beats by dre cheap

"Braca" Turci

Glupani .


Sjecam se dok sam bio manji, dajdza je isao u Irak da zaradi koju paru, pa kad bi se vrati, donosio bi svakakvih zanimljivih stvari izmedju ostalog i jedan radio koji je bio u obliku gramofona, a bio je poklon meni.


To je bila, cini mi se, '86 godina, djeca se u to vrijeme i nisu bas igrala tako skupim stvarima. Ja sam bio glavni, radio je stajao na pocasnom mjestu u vitrini, sva djeca su mi zavidila. I tako
.
http://www.advance.hr/vijesti/kadom-al-jabouri-covjek-koji-je-cekicem-rusio-saddamov-kip-danas-zali-zbog-svog-cina/


Zivio sam u Turskoj preko dvije godine. Nekad 94' godine.
U to vrijeme, stan u Ankari, glavnom gradu drzave, nova gradnja, tek zavrsene zgrade, nije imao bojler i toplu vodu, nego se voda grijala sa otvorenom strujom u plasticnim kantama.


Javni prevoz se sastojao od autobusa proizvedenih 70tih, glavni poslovi su bili cistac cipela na ulicama, prodavac novina na raskrsnicama, prodavac simita (vrsta peciva),... I tako. Dakle, pricam o glavnom gradu Turske. Ne smijem ni pomisliti na ruralna podrucja...


Drzava je dugovala i Bogu i narodu, i bilo je sve gore i gore.


Prije nekoliko godina, Libija je bila medju najbogatijim drzavama svijeta, siromastvo nisu poznavali, nezaposlenost nisu poznavali, uvozili su desetine hiljada radnika, izmedju ostalog i iz nase drzave, GDP je bio svemirski, nikome nista nisu dugovali. Njima su dugovali. Pola Europe im je dugovalo
.
http://srb.fondsk.ru/news/2013/03/07/analiza-libiia-dviie-godine-nakon-pobune-demokraciia-podsieca-na-srednieviekovnu-vladavinu.html

Naravno, vec pretpostavljate sta vam hocu reci.

Al' evo, u kratkim crtama, za ove koji mozda ne znaju....


U ovim godinama mogu sebi priustiti putovanja, cesto sam u Turskoj.

Idem autom, avionom, pa cak se i nekakvim brodovima vozikam, ko Sulejman Velicanstveni.Znam kakva je Turska bila prije 20 godina i kakva je sad.


Takvu transformaciju je tesko opisati za one koji nisu oboje vidjeli, djeluje kao da je drzava iz fice usla u mercedesa.Turska privreda je mocna, ide naprijed, NIKOME nista ne duguju, ni MMF ni USA ni EU, ma ni marke.


http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2013&mm=05&dd=14&nav_id=713804
 
Posla ima, ko god hoce raditi. Zivotni standard je puno veci nego sto mozete i zamisliti, javni sabracaj je medju najmodernijim na svijetu, sve sto bi trebalo biti na usluzi gradjanima, tu je, sredjeno, cisto i novo.


Imaju firme koje pariraju firmama naglobalnom nivou, imaju indrustriju koja ne moze proizvesti koliko mogu prodati, imaju... ma svasta ljudi, onaj ko nije bio, ne zna.


Helem nejse...


Ove na trgu na Taksimu treba pobiti. Dakle, ne pozatvarati, suditi i tako to. Treba ih jednostavno pobiti, sad, odmah.Mozda njima nesto ne valja u zivotu, mozda zaista imaju pravo da se zale, mozda su samo placnici, ne znam, uopce ne zelim da ulazim u to.


Ali, protestvovati protiv vlade koja je cijelu drzavu iz siromastva i bijede dovela do ovog nivoa, i ide naprijed, non stop idu naprijed, svaki dan je sve bolje i bolje, dakle, zahvaljujuci iskljucivo ovoj politickoj garnituri, sa Erdoganom na celu, znaci samo jedno: Novi Irak, nova Libija.


Dakle, jednostavno, treba ih pobiti plinom, bombama, zaliti betonom, spaliti,...


Jer oni nemaju pravo na nezadovoljstvo, pa makar umirali od gladi.
Oni ne zasluzuju da zive. Cak i ako zasluzuju, onda to nije u Turskoj, nego negdje katakombama Las Vegasa, u najboljem slucaju. Jer to je ta vrsta ljudi. Zasluzuju samo ovo, i nista dalje.

http://serbianforum.org/svet/157327-zivot-u-mracnim-tunelima-ispod-bljestavog-las-vegasa.html


I da, ovo glupani na pocetku... valjda znate da se odnosi na ove na Taksimu... iskljucivo na njih.... Jednostavno see ne smije dopustiti grupici ljudi (u odnosu na 70 miliona ovih drugih, to je zaista grupica) da svojim idiotizmom, ili zato sto su placeni za ovo, da naprave novi Irak, novu Libiju, novu...

A ovo je slag na tortu:


http://www.klix.ba/vijesti/svijet/sirijski-ministar-erdogan-terorise-sopstveni-narod/130601060

Ako mislite da grijesim, recite mi

https://www.facebook.com/RevolutionAgent

 

Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
01/06/2013 22:02