beats by dre cheap

Daske koje zivot znace

Skoro nekad sam zaglavio u kafani sa narodom iz srednje skole, pisao sam o tome, i tako, pricali smo o skolskim drugovima, gdje su i sta rade.

.

Pricali smo i o Damiru, momku koji je volio glumiti i imitirati sve oko sebe. Sjecate se u srednjoj kad se zbog kontrolnog ili ocjene svijet rusio? E pa kad se tako nesto desi, svi smo na hodniku voljeli sresti Damira, jako brzo bi problemi nestali, i svi smo se smijali njegovim ludorijama, imitaciji profesora koji nas je nasikir'o, ili nekoj nevjerovatnoj poslovici koja je savrseno odgovarala trenutku (mislim da te njegove poslovice cak i ne postoje nego su izmisljenje, al' hajd', efekat je uvijek bio odlican i primjeren  u  tom momentu :))

.

Bila je i ta dramska sekcija gdje je on bio okosnica, s jos nekoliko ucenika i profesora, i jos u to vrijeme su uspjeli napuniti Kamerni 55 sa Poetskim maratonom koji je trajao nevjerovatnih 24 sata. Bas je bilo zanimljivo :D

.

Cak sam i ja ucestvovao na tom Poetskom maratonu :D

.

Uglavnom, raspricali se mi o Damiru, i ja skontam da pogledam na netu gdje je i sta radi.

.

Nadjem ga od prve, i zamislite, svoju ljubav prema glumi je uspio pretvoriti u profesionalni poziv. Posto je to jako specifican zanat (ulazi u sastav kulture, a znate kakva je kod nas kultura i kako se odnosimo prema njoj), prava je hrabrost odluciti se za tako nesto. To moze neko ko izuzetno voli taj poziv, ima ono nesto umjetnicko u sebi i spreman je na ogromne izazove balkanskog odnosa prema kulturi.

.

Ja ne znam da bih imao toliko hrabrosti.

.

Svaka cast Damire.

 

 

 

Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
30/04/2013 08:48