beats by dre cheap

Stupid World

Nekad mi neki ljudi postani dragi iz cista mira, cak i ako ih ne poznajem, samo sam cuo o njima, bude mi drago zbog njihovog uspjeha, ili kad su sretni, nasmijani, postignu zacrtane ciljeve, rade ono sto ih ispunjava i sl.


Recimo, nekad osjecam strasnu zelju da nekome cestitam nesto, da kupim poklon, darujem knjigu sa posvetom ili jednostavno cvrsto stisnem ruku, zagrlim i tako slicne stvari, nekome s kim nemam bas nekih dodirnih tacaka, poznajes osobu samo iz necijih prica, ili cak ni toliko.


Ono sto stopira takvo sto je ono pitanje ZASTO? Ne poznajes osobu, ne druzis se s njom, nemas nikakve koristi od nje ni ona od tebe, a ipak ti drago. Pa ZASTO?Bas sam u takvoj situaciji da bih volio cestitati, kupiti nalivpero (ooo kako sam vidio jedno interesatno :D), a nema nikakve logike da to ucinim.


Pa sad kontam, bas je ovo glup svijet u kojem zivim(o).


Niko ne postavlja pitanje kad smo ljubomorni na osobe koje uopce ne poznajemo, ne druzimo se s njima, ne uticu na nase zivote, a ipak pisemo ruzno o njima, dajemo sebi za pravo da im svasta nagovorimo, za sve sto urade trazimo neku mahanu i niko se ne pita ZASTO je to tako. To je, kao, sasvim normalno i za ocekivati.


Ali kad smo ponosni na nekoga, kad nam je drago zbog nekoga, a ne druzimo se s njim, e onda je to vec cudno. Jer zaboga, mora postojati neki skriveni cilj, kako ces nekome cestitati za uspjeh, a nije ti ni rod ni pomozi Bog.


Zasto je tebi drago sto je ona zavrsila fakultet, kakve ti veze imas sto je on dobio mega- posao,...


A-a, tu nesto ne stima, vjerovatno... I onda su tu teorije, obicno toliko nevjerovatno glupe i bez smisla, da bi cak i Ajnstajn sjeo na dupe, ali ih je ipak puno lakse prihvatiti nego jednostavnu cinjenicu da ti je drago zbog nekoga.


Hej, kazem vam, stupid world, skroz.


Ipak, ne mogu da odolim...

Cestitam, od srca.


Zao mi je sto neces dobiti nalivpero, bas bi ti pristajalo.

Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
31/05/2013 01:11