beats by dre cheap

Zeljko Komsic, Demokratska fronta, i mi (jos jedan za ove sto se vicu Bosnjaci, sorry)

Kao covjek, branitelj BiH i Zlatni ljiljan 10 od mogucih 10.

Kao politicar 0.

 

Jasanstav ima dobar komentar, antifasisticka stranka jednostavno nema smisla. Fasisti su davno izumrli. Poznajete li vi ijednog fasistu? (Ne upirite prstom u mene, molim lijepo, ne poznajete me, samo mislite da me poznajete).

.

Okupljanje novih snaga takodjer nema smisla, recimo generalu Podzicu i Muniru Alibabicu Munji je SDA sve u zivotu dala, i sad su oni, kao, nosioci nekih fantasticnih promjena.

.

Dalje, sudeci po prethodnim izborima, gospodin Zeljko Komsic je jedino omiljen medju Bosnjacima, to je cinjenica, matematicka cinjenica, osim ako je 150.000 Srba glasalo za njega, sto je, priznacete, nerealan scenarij. Nijedan Hrvat nije glasao za njega, obzirom da smo nakog sabiranja glasova hrvatskog glasackog tijela dosli do zakljucka da su oni glasove demokratski podijeli izmedju svojih kandidata, gdje je Borjana Kristo demokratski izabrana za hrvatskog predstavnika u Predsjednisvu.

.

Desilo se ono sto se desilo, 320.000 Bosnjackih glasova (imamo li uopce toliko Hrvata u drzavi?) je lansiralo Komsica u zvjezdano nebo nakaradne politike i Ustava takav kakav jeste, kao predstavnika Hrvata, bez  zelje Hrvata.

.

Kasnije smo se cudom cudili sto Hrvati traze treci entitet i sto cemo izgleda, zahvaljujuci NAMA, dobiti elektorski sistem glasanja, sto ce cas dovesti u skroz sjebanu situVaciju, samo sto ste vi previse coravi u mozak da to skontate. Hrvati u ovakvim uvjetima u potpunosti imaju pravo kad traze svoj entitet.

.

Opet imamo problem.

Odlazak Bosnjaka u JOS JEDNU stranku.

.

Sto se Srba i Hrvata tice, njih ce biti samo u vrhu stranke, onih profesionalaca, kojima je svejedno koja je to stranka, bitna je funkcija. Medju obicnim narodom to ce biti prava rijetkost.

.

Da bih to potvrdio, zamolio sam prijatelje da idu redom i pregledaju imena lajkova i komentara na njihovoj sluzbenoj FB stranici. Kao sto sam i pretpostavljao, radi se o 90% imena i prezimena koja djeluju kao Bosnjacka, kad sam to uporedio sa multinacionalnim sastavom Predsjednistva stranke, odvalio sam se smijati.

.

DF BiH ce imati podrsku, to je nesumnjivo, bice tu nacionalnih manjina, Ostalih, nesto neopredjeljenih,  ali budite uvjereni da ce 90% snage stranke predstavljati Bosnjaci.

.

Ne znam eto, vi me uvjerite da je to avangardno, pozeljno, ispravno, da se mi zelimo osloboditi nacionalnih okova, da zelimo krenuti dalje, da zelimo prosperitetnu i naprednu drzavu, da je dosta SDA i njihovog lopovluka, da mi zelimo drzavu u kojoj ce se ljudi izjasnjavati kao Bosanci i Hercegovci i nikako drukcije, da zelimo promjene, da...

.

Sve to stoji.

.

S tim da drugim narodima to ne pada na pamet. A oni su faktor u Bosni i Hercegovini. Sjetite se: konstitutivni, u Ustavu.

.

Da bi jedna takva, probosanski orijentirana stranka (kakvu bi Zeljko Komsic zelio- ne sumnjam u to) imala bilo kakvog uspjeha na federalnom ili drzavnom nivou, mora imati bar blizu podjednako glasacko tijelo iz sva tri naroda.

.

Nema. To je jos jedna cinjenica. Nikad nece imati.

.

Dobili smo jos jednu stranku koja ce dodatno zakomplikovati vec nemoguce komplikovanu situaciju u FBiH, sa Zeljkom Komsicem na celu.

.

Zeljko Komsic je dobar covjek, Zlatni ljiljan, heroj. Ali samo za Bosnjake i sacicu Ostalih. Zao mi je sto sam ovako grub prema Ostalima, ali cinjenica je da ih nema puno, i nisu cak ni jaki.

.

Jedan Zlatni ljiljan NIKAD nece imati podrsku Srba.

Za Hrvate je on jednostavno IZDAJNIK.

.

Pogledajte istini u oci.

.

Vise uspjeha za okupljanje sva tri naroda u jednoj stranci imam ja, nego Zeljko Komsic.

 

 

 

 

 

Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
09/04/2013 07:45