Imam dva života. Jedan svoj i jedan što ga drugi izmisle.
11.12.2013.

stRAnka

Tramvajev prijedlog  o nazivu stranke otpada, usvaja se od oBloze :DUglavnom, nakon visesatnih (konstruktivnih) i upravo zavrsenih pregovora, dana 11.12.13. godine, u sarajevskom klubu Corps Diplomatique donijeta je odluka o promjeni snaga na politickoj sceni u drzavi.Imamo miliJUn stvari protiv sebe... tipa da neamo finansijere (ne zato sto ih u stvarnosti nema, zacudili biste se koliko ima zainteresiranih, nego to kad tad dodje na naplatu, tako da to treba izbjeci u startu), postoji stotine stranaka i hiljade stranckih likova koji nesto nude, imamo prilicno mocne i uhodane strukture vlasti ciji se interesi ispreplicu u nevjerovatnim formama i oblicima, i u tim momentima prestaje znacaj kojoj stranci pripadas.


Nismo poznate licnosti k'o oni iz Nase stranke, tako da ne mozemo racunati ni na to. Imamo totalnu inertnost i nezainteresiranost medju onima koji bi trebali rijesiti sve ovo (glasacima), uz to vecina naroda trazi greske i prije nego sto otvoris usta i nastupa sa- 'ta ti znas. Kad malo bolje skontam, imamo dva milJUna stvari protiv sebe :S


Nimalo ruzicasti izgledi :D
 

Ovako kad pogledam sve u trodimenzionalnoj formi, i sama pomisao na JOS JEDNU stranku djeluje blesavo. Pogotovo kad mi se nagovori neko ovako k'o Vitae haha (salim se, naravno, Vitae je rekla samo realne stvari, moj je problem sto ne prihvatam realnost :D)
 

Sreca pa sam gledao Povratak u buducnost, i ponekad stvari gledam cetvorodimenzionalno.
 

Nemam sta izgubiti. Nit' mi zivot ovisi o politici, niti znam ista o politici.
 

Ovi ostali takodjer veze nemaju sa politikom niti znaju bilo sta o politici. Ekipa snova. Ohrabrujuce skroz, jel' de? Hej, gore ne mozemo napraviti. Bar ja mislim :D


Ovo sve nabrajam samo da vi ne biste morali nabrajati, budite uvjereni da smo prilicno svjesni sta nam sve nedostaje.


Ali smo isto tako uvjereni da treba pokusati.


U posljednje vrijeme postajem skroz nervozan kad citam vijesti.


MMF je duboko usao u nas teritorij, sto me posebno pogadja, a potencijalne investitore tjeramo krampama i lopatama, koje nam sluze iskljucivo u tu svrhu, sto je caknuto, dok vecina stanovnistva zivi da nista ne radi. Prilicno uvrnuta situacija.
 

Postojece stranke nude svasta, to svi znamo. Vecina ne zeli uopce znati da li se bilo sta od toga ispuni. Mediji lazu na sve strane, gotovo pa da nemamo nijednu pravu vijest. Sve su prilagodjene trenutnim potrebama. To valjda znate.
 

Dakle, ona dosadna i glupava fraza "promjene" nikad ne funkcionise.
 

Mora se izgleda sve ispocetka.


Planove i ideje imamo, jos samo da poredamo prioritete i odaberemo samo jednu, i samo na jednoj stvari ce biti fokus.


I budite sigurni da to nece biti ni Sejdic ni Finci, ni ustavne promjene, ni euroatlanske integracije, ni miliJUni radnih mjesta, ni... nista od onoga sto slusate u predizbornim kampanjama. Jer su to samo gluposti koje se ponavljaju godinama i niko ih uopce i ne smatra necim cime se treba zamarati, samo lijepo zvuce u reklamama.


Svi su dobrodosli..

Duh Koji Hoda"Crne rupe nastaju
kad se um ubrza do beskonacnosti,
ali u negativnom smislu.
Tako da ti se cini da
onoga do cega ti je stalo
nema.
Nema zivota.
Nema sveta.
Nema drugih ljudi.
Nema cak ni tebe..."
---------
Ovaj kutak I-neta nema veze sa stvarnoscu.
Sve price, dogadjaji i likovi NISU IZ STVARNOG ZIVOTA.
SVE je izmisljeno, samo djelic maste....
---------


ra.blog.sa@gmail.com

Jednom sam imao Prijatelja. Poginuo je na Kapiji, u Tuzli....
KAJLO STARA

PRIJATELJU MOJ
DRUZE NAJBOLJI
OSTAVI ME KADA MNOGO
TREBAO SI MI K'O NIKADA

U NAJGORE DANE
JA LIJECIM RANE
KOJE MI NIKAD NECE
NI ZAMLADITI JARO MOJ

U TOM NOVOM SVIJETU
NADJI MJESTO ZA MENE
JER JA OVDJE NECU MOCI
DUGO BEZ TEBE
KAJLO STARA, JARO MOJ

ONO STARO DOBRO VRIJEME
NIKAD NECE BITI,
A NI NASU STARU RAJU
OPET SASTAVITI
JER NEMA NJIH

U MOM SRCU ZNAJ
ZAUVIJEK CES BITI,
A JA DRINSKOM CESTOM
NECU VISE PROLAZITI
A RAZLOG ZNAM

MANIFESTO

Novo je doba"¦ Gledaš vijesti na 100 kanala simultano i većina govori samo o jednom. Ponovno su razotkrili teroristički lanac muslimana koji su planirali da pobiju djecu i ugase svetost slobode, a sve u cilju mračnjaštva i nazadnjaštva. "Prokleti muslimani"¦" misao ide kroz tvoj, medijima odgojeni mozak "“ "Svi su isti".

Ali jesi li ikad, u svom životu, razmislio svojom glavom? Jesi li ikad pokušao isključiti svoj um iz Matrice i pogledati svijet kroz oči muslimana? Imaš li uopće um i razum ili je to samo antropološski privid koji je humanizam usadio u tebe? Ne boj se. Dođi i vidi.

JA SAM MUSLIMAN"¦ uđi u moj svijet onakav kakav jeste.

Moj svijet može početi bilo kada. U trenutku kada mi babo dovi za hairli porod, a mati me nosi tek 3 mjeseca u utrobi"¦ Dok mi uče ezan i ikamet na uho i zovu me mojim muslimanskim imenom, sedam dana nakon što se rodim"¦ Dok u osmom razredu osnovne škole, na ekskurziji, sva mi raja leži pijana po podu hotelske sobe zajedno sa vrlim nastavnikom koji bi nas trebao odgajati i nadgledati, a ja na balkonu klanjam jaciju"¦ Kad se nakon heftu dana neprekidnog pušenja trave, "u čast" mog osamnaestog rođendana, nađem u džamiji na sedždi, moleći oproštaja od Allaha jer neću da živim taj život bez cilja"¦ Ili mi Allah Uzvišeni pošalje svog roba dobrog koji me podsjeti da sam prefur'o tridesetu i da mi pored svog uspjeha u životu fail samo Allah"¦ Ili možda kada u svojoj crkvi prvi put postavim pitanje o logici trojstva ili kontraverzama Biblije a prijekor svećenika me gurne prema Istini Jedinoj"¦ Čak i kada me hafiz Bugari dozove od heroina i zbunjeno klanjam sabah u Bijeloj džamiji"¦ Čak i kad nakon 63 godine poganog života, u zadnjem dahu izustim svjedočenje da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Njegov Poslanik"¦ Čak i tad.
"Prokleti slabići i mamine maze"¦" ponovno struji kroz tvoj ponosom okovani mozak "“ "Svi su isti".

Možeš li racionalno objasniti prijezir u svom srcu kad sretneš moju majku, sestru ili ženu na ulici, kako čedno a u isto vrijeme plemenito koraća izjavljujući svakim korakom ponos zbog svog hidzaba ili nikaba?
Trudiš li se bar malo da sakriješ mržnju u pogledu kad vidiš moju bradu u ma kojoj dužini i stilu asociranom sa islamom?

Imaš li petlje da mi nešto kažeš u oči? I kojim bi jezikom to rekao? Jeli onim što ti ga je crveni dedo naučio na dvoheftičnom policijskom kursu u Bačkoj palanci kada je iznenada nakon toliko dugog bravka na kursu usvojio "bre" kao svoju riječ? Ili onim za koji mi prebacuješ da ga iskrivljujem "stranim" riječima tipa hefta ili selam"¦
"Proklete neobrazovano-zaostale bradate spodobe i nindža bule" "“ prolazi ti val kroz korteks ispod od muke znojna čela. "Svi su oni isti"

Jel' zaista misliš da sam ja taj koji je ovdje prazna isprana olupina a da si ti taj koji je ispunjen humanizmom i prosvjetljenjem?

Dok ja stojim u hladnoj zimskoj noći pred centralnim zatvorom naspram kordona policajaca niskog čela, braneći posljednji tračak pravde na ovoj krvavoj zemlji, ti sjediš nedaleko od tog prizora, "na Relaxu", sa pivom u ruci držiš ders okupljenim kako je novo doba svanulo za našu djecu. Veoma prosvjetljeno od tebe.

Dok pendreci padaju po mojoj braći koja leže u krvavom snijegu završavaš svoj zadnji masterpeice za Slobodnu Bosnu ili Dane o ljudskim pravima i vrijednostima demokratskog društva. Veoma humano od tebe.

Najvažnija stvar u životu ti je šta je p'jana Brittney Spears povratila sinoć. Meni najvažnija stvar u životu je što su mi braća i sestre gladni u Bosni, u Gazi, u Iraku, u Somaliji i u Čečenistanu.

Gledaš MTV, VH1, ViVa i FOX channel "“ sretan i bez pameti. Ja noći provodim surfajući Net, ne bil' razaznao komadić istine o mom napaćenom Ummetu od silnih propagandi i dezinformacija.
I opet misliš da si bolji. Nemaš šta da kažeš, ali jedno ti je u glavi: "Svi su oni isti".

JA SAM MUSLIMAN i ovo je moj Manifesto.
Volim dobrotu i osuđujem zlo"¦ Ne ubijam ljude jer nisu kao ja, nego ratujem za goli opstanak. Mrzim teror i ubice nevinih jer mi je Onaj zarad Kojeg sve ovo radim objavio da ko ubije jednu nevinu osobu kao da je pobio cijeli svijet. Volim Istinu a prezirem laž. Blag sam u govoru ali nisam glup. Ne mrzim ljude ali prezirem njihova ružna djela. Borit ću se do smrti i za tebe koji ne znaš i dat ću život svoj"¦ Ali pobijeđen nikad ne mogu biti jer na kraju krajeva mi smo svi isti i istom cilju idemo"¦.


384642


Powered by Ra