beats by dre cheap

Nastavnica Vildana

Jednom sam, cini mi se, spominjao kako sam vazda za uciteljice/nastavnice, mislio da su neka visa vrsta zena :D

 

Mozda tu ima uticaja i cinjenica da sam odrast'o na selu, pa mi je knjizevni govor, drukciji nacin oblacenja, kratka kosa, nalakirani nokti i tako te sitnice koje su u to vrijeme na selu bile nezamislive kod zena, bili razlozi zbog kojih sam te zenske ljude smatrao boginjama ili nesto slicno.

 

Recimo, jednom je nastavnica Vildana rekla: Danas imam goste pa moram praviti malo veci rucak, a nemam ideju sta bih... pa vidjevsi moj zaprepasten pogled, dodala: pa i ja pravim rucak kad dodjem kuci, znam kuhati, prati ves, peglati... Stvarno sam mislio da je ona samo nastavnica, i da joj je to jedini posao koji obavlja :)

 

To njeno kuhanje je meni bilo sokantno. Sve sam kasnije zamisljao njen volsebni nacin pravljenja rucka :D

 

Sinoc mi jedan skolski drug poslao sliku iz osnovne skole, koju je sacuvala nasa nastavnica Vildana. Meni je skroz zao sto ne znam ko su djeca na slici, nisam cak ni sebe prepoznao, ali nastavnicu Vildanu jesam, i sad kad nesto gledam, toliko je bila kulturno i ukusno obucena i sredjena, da nije ni cudo da sam mislio da je arijevka.

 

Pa k'o da je sad gledam kad nas je ucila da kazemo TROTOAR.

 

Mi smo ponavljali slogove za njom: TRO- TO- AR, onako horski.

A onda kaze- hajde svi skupa izgovorite rijec, a mi:

trotoVar.

I tako.

Vjerovatno smo mislili da je trotoar neki glavni saraf koji drzi sunce u svemiru da ne padne na nas, a nastavnica je bukvalno plakala od smijeha :D

 

Svaki put skacem od srece kad iznenada dobijem neki davno zaboravljeni komadic djetinjstva. Sinoc, kad sam dobio ovaj djelic, ponoc je bila davno prosla, a ja sam hodao po kuci k'o budala, od nekakve srece sto sad imam tu sliku, i sto imam tako lijepa sjecanja na prvu osnovnu skolu koju sam pohadjao i svoju specijalnu nastavnicu Vildanu.

 

Nastavnice, hvala sto postojite.

Nakon vise od dvije decenije, Vi i dalje imate sposobnost svojim ucenicima izmamiti osmjeh...

 

 

 

Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
03/07/2013 17:35