beats by dre cheap

Crno- bijeli svijet, u boji

Bez obzira na to sto sam cijeli vikend na nogama i bez pristupa medijima i internetu, nikako mi iz glave ne izlaze ona hapsenja.


Sad listam po netu i gledam komentare medija i analiticara, medjunarodne zajednice, susjednih drzava... Sve ono sto sam u prvi mah pomislio izgleda sve realniji scenarij. Senzacionalisticki drzavni udar.


Mislim da se ovako nesto ne desava ni medju posljednjih 20 drzava na planeti, gdje vladaju diktatori, vojne hunte, plemenske vodje i slicne stvari.


Istina je da od Radoncica nista drugo nisam ni ocekivao, ali me Lagumdzija bas zbunjuje. Vjerovao sam da ima politickog takta, da je naucio neke finese. Izgleda da nije.


Spektakularno hapsenje predsjednika Federacije na kraju radne sedmice u pola radnog vremena sa specijalnim jedinicama policije, pretres Predsjednistva drzave, zgrada Vlade, sa, blago receno, razvucenim i sumnjivim optuzbama koje nisu predocene advokatima optuzenih vec dva dana, ne bi trebao izazvati samo strah kod korumpiranih politicara nego i kod obicnih gradjana.


Nas narod svaki dan cuje u medijima rijeci "lopovluk, mito, korupcija, kriminal", i toliko nam se smucilo od tih pojmova da smo jedva docekali da neko bude uhapsen. Pogotovo ovako spektakularno hapsenje sa direktnim prenosom, sto je svojevrstan reality show za glupe morone ispranih mozgova.


Upravo tako, svi vi koji ste cak i pomislili da je ovo obracun sa kriminalom, mitom i korupcijom ste nevjerovatno glupi moroni i idioti ispranih mozgova.


Ovako nesto moze trajati jako kratko, nesto ne vjerujem da se u ovakvoj drzavi na vlast moze doci drzavnim udarom, ali itekako moze nastetiti drzavi. SIPA je godinama gradila kredibilitet, Tuzilastvo se godinama pokusava izdici iznad politickog utjecaja, i sad su sve to izgubili jednim potezom.


Sve sto smo napravili sa institucijama koje jacaju drzavu izgubili smo preko noci.


Dakle, uopce ne ulazim u to da li je Budimir kriv ili ne, imaju li optuzbe osnova ili ne. To mene uopce ne zanima. Jedina cinjenica je da se to ovako ne radi, da je ovo opasno, i da je drzava izgubila sav kredibilitet kad je dopusteno da specijalna policija i Tuzilastvo budu koristeni za politicke obracune.


Inace, kod mene su dosle obje sestre na odmor, povele svu svoju djecu i to je opci haos po kuci, oko kuce, na ulici...  Tako da i nisam bas imao puno vremena razmisljati o besmislicama poput drzavnog udara.


Zidovi su sareni, podovi su sareni, ulica je sarena, kuca je sarena, a sve sam ja kriv, kupio im krede u bojama, ne misleci o tome sta sve mogu uraditi s tim. Sreca pa im ne kupih sprejeve, kako sam bio zamislio :))

 

 

 

 

 

Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
28/04/2013 21:30