korteks ispod od muke znojna čela. "Svi su oni isti"

Jel' zaista misliš da sam ja taj koji je ovdje prazna isprana olupina a da si ti taj koji je ispunjen humanizmom i prosvjetljenjem?

Dok ja stojim u hladnoj zimskoj noći pred centralnim zatvorom naspram kordona policajaca niskog čela, braneći posljednji tračak pravde na ovoj krvavoj zemlji, ti sjediš nedaleko od tog prizora, "na Relaxu", sa pivom u ruci držiš ders okupljenim kako je novo doba svanulo za našu djecu. Veoma prosvjetljeno od tebe.

Dok pendreci padaju po mojoj braći koja leže u krvavom snijegu završavaš svoj zadnji masterpeice za Slobodnu Bosnu ili Dane o ljudskim pravima i vrijednostima demokratskog društva. Veoma humano od tebe.

Najvažnija stvar u životu ti je šta je p'jana Brittney Spears povratila sinoć. Meni najvažnija stvar u životu je što su mi braća i sestre gladni u Bosni, u Gazi, u Iraku, u Somaliji i u Čečenistanu.

Gledaš MTV, VH1, ViVa i FOX channel "“ sretan i bez pameti. Ja noći provodim surfajući Net, ne bil' razaznao komadić istine o mom napaćenom Ummetu od silnih propagandi i dezinformacija.
I opet misliš da si bolji. Nemaš šta da kažeš, ali jedno ti je u glavi: "Svi su oni isti".

JA SAM MUSLIMAN i ovo je moj Manifesto.
Volim dobrotu i osuđujem zlo"¦ Ne ubijam ljude jer nisu kao ja, nego ratujem za goli opstanak. Mrzim teror i ubice nevinih jer mi je Onaj zarad Kojeg sve ovo radim objavio da ko ubije jednu nevinu osobu kao da je pobio cijeli svijet. Volim Istinu a prezirem laž. Blag sam u govoru ali nisam glup. Ne mrzim ljude ali prezirem njihova ružna djela. Borit ću se do smrti i za tebe koji ne znaš i dat ću život svoj"¦ Ali pobijeđen nikad ne mogu biti jer na kraju krajeva mi smo svi isti i istom cilju idemo"¦.


384642


Powered by Ra