beats by dre cheap

Seljak na pjesackom prijelazu

Jutros, kao i svaki put uostalom, stanem na pjesackom prijelazu da propustim pjesake.

.

Medjutim, ovi nekakvi u autu zagalamise na mene, te sta stajes, nek' malo pricekaju, sto ne gledaju ima li auta nego se zaletili, ti si seljak sto im stajes, (sad nesta kontam, stvarno sam bio jedini seljak, ovi ostali svi gradjani, pa valjda oni znaju... haha)... Napadose me pravo, tako da sam se ja skroz lose osjecao sto ne pokupih one pjesake :p

.

Nisam neki vozac za primjer (bar sto se pravila tice :D), medjutim, kad se radi o pjesacima koji prelaze cestu na oznacenim mjestima, nema sanse da to ignorisem.

.

Aaaallliii, kad vidim pjesake sto prelaze ulicu 10 metara dalje od semafora ili pjesackog, tacno bih ih raznio bez imalo griznje savjesti. Pogotovo one na Skenderiji sto ispadaju odnekud iza tramvaja na cesti koja ima 3-4 trake, a pet metara dalje oznacen pjesacki sa semaforom.

.

Ili recimo one pasarele, sto su napravljene iznad saobracajnica radi lakseg i sigurnijeg prelaska pjesaka i ucenika... ima u Hotonju i na K. Glavi... Nikad u zivotu nisam vidio nekoga da prelazi gore, svi trce preko ulice (prije neki dan ispred mene je bio saobracajni udes TACNO ISPOD pasarele, pjesak je potrcao preko ceste, vozac zakocio, a ovaj drugi spuc'o u njega.

.

Pjesak ode svojim poslom, a ova dvojica ostadose da mlataraju rukama.

.

Ima svakakvih vozaca, ali vala pjesaci su bas bezobrazni, posto znam kolika je frka bila da se naprave te pasarele jer je skola u blizini. Napravljene, sta sad?

.

Evo vidite ovu na slici npr., nigdje pjesackog ni semafora, al' dzaba.

I ko je sad ne bi pokupio!

 

Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
25/04/2013 10:45