beats by dre cheap

Hey, little troublemaker...

Napolju mozda pada snijeg, ne znam, nije moj zracni prostor.

.

Ako pada, to je zato sto tako treba. Da nije snijega, priroda ne bi imala priliku da se odmori. Suncani dani mozda jesu lijepi, ali zamisli da je uvijek suncano? Postalo bi u najmanju ruku dosadno. Na stranu sto bi svijet postao Sahara.

.

Mozda sad pada kisa. Na prvu djeluje dosadno, pomislis na blato, lokve, sudaranje kisobranima, cizme i tako te stvari.

.

Ali, kad razmislis, kisa je odlicna stvar. Zahvaljujuci njoj dobijes bolje stvari. Pijes vodu kad pozelis, lezis u kadi satima, rominjanje kise po krovu je itekako ugodan zvuk, svijet nakon nje je cist, svjez, lijep. Ili jednostavno izadjes ispred kuci, zabacis glavu unatrag, zatvoris oci i pustis da ti kapi padaju po obrazima, nosu, usnama, celu...

.

U pocetku je cudno, ali kasnije postane pravo kul.

.

Neki ljudi govore da se sve na svijetu desava sa razlogom. Da su to kockice ogromnog mozaika koji ne mozemo razumjeti i na koji ne mozemo uticati. 

.

Ponekad im mozes vjerovati, ali ponekad i ne bas. Ima tu pametnih stvari, ali u vecini slucajeva su lupetanja.

.

Kad se probudis, dan uvijek mozes uciniti najljepsim danom u zivotu. Ako ne ide sa jednim nacinom, probas sa drugim, ako ne moze sa drugim, moze sa trecim. I tako radis sa svakim slijedecim danom. Jedino sto ne mozes je vratit dan od jucer. Ali, sta ce ti on, ako ti je danas najljepsi dan u zivotu?

.

A kada padne noc, ti zovi u pomoc :))

 

Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
08/02/2013 11:23