beats by dre cheap

Općinski sud u Sarajevu i saraf u gumi

Sjecate se one moje bivse sefice sto sam joj otplatio njenu kreditnu karticu jer sam joj bio zirant? Sjecate malo sutra, sta vas briga sto sam ja bio zirant hehe.

.

Uglavnom, ispostavilo se da sam bio zirant na jos jednoj kartici i od huje ne htjednem platiti nego hocu na sud. U principu znam da kad tad moram platiti, ali ako vec moram, daj da maltretiram malo i sud i banku.

.

Huja me uhvatila jer duznik, koji je uzeo i potrosio pare, nije cak ni tuzen od strane banke, posto je banka ustanovila da gospodja nema nikakvih nekretnina (btw. ima ona nekretnina koliko hoces, samo su upisane na muza, djecu, unuke...) i proglasila dug nenaplativim, pa su krenuli na mene. Obzirom da su moje nekretnine na moje ime, nemam izlaza, moram platiti, ali zelim da vidim kako je moguce da su ziranti bas toliko nezasticeni.

.

I stvarno, danas sam se uvjerio da je to ziva katastrofa.

:

Zamislite, duznik nije cak ni pozvan od strane banke, a kamo li da je podnesena tuzba protiv nje, a zirantu je odmah upisan teret na nekretnine sa mogucnoscu trenutnog izvrsenja, ukoliko se ne plati dug.

.

Jos jedna stvar koja mi nije bila do kraja jasna, a od danas mi je itekako jasna... Saznao sam da me banka uopce nije morala tuziti da dodje do svog novca koji ja nisam potrosio, nego je mogla ici direktno na prodaju mojih nekretnina, objavom u dnevnom listu o javnoj drazbi!

.

Ali zbog PREPORUKE Agencije za bankarstvo (dakle samo preporuke), banka ide putem suda i parnice, i to spominju kao olaksavajucu okolnost za mene?? Taj dio nisam skont'o, sta bi tu trebalo biti olaksavajuce. Ali ko ga jebe, prezivi covjek svasta.

.

I helem, zavrsim ja sa sudom, izadjem sav nervozan i udisem onaj cisti sarajevski zrak pomijesan sa dimom crvenog marlbora, kad vidim tonu propustenih poziva od ovog jednog jarana. Odmah ga nazovem, reko neka hica garant, cim je ovoliko puta zvao.

.

Pitam sta je, dje gori, kaze on: Bolan sto se ne javljas, koji ti je... ma reko opustao se malo uz kaficu, pa nisam cuo telefon ha ha. Kaze on, jbt kod mene zadnja desna guma na autu probusena, ali nekako sa strane, isto kao da je neko namjerno zabio saraf unutra, sta mislis da li da zovem policiju ili da idem kod vulkanizera?

.

Jbt, ljudi, ja sam se toliko poceo smijati da je cijela ona ulica zvonila od mog smijeha. Svi su se okretali za mnom, mislim da su cak i sudije izletile na prozore da vide ludjaka koji se toliko smije.

.

Ej, on zbog eksera hoce zvati policiju, a ja ovamo zivce gubim na sudu zbog iznosa od kojeg bih mogao kupiti makar jedno auto, i jos da mi ostane za cetiri nove gume.

.

I odmah mi naumpadne ovaj jedan bloger sa svojom legendarnom izjavom: Nekom nesto, nekom nesto.

.

hahaha

OMB!

.

Stvarno sam zamrzio novac!

 

 

Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
22/01/2013 15:55