Imam dva života. Jedan svoj i jedan što ga drugi izmisle.
21.02.2014.

RRD

Tako ce se zvat'.


Red- Rad- Disciplina.


Nema stranke, nema demokratije, nema socijalizma, akcije, buducnosti, frontova, zajednica, nacija, manjina, omladine, penzionera, ... jesam li sta zaboravio?


Dakle, nema nista osim reda, rada i discipline.
Nema filozofiranja, izvlacenja, zubobolje i prehlade.


Ime istovremeno znaci i cilj.


Cilj je uvesti red.

To cemo postici radom.

I sve zadrzati disciplinom.K'o Njemacka.


Samo sto cemo to raditi za Bosnu i Hercegovinu.


Krenucemo od nas, preko drzavnih sluzbi, pa do (ne)radnika.


Ovdje ima puno vas koji su saradjivali sa mnom. Kroz humanitarne akcije, poslovne detalje i privatne zavrzlame.Oni koji nisu imali tu (ne)srecu da me upoznaju, vrlo brzo ce shvatiti kako stvari stoje, jako brzo objasnjavam i drzim se toga.


Sve ovo zvuci jako komplikovano, a ustvari je mnogo jednostavno. Ili obrnuto.


Za osnivanje je potrebno 50 ljudi. Treba iskopirati LK i CIPS, uz popunjavanje obrasca/pristupnice i sve to ovjeriti u opcini ili kod notara.


Svako ko zeli ucestvovati je dobro dosao, osim onih koji to nisu, a spomenucu ih usput.


Uslovi nisu teski, treba biti punoljetan, drzavljanin BiH, da nije nikad imao nikakvu politicku funkciju ispred neke druge stranke, dakle mijenjanje dresova ne dolazi u obzir, i treba postovati ono sto stoji u imenu. Osim toga, troskovi za osnivanje kostaju oko 1.100KM, dakle svi po 20KM, a sto bude falilo, smislicemo nesto. Doduse, mozemo to u nekom drugom kantonu, jer u ZE DO kosta 700, pored taksi i nema nekih troskova, dok su u SA natrpali nekakvih uplatnica milijun. Ali meni se ne hoda, posto prestajem biti Duh. Ako ima neko da zeli setati, da smanjimo sa 20 na 15? Rok je 20.03.2014.


Nacin za prikupljanje potpisa i dokumentacije ce ici po principu: ja znam nekoga, taj neko zna nekoga,... kaze mu pravila, cilj i nacin. Pozeljno je to poznanstvo za osnivace, pa makar dvoje da se uzajamno poznaju, da ne bude bas da neko skroz nepoznat bude osnivac. Kad ga pridobijete, uzimate mu dokumentaciju i evidentirate sve to, dok ne dodjemo do zeljenog broja. Prvi koji se jave da su spremni na ovo ce biti vodje grupe. Ako ih ja licno ne poznajem, docu do njih i upoznati.


Najbolje bi bilo da svaki kanton ima po deset ljudi, ali imamo problem Hercegovine, nekako su tihi, sute, ne javljaju se. Svi ostali kantoni su pokriveni, ali nije dovoljna internet pokrivenost, moracete se potruditi direktno, u stvarnom zivotu. To je UDBA zvala vrbovanje, ali posto mi nismo UDBA vi to zovite lobiranje.


Ako zelite detalje plana i programa rada, opet pogledajte naziv. Tu je sadrzana cijela matematika. Sve sto pozelimo da promijenimo mozemo uraditi prateci samo tri rijeci.


Pocetni cilj je sredjivanje administracije, kontrola troskova javnog novca i stvaranje poslovnog ambijenta. Sva ostala obecanja mozete zaboraviti, ako vam se svidjaju slogani, moracete se negdje drugo obratiti.


Sto se tice drugi politickih subjekata, saradnja moze sa svima osim sa SBB.


Onaj ko smatra da trebamo razgovarati i s njima, nema potrebe da pokusava biti osnivac, pa cak ni clan.


Onaj ko smatra da trebamo primiti nekoga iz druge stranke (ne mislim pri tome na clanstvo nego na funkciju koju je eventualno obavljao u ime neke stranke duze od 48 sati) isto tako nema potrebe da nam se prikljuci, to necemo raditi.

Pocetna komunikacija ce ici putem FB, tu mozete razmjenjivati ideje i upoznati jedni druge. Mada ja ne kontam kako se to radi, ali valjda vi koristite FB pa znate. Putem komentara ili sta? Uglavnom, stranica je:

https://www.facebook.com/RevolutionAgent

na mail: ra.blog.sa@gmail.com mozete kontaktirati mene

tel... ima sa strane u boxu, ako vam padne nesto na pamet sto ne mozete zapamtiti, saljite na sms ili zovite.


Sa dijasporom cu naknadno razgovarati.


Ima li pitanja?

Nema?


Duh Koji Hoda"Crne rupe nastaju
kad se um ubrza do beskonacnosti,
ali u negativnom smislu.
Tako da ti se cini da
onoga do cega ti je stalo
nema.
Nema zivota.
Nema sveta.
Nema drugih ljudi.
Nema cak ni tebe..."
---------
Ovaj kutak I-neta nema veze sa stvarnoscu.
Sve price, dogadjaji i likovi NISU IZ STVARNOG ZIVOTA.
SVE je izmisljeno, samo djelic maste....
---------


ra.blog.sa@gmail.com

Jednom sam imao Prijatelja. Poginuo je na Kapiji, u Tuzli....
KAJLO STARA

PRIJATELJU MOJ
DRUZE NAJBOLJI
OSTAVI ME KADA MNOGO
TREBAO SI MI K'O NIKADA

U NAJGORE DANE
JA LIJECIM RANE
KOJE MI NIKAD NECE
NI ZAMLADITI JARO MOJ

U TOM NOVOM SVIJETU
NADJI MJESTO ZA MENE
JER JA OVDJE NECU MOCI
DUGO BEZ TEBE
KAJLO STARA, JARO MOJ

ONO STARO DOBRO VRIJEME
NIKAD NECE BITI,
A NI NASU STARU RAJU
OPET SASTAVITI
JER NEMA NJIH

U MOM SRCU ZNAJ
ZAUVIJEK CES BITI,
A JA DRINSKOM CESTOM
NECU VISE PROLAZITI
A RAZLOG ZNAM

MANIFESTO

Novo je doba"¦ Gledaš vijesti na 100 kanala simultano i većina govori samo o jednom. Ponovno su razotkrili teroristički lanac muslimana koji su planirali da pobiju djecu i ugase svetost slobode, a sve u cilju mračnjaštva i nazadnjaštva. "Prokleti muslimani"¦" misao ide kroz tvoj, medijima odgojeni mozak "“ "Svi su isti".

Ali jesi li ikad, u svom životu, razmislio svojom glavom? Jesi li ikad pokušao isključiti svoj um iz Matrice i pogledati svijet kroz oči muslimana? Imaš li uopće um i razum ili je to samo antropološski privid koji je humanizam usadio u tebe? Ne boj se. Dođi i vidi.

JA SAM MUSLIMAN"¦ uđi u moj svijet onakav kakav jeste.

Moj svijet može početi bilo kada. U trenutku kada mi babo dovi za hairli porod, a mati me nosi tek 3 mjeseca u utrobi"¦ Dok mi uče ezan i ikamet na uho i zovu me mojim muslimanskim imenom, sedam dana nakon što se rodim"¦ Dok u osmom razredu osnovne škole, na ekskurziji, sva mi raja leži pijana po podu hotelske sobe zajedno sa vrlim nastavnikom koji bi nas trebao odgajati i nadgledati, a ja na balkonu klanjam jaciju"¦ Kad se nakon heftu dana neprekidnog pušenja trave, "u čast" mog osamnaestog rođendana, nađem u džamiji na sedždi, moleći oproštaja od Allaha jer neću da živim taj život bez cilja"¦ Ili mi Allah Uzvišeni pošalje svog roba dobrog koji me podsjeti da sam prefur'o tridesetu i da mi pored svog uspjeha u životu fail samo Allah"¦ Ili možda kada u svojoj crkvi prvi put postavim pitanje o logici trojstva ili kontraverzama Biblije a prijekor svećenika me gurne prema Istini Jedinoj"¦ Čak i kada me hafiz Bugari dozove od heroina i zbunjeno klanjam sabah u Bijeloj džamiji"¦ Čak i kad nakon 63 godine poganog života, u zadnjem dahu izustim svjedočenje da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Njegov Poslanik"¦ Čak i tad.
"Prokleti slabići i mamine maze"¦" ponovno struji kroz tvoj ponosom okovani mozak "“ "Svi su isti".

Možeš li racionalno objasniti prijezir u svom srcu kad sretneš moju majku, sestru ili ženu na ulici, kako čedno a u isto vrijeme plemenito koraća izjavljujući svakim korakom ponos zbog svog hidzaba ili nikaba?
Trudiš li se bar malo da sakriješ mržnju u pogledu kad vidiš moju bradu u ma kojoj dužini i stilu asociranom sa islamom?

Imaš li petlje da mi nešto kažeš u oči? I kojim bi jezikom to rekao? Jeli onim što ti ga je crveni dedo naučio na dvoheftičnom policijskom kursu u Bačkoj palanci kada je iznenada nakon toliko dugog bravka na kursu usvojio "bre" kao svoju riječ? Ili onim za koji mi prebacuješ da ga iskrivljujem "stranim" riječima tipa hefta ili selam"¦
"Proklete neobrazovano-zaostale bradate spodobe i nindža bule" "“ prolazi ti val kroz korteks ispod od muke znojna čela. "Svi su oni isti"

Jel' zaista misliš da sam ja taj koji je ovdje prazna isprana olupina a da si ti taj koji je ispunjen humanizmom i prosvjetljenjem?

Dok ja stojim u hladnoj zimskoj noći pred centralnim zatvorom naspram kordona policajaca niskog čela, braneći posljednji tračak pravde na ovoj krvavoj zemlji, ti sjediš nedaleko od tog prizora, "na Relaxu", sa pivom u ruci držiš ders okupljenim kako je novo doba svanulo za našu djecu. Veoma prosvjetljeno od tebe.

Dok pendreci padaju po mojoj braći koja leže u krvavom snijegu završavaš svoj zadnji masterpeice za Slobodnu Bosnu ili Dane o ljudskim pravima i vrijednostima demokratskog društva. Veoma humano od tebe.

Najvažnija stvar u životu ti je šta je p'jana Brittney Spears povratila sinoć. Meni najvažnija stvar u životu je što su mi braća i sestre gladni u Bosni, u Gazi, u Iraku, u Somaliji i u Čečenistanu.

Gledaš MTV, VH1, ViVa i FOX channel "“ sretan i bez pameti. Ja noći provodim surfajući Net, ne bil' razaznao komadić istine o mom napaćenom Ummetu od silnih propagandi i dezinformacija.
I opet misliš da si bolji. Nemaš šta da kažeš, ali jedno ti je u glavi: "Svi su oni isti".

JA SAM MUSLIMAN i ovo je moj Manifesto.
Volim dobrotu i osuđujem zlo"¦ Ne ubijam ljude jer nisu kao ja, nego ratujem za goli opstanak. Mrzim teror i ubice nevinih jer mi je Onaj zarad Kojeg sve ovo radim objavio da ko ubije jednu nevinu osobu kao da je pobio cijeli svijet. Volim Istinu a prezirem laž. Blag sam u govoru ali nisam glup. Ne mrzim ljude ali prezirem njihova ružna djela. Borit ću se do smrti i za tebe koji ne znaš i dat ću život svoj"¦ Ali pobijeđen nikad ne mogu biti jer na kraju krajeva mi smo svi isti i istom cilju idemo"¦.


384642


Powered by Ra