Imam dva života. Jedan svoj i jedan što ga drugi izmisle.
28.11.2013.

Nesta kontam

A sudeci prema reakcijama, stvarno vas ima koji mislite da je Zapad nesto ispravno i nesto na sto se trebamo ugledati...

.

Eo vam mapa svijeta gdje je plavom bojom oznacen napredni, slobodni i ravnopravni svijet, kakvim ga vecina zamislja. 

Njihov prosperitet je neosporan, njihovo vlastito drzavno uredjenje je odlicno, ljudska prava njihovih gradjana na nivou, i ja nikad nisam ni tvrdio suprotno.

.

Je li mislite da su oni pametniji od nas, da su humaniji, inteligentniji,... nas, ovih iz sive zone?

.

Nisu ba, oni su samo jaci.

.

Imaju vise oruzja.

.

Nemaju problem ubiti, opljackati, zarobiti, iskorijeniti, dotuci,... svakoga ko im stane na put. Nemamo ni mi problem sa ubijanjem, pljackom i tako to, ali mi bar i ne tvrdimo da smo humani, napredni i sl.

.

Drzave iz plave zone su nastale na genocidu, robovlasnisvu, kolonijalizmu, nastale i jos uvijek su takve.

.

Drzave iz plave zone jednostavno otmu, opljackaju, sve sto im treba i sto pozele. Njihovo blagostanje nije nastalo zahvaljujuci njihovoj humanosti, nego njihovim najgorim pljackaskim porivima. Sloboda svakog pojedinca iz plave zone kosta nedostatka bilo kakve slobode za najmanje pet osoba iz sive zone.

.

Svaki put kad neka drzava iz sive zone krene naprijed, bude napadnuta od drzava iz plave zone, kako to ne vidite? Svaka drzava iz sive zone koja ima bilo kakve resurse ima i vojnike drzava iz plave zone, u paketu.

.

Da li cilj opravdava sredstvo?

.

Stvarno mislite da je OK da jedan Francuz drzi ders o ljudskim pravima i slobodama u situaciji kad napdnu Libiju, neovisnu drzavu. To je agresija, i nista drugo. Nema opravdanja. Ko je Francuska da odredjuje drugoj drzavi ko je diktator a ko nije?

.

Odakle pravo nekome da povrijedi suverenitet jedne drzave napadima na njenoj teritoriji, tipa americkih dronova u Pakistanu? To je medjunarodno pravo? Na osnovu cega?

.

Kako je moguce da NATO posalje vojsku na Irak, sa prioritetnim ciljem (dokumentovane naredbe) OSIGURATI MINISTARSTVO NAFTE I NAFTNA POLJA, a pred kamerama tvrditi kako spasavaju iracki narod od Sadama Huseina koji posjeduje hemijsko, biolosko i ko zna kakvo oruzje, napada Kuvajt (Kuvajt inace zovu dvoriste porodice Bush, provjerite kako je nastao Kuvajt i ko ima pravo eksploatacije nafte).

:

Dakle ne pricam o sukobu civilizacija, da bude jasno, ne govorim o ratu krscana i muslimana, o Istoku i Zapadu u smislu koji su vas mediji naucili da ih gledate, govorim o agresiji na suverene zemlje, o pljacki cijelih naroda koji nista nisu skrivili osim sto posjeduju resurse a nemaju oruzje da napadnu i uniste zemlje koje su se drznule da ulaze na njihov teritorij jer imaju dronove.

.

I onda ti isti agresori, pljackasi, zlocinci, pricaju o ljudskim pravima, ravnopravnosti, slobodi, demokratiji??

.

Molim te lijepo, State department svake godine pise o ljudskim pravima i slobodama u svijetu. I tu nema sta nema, 'vaki su 'naki su. Siva zona ne da prava zenama, ne da prava gejOvima, ne da prava cukama, macama, divljaci jedni i tako to.

.

State department, institucija u drzavi koja dronovima ubija cijele porodice u sedmoj drzavi koja ih nikad nije napala ili bilo kako provocirala i to pise kao kolateralnu stetu, vrsi agresiju na neovisne drzave, ubija gdje stigne, baca atomsku bombu, hapsi ljude samo zato sto se zovu Meho i imaju bradu, muce ih, siluju, eksperimentisu, drzave koja je nastala na genocidu, institucija drzave koja spijunira vlastite gradjane, gradjane drugih drzava, vodje drugih drzava, ciji agenti (svaki put) budu upetljani u svaku "revoluciju" u drzavama gdje narod shvati da je rob nepresusnih apetita Sedam sestara (EXXON, BP, TEXACO, SHELL, ESSO, CHEVRON, MOBIL)?? Oni prave izvjestaj o slobodama i ljudskim pravima?

. 

I mi takve drzave gledamo kao uzor?

.

Uzor su nam drzave- kolijevke fasizma, nacizma, kolonijalizma, cionizma, robovlasnistva, primjer su nam drzave nastale na genocidu, sa divljenjem gledamo USA, Englesku, Francusku, Italiju, Njemacku, Spaniju, Holandiju,... drzave koje su do jucer crnce drzali robovima, arape smatrali zivotinjama, pod kolonijalnim jarmom drzali ljude koji nikad nisu ni vidjeli ni culi za Europu, sebe smatrali visom rasom? (sve je to jos uvijek tako u stvarnosti, samo su vas mediji naucili da to ne vidite).

.

Priznajem da su drzave iz plave zone tehnoloski napredne, prosperitetne, jake i bogate, ali nikad ih necu vidjeti kao nesto u sta se trebam ugledati. To je isto kao kad bih se ja, kao pojedinac, ugledao u narko bosove, i oni su bogati, mocni, jaki... (s tim da nisu ni priblizno veliki zlocinci kao plave drzave).

.

Uvijek cu znati da iPhone prave djeca- robovi, uvijek cu biti svjestan da napredni boeing pokrece 30% kerozina i 70% krvi nevinih, nikad necu zaboraviti da blagostanje jednog francuza placaju cetiri libijska djeteta, po cijenu vlastitog siromastva i unistenog djetinjstva.

.

Ja cu znati da su hiljade vrsta zivotinja nestale zahvaljujuci ovima sto sad drze predavanja kako treba zastiti nesto od nekoga, ja hocu, ali moji unuci nece.

:

Oni ce osudjivati Afriku, sto nema slonova, Aziju sto nema tigrova, Etiopiju sto nema kitova, Ugandu sto nema orlova... Niko nece znati da su plavci iz zajebancije unistili pola zivotinjskog svijeta u Africi, pobili i iskorijenili cijele narode u Americi,  posjekli milijarde stabala u Brazilu, unistili sve sto vrijedi, da bi 500 miliona ljudi zivjelo u slobodi, blagostanju i ljudskim pravima, pa mogli praviti izvjestaje i drzati dersove za ostalih 6.5 milijardi kako su zaostali, necivilizovani i homofobi.

.

Odbijam da plavu zonu gledam kao humanu i civilizovanu, gledam ih kao tehnoloski naprednu, do zuba naoruzanu, neprijateljski nastrojenu i agresorski orijentisanu zonu.

.

Plava zona je mocna, bogata i tehnoloski napredna iskljucivo jer su jaci, beskrupulozni, divljaci, necivilizovani, barbari i pljackasi, i sve dok budemo gledali u njih kao primjer dobrog sistema upravljanja, dobrog nacina za rjesavanje ljudskih sloboda i ravnopravnosti, donji smo... Sve dok ne shvatimo da terorizam ne postoji onakav kakvim ga predstavljaju plavi mediji uopce ne postoji, nego da postoje samo teroristicke drzave tipa Izrael, USA, Engleska, Francuska, Holandija....

.

Sve dok budemo slabi da se odupremo ocitom izrabljivanju svih nas iz sive zone za dobrobit njih iz plave zone, necemo imati nikakav prosperitet, jer mi uopce nemamo sansu za prosperitetom. Imamo samo privid da mozemo upravljati svojom drzavom, kantonom, opcinom, mjesnom zajednicom,... a u principu moramo izbaciti iranske diplomate zbog spijunaze, istovremeno znajuci da nas amerikanci spijuniraju duplo vise, ali ne smijemo pisnuti.

.

Tek kad siva zona kaze dosta, mozda uspijemo spasiti planet.

.

Morate shvatiti da siva zona ne snosi ama bas nikakvu odgovornost zato sto je siva, siva je zato sto nije pohlepna, nije divljacka, nije barbarska onoliko koliko su to ovi iz plave zone i sto nije na vrijeme shvatila da se treba naoruzati, napraviti puske, avione, rakete, pa tek onda biti demokratska i slobodna.

.

Siva je zato sto NIJE ono sto vam plavci kazu da jeste, siva je zato sto plavi NISU ono sto tvrde da jesu.

 

 

 

 

 

Duh Koji Hoda"Crne rupe nastaju
kad se um ubrza do beskonacnosti,
ali u negativnom smislu.
Tako da ti se cini da
onoga do cega ti je stalo
nema.
Nema zivota.
Nema sveta.
Nema drugih ljudi.
Nema cak ni tebe..."
---------
Ovaj kutak I-neta nema veze sa stvarnoscu.
Sve price, dogadjaji i likovi NISU IZ STVARNOG ZIVOTA.
SVE je izmisljeno, samo djelic maste....
---------


ra.blog.sa@gmail.com

Jednom sam imao Prijatelja. Poginuo je na Kapiji, u Tuzli....
KAJLO STARA

PRIJATELJU MOJ
DRUZE NAJBOLJI
OSTAVI ME KADA MNOGO
TREBAO SI MI K'O NIKADA

U NAJGORE DANE
JA LIJECIM RANE
KOJE MI NIKAD NECE
NI ZAMLADITI JARO MOJ

U TOM NOVOM SVIJETU
NADJI MJESTO ZA MENE
JER JA OVDJE NECU MOCI
DUGO BEZ TEBE
KAJLO STARA, JARO MOJ

ONO STARO DOBRO VRIJEME
NIKAD NECE BITI,
A NI NASU STARU RAJU
OPET SASTAVITI
JER NEMA NJIH

U MOM SRCU ZNAJ
ZAUVIJEK CES BITI,
A JA DRINSKOM CESTOM
NECU VISE PROLAZITI
A RAZLOG ZNAM

MANIFESTO

Novo je doba"¦ Gledaš vijesti na 100 kanala simultano i većina govori samo o jednom. Ponovno su razotkrili teroristički lanac muslimana koji su planirali da pobiju djecu i ugase svetost slobode, a sve u cilju mračnjaštva i nazadnjaštva. "Prokleti muslimani"¦" misao ide kroz tvoj, medijima odgojeni mozak "“ "Svi su isti".

Ali jesi li ikad, u svom životu, razmislio svojom glavom? Jesi li ikad pokušao isključiti svoj um iz Matrice i pogledati svijet kroz oči muslimana? Imaš li uopće um i razum ili je to samo antropološski privid koji je humanizam usadio u tebe? Ne boj se. Dođi i vidi.

JA SAM MUSLIMAN"¦ uđi u moj svijet onakav kakav jeste.

Moj svijet može početi bilo kada. U trenutku kada mi babo dovi za hairli porod, a mati me nosi tek 3 mjeseca u utrobi"¦ Dok mi uče ezan i ikamet na uho i zovu me mojim muslimanskim imenom, sedam dana nakon što se rodim"¦ Dok u osmom razredu osnovne škole, na ekskurziji, sva mi raja leži pijana po podu hotelske sobe zajedno sa vrlim nastavnikom koji bi nas trebao odgajati i nadgledati, a ja na balkonu klanjam jaciju"¦ Kad se nakon heftu dana neprekidnog pušenja trave, "u čast" mog osamnaestog rođendana, nađem u džamiji na sedždi, moleći oproštaja od Allaha jer neću da živim taj život bez cilja"¦ Ili mi Allah Uzvišeni pošalje svog roba dobrog koji me podsjeti da sam prefur'o tridesetu i da mi pored svog uspjeha u životu fail samo Allah"¦ Ili možda kada u svojoj crkvi prvi put postavim pitanje o logici trojstva ili kontraverzama Biblije a prijekor svećenika me gurne prema Istini Jedinoj"¦ Čak i kada me hafiz Bugari dozove od heroina i zbunjeno klanjam sabah u Bijeloj džamiji"¦ Čak i kad nakon 63 godine poganog života, u zadnjem dahu izustim svjedočenje da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Njegov Poslanik"¦ Čak i tad.
"Prokleti slabići i mamine maze"¦" ponovno struji kroz tvoj ponosom okovani mozak "“ "Svi su isti".

Možeš li racionalno objasniti prijezir u svom srcu kad sretneš moju majku, sestru ili ženu na ulici, kako čedno a u isto vrijeme plemenito koraća izjavljujući svakim korakom ponos zbog svog hidzaba ili nikaba?
Trudiš li se bar malo da sakriješ mržnju u pogledu kad vidiš moju bradu u ma kojoj dužini i stilu asociranom sa islamom?

Imaš li petlje da mi nešto kažeš u oči? I kojim bi jezikom to rekao? Jeli onim što ti ga je crveni dedo naučio na dvoheftičnom policijskom kursu u Bačkoj palanci kada je iznenada nakon toliko dugog bravka na kursu usvojio "bre" kao svoju riječ? Ili onim za koji mi prebacuješ da ga iskrivljujem "stranim" riječima tipa hefta ili selam"¦
"Proklete neobrazovano-zaostale bradate spodobe i nindža bule" "“ prolazi ti val kroz korteks ispod od muke znojna čela. "Svi su oni isti"

Jel' zaista misliš da sam ja taj koji je ovdje prazna isprana olupina a da si ti taj koji je ispunjen humanizmom i prosvjetljenjem?

Dok ja stojim u hladnoj zimskoj noći pred centralnim zatvorom naspram kordona policajaca niskog čela, braneći posljednji tračak pravde na ovoj krvavoj zemlji, ti sjediš nedaleko od tog prizora, "na Relaxu", sa pivom u ruci držiš ders okupljenim kako je novo doba svanulo za našu djecu. Veoma prosvjetljeno od tebe.

Dok pendreci padaju po mojoj braći koja leže u krvavom snijegu završavaš svoj zadnji masterpeice za Slobodnu Bosnu ili Dane o ljudskim pravima i vrijednostima demokratskog društva. Veoma humano od tebe.

Najvažnija stvar u životu ti je šta je p'jana Brittney Spears povratila sinoć. Meni najvažnija stvar u životu je što su mi braća i sestre gladni u Bosni, u Gazi, u Iraku, u Somaliji i u Čečenistanu.

Gledaš MTV, VH1, ViVa i FOX channel "“ sretan i bez pameti. Ja noći provodim surfajući Net, ne bil' razaznao komadić istine o mom napaćenom Ummetu od silnih propagandi i dezinformacija.
I opet misliš da si bolji. Nemaš šta da kažeš, ali jedno ti je u glavi: "Svi su oni isti".

JA SAM MUSLIMAN i ovo je moj Manifesto.
Volim dobrotu i osuđujem zlo"¦ Ne ubijam ljude jer nisu kao ja, nego ratujem za goli opstanak. Mrzim teror i ubice nevinih jer mi je Onaj zarad Kojeg sve ovo radim objavio da ko ubije jednu nevinu osobu kao da je pobio cijeli svijet. Volim Istinu a prezirem laž. Blag sam u govoru ali nisam glup. Ne mrzim ljude ali prezirem njihova ružna djela. Borit ću se do smrti i za tebe koji ne znaš i dat ću život svoj"¦ Ali pobijeđen nikad ne mogu biti jer na kraju krajeva mi smo svi isti i istom cilju idemo"¦.


384642


Powered by Ra