beats by dre cheap

Ministar i narod

Dobri su nasi politicari, kakvi smo mi.

.

Cijela ova halabuka oko nepropisnog (bahatog) parkiranja jednog od mnogobrojnih ministara u nasoj drzavi je toliko otkacena stvar, da ja jednostavno ne vjerujem da se sve ovo desava.

.

Udjite u komentare i procitajte medijske napise, pa razmislite o njima.

.

Ministar je parkirao na plocnik. Obzirom da je ministar i da ima makar pet puta vecu platu nego prosjecan gradjanin, treba mu napisati pet puta vecu kaznu.

.

Posto  je ministar, trebao bi biti uzor i morao bi paziti sta radi, treba da se izvine, uplati jedno 1000 maraka u neki dobrotvorni fond u znak pokornosti i priznanja da je pogrijestio i da to vise nikad ne uradi. Tacka. Trazenje ostavke zbog pogresnog parkiranja je blago receno glupavo i infantilno.

.

Medjutim, ono sto je uslijedilo je prosto nevjerovatno.

.

90% komentara i poruka koji sadrze takvu mrznju, takvu frustriranost, ogorcenostt, ne znam vise ni sta,  tipa da Bog da dobio rak prostate, da Bog da ti familija sva pocrkala, psovanje oca i majke, sestre, blize i dalje familije, nazivanje ministra majmunom iz vukojebine negdje oko Stoca, obracanje ministru sa kretenu, idiote, pozivi da mu se "luksuzni terenac" (hahaha, cuj luksuzni terenac??) zapali, razbije, a onda izjave kako je ruzan, glup, nesposoban, balav, ... A coj'k ministar sa tries' godina :D

.

Ponasanjem ministra nisam ni najmanje sokiran. Pogresno parkiranje nije na listi prioriteta, a pogotovo nije prekrsaj za koji se nekome treba pozeliti rak prostate ili da mu pocrka cijela familija. Nema opravdanja za onakvo parkiranje, pa makar bio i ministar, ali ovo sto je uslijedilo je stvarno sokantno.

.

Kakvo smo mi to drustvo, kakvi smo mi to ljudi uopce pa da zbog pogresnog parkiranja mozemo izreci onako grozne i odvratne stvari?? Naprosto iz svakog slova, svakog zareza sija slijepa mrznja prema nekome ko je bukvalno jucer stupio na politicku scenu.

.

Isto tako, iz tekstova i komentara sam zakljucio da su svi novinari i komentatori natprosjecno inteligentni, sposobni, rodjene vodje i tako to, ali jednostavno nisu imali priliku da se dokazu. Prema procitanom, svako od njih bi mogao biti ministar, ali je ovaj dosao iz sela negdje iz okoline Stoca i zajeb'o ih. Steta samo sto nije neki babin sin ili sin politicara pa da opletu i po toj osnovi.

.

Dalje sam shvatio da u ovoj drzavi pogresno parkiranje i bahatost ne postoji, to je stvar koju samo ministri rade, da smo jako kulturni u komentarisanju pogresnog parkiranja, da imamo sve najvece mozgove koji sjede iza kompjutera i upravljaju planetom.

.

Salim se ha ha

.

Svi ovi komentatori koji vazdan sjede za comp i jebu ministru sve po spisku, trebaju se ugledati, makar djelimicno, na ministra, vidjeti pozitivne stvari, jer je, iako pogresno parkira, voli cure i fensi mjesta,  puno bolji od svih tih pametnjakovica koji misle da su pokupili svu pamet svijeta ako ministru jebu mater.

.

Svi ovi sto su toliko ogorceni na drzavu i ministre dok sjede za kompjuterom i vrijeme trose na onakve zelje nekome ko je taman poceo neku vrstu karijere, predlazem da se zapitaju koliko su oni stvarno ucinili da naprave nesto od svog zivota.

.

Lahko je za ministra, on je od nista postao ministar. Od seljaka sa traktorom dosao do "luksuznog terenca". Od ruznog idiota do pozeljnog lika. Od nesposobnog strebera koga su ovakvi kao komentatori maltretirali u skoli, dodje do prilicno dobre pozicije.

.

Zar je bitno kako je to sve uspio, a jos vaznije pitanje, da imate priliku i njegov nacin, mislite da ne biste uradili isto?

.

Hocete reci da ste vi mogli to sve, ali niste htjeli jer necete da se laktate??

Da ste sposobni ali ne zelite da dodjete na ovaj ili onaj nacin do pozicije ministra?

Toliko ste dobre i postene osobe da prepustate nekome pozicije?

.

Broj tekstova i komentara broji se hiljadama, a medju njima je i ovaj moj.

S tim da mene boli briga kako ministar parkira, imam posao i redovnu platu, a nisam do toga dosao tek tako, nego sam krenuo sa gradjevinom i kopanjem kanala kad sam imao 15, i nemam nikakvog suosjecanja sa ovim komentatorima- strucnjacima, a uz ovakav pristup zivotu i drzavi, prvi ja im nikad ne bih omogucio zaposlenje jer ovakvo negativno ponasanje nije uopce dobro za bilo kakav kolektiv.

.

Tolerisemo takve stvari da je to za ne povjerovat' (svoje vlastite), ali zato smo spremni lincovati ministra sto je pogresno parkir'o i jer mislimo da smo LJEPSI od njega?? WOW!

.

Pa bolesno je nekome izgovoriti ovakve stvari zbog pogresnog parkiranja? Ili?

.

Mozda ja stvari promatram na drukciji nacin i ja sam uvrnut a ne vi?

.

Sreca pa vam nisam ministar haha :D

.

/jos mi samo treba da neko skonta kako ja branim ministra i njegov postupak i to bi bio vrh haha/

Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
06/02/2013 11:04