beats by dre cheap

Pada snijeg

Ja bas volim snijeg. Ali ovaj put mi je poremetio planove i nije mi nimalo drago sto pada :S

.

Ali eto, navikao sam da mi planovi koje sam planirao nekad ranije obicno propadnu, a nesto isplanirano jucer ili danas savrseno funkcionise.

.

Post kod Gracie o ekologiji i jedan film koji se taman potrefio kad i post, naveo me na razmisljanje o modernom i reklamnom zivotu u skladu sa prirodom.

.

Koliko samo lazi u raznoraznim kampanjama da sacuvamo okolis.

.

Koliko nelogicnih poteza i (samo)zavaravanja da bismo umirili savjest zbog destruktivnog zadovoljavanja potreba modernog zivota.

.

Zena obucena od glave do pete antieko-materijalima (joj rijeci :D), prica o koristenju cekera umjesto plasticnih kesa, a izrada stikli joj unistila ekosistem k'o milion plasticnih kesa.

.

Ili muskarac sa V12 benz- motorom u autu kaze kako trebamo reciklirati karton za dobrobit prasuma u Brazilu, a samo sto upali auto, emisija stetnih gasova je tolika da ni stotinu stabala to ne moze popraviti i procistiti.

.

Tragikomicno.

.

I skont'o sam koliko mi bude drago kad neko zna sta volim, i koliko se ljutim kad taj isti neko zabrlja komentarom na moju odusevljenost. Onda mi bude krivo sto sam uopce pokazao koliko mi znaci.

.

Joj, isto sam malo dijete :S

 

 

 

 

Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
25/01/2013 09:57