beats by dre cheap

Playing with the Big Boys

Bio sam, isao.

Nije da nisam.

 

I vidio nebo iznad piramida, netom prije svitanja. Zvijezde na dohvat ruke, galaksiju oko sebe i mjesec u prirodnoj velicini, savrsenu tisinu svemira, neopisivu ljepotu pustinje,...

 

Na trenutak osjetio sjene faraona, oko Ra-ovo, sazvjezdja bogova, uzdahe robova, krv djece- vojnika, zveckanje oruzja kolonizatora, magicne rijeci plemenskih vraceva, bose noge crnih djevojaka, poput uglja crne muskarce, kako plesu oko vatre uz ritam bubnjeva, riku lavova, tisinu tigrova, sunjanje pantera i cudjenje Busmana flasi coca cole, suze, pa smijeh, pa suze kojih nema, smijeh koji je davno nestao u raljama "civilizacije".


Danas, ta ista civilizacija "procjenjuje situaciju" i mirno gleda kako nestaje, toliko prizivana demokratija.


Ne smetaju im vojni udari ni diktatori, sve dok su po njihovoj volji.


Nije im tesko usput u vijestima spomenuti ubistvno 37 pristalica demokratski izabrane vlasti od strane vojske, a istovremeno na sve naslovnice staviti brutalno ubistvo mladica- Mursijevog protivnika, kako bi dokazale krvolocnost Muslimanske brace, iako ta ista "braca" cijelu godinu od preuzimanja vlasti nisu nikome naudili. Ni svojim najljucim protivnicima. Cak je i Mubarak smjesten u bolnicu- zatvor, jako civilizovano i sukladno svakakvim zenevskim nacelima i principima, iako nije imao ni najmanje pravo na to. Ugnjetavao ih je decenijama.

Slabo kome smeta i slabo ko osudjuje krsenja ljudskih prava i sloboda u Egiptu...


FB i Tviter miruju, samoprozvani aktivisti za ljudska prava sute, a demokratski svijet "analizira posljednja desavanja u Egiptu".


Cuj, desavanja. Nista vojni udar, nista krsenje ljudskih prava i sloboda, nista odbrana demokratije. To su samo DESAVANJA.


Sjetih se Taksima i stotinjak prosvjednika/placenika, ciji se broj u zapadnim medijima mjerio u milionima sirom Turske koji su se digli protiv dikatora Erdogana, svejedno sto to niko nije mogao potkrijepiti nijednom slikom ili snimkom u sirokom planu, gdje bismo i mi vidjeli te milione prosvjednika. A zivimo u svijetu gdje se sve zivo slika i snima. Samo nekako taj Taksim nije mogao biti snimljen iz helikoptera ili satelita.


I bilo je puno naroda koji je povjerovao u te milione na ulicama. Svejedno sto ih nijednom nije vidio.


Cijeli svijet je osudjivao brutalnost turske policije protiv nekoliko klosara, 20 placenika i 35 drogerasa. Broj prosvjednika u cijeloj Turskoj je haman isti kao i broj ubijenih Mursijevih pristalica za nekoliko dana.


Medjutim, prema Egiptu i vojnom udaru, ubijanjima i hapsenjima su nekako oprezni. Kao, niko ne zna sta se tacno desava?!


Informacije su kontradiktorne?!


Svejedno sto vidimo ubijanja, politicka hapsenja predsjednika drzave, njegovih ministara i saradnika, bez da iko navede razlog hapsenja, vidimo divljanje vojske i pucanje po protivnicima vojnog udara ubijanje na desetina istih, svi zapadni mediji su koncetrisani na jedno jedino ubistvo (daleko od toga da mi je drago sto je mladic ubijen, da me ne shvatite pogresno), i svi mediji iskljucivo u svojim centralnim informativnim emisijama navode kako su Mursijeve pristalice brutalno ubile 19stogodisnjeg mladica bacivsi ga sa zgrade jer je slavio pad Mursija, dok istovremeno za pucanje vojske po Mursijevim pristalicama i desetinama  ubijenim za jednu noc govore kao "u sukobima izmedju suprostavljenih strana zivot je izgubilo 37 ljudi".


Sto je, tehnicki gledano, tacno, ali se skroz zaboravilo spomenuti da su sukobljene strane vojska sa tenkovima i puskama, a s druge goloruk narod, i da u suprostavljenim stranama ima 0 zrtava s jedne, i 37 zrtava s druge strane.


Sve je to dokumentovano i statisticki propraceno, kao da se radi o klasificiranju razlicitih minerala iz Mezozoika.


U posljednja 3 dana u Egiptu je ubijeno 50 ljudi, od toga 98% Mursijevih pristalica, uhapseno kompletno vodstvo jedne stranke koja u posljednjih godinu dana nema nijedno politicko hapsenje svojih protivnika, nijedno ubistvo svojih protivnika, nikakvu vrstu represije prema protivnicima, bas nista.


A o strasnim turskim policajcima i nekoliko poginulih jos uvijek pisu i analiziraju svi vodeci svjetski mediji. Kako je krenulo, uskoro cemo vidjeti i nekoliko doktorata na temu "Diktator Erdogan protiv demokratije i ljudskih sloboda".


Nikako ne mogu da razumijem da je ljudima u svijetu toliko ispran mozak. Da me ubijes ne mogu da skontam kako mediji tako lahko oblikuju price i uspiju ih uciniti tako uvjerljivim da bar 80% naroda vjeruje u ono sto cuje u medijima.


Pa nisam ja superinteligentan da mogu vidjeti nelogicnosti i dvolicnosti u njihovim pricama, isti sam kao i vi, prosjecan zitelj planete.


Zasto onda na Mrezi ne vidim nista slicno solidarnosti sa klosarima sa Taksima?? Evo cekam vec nekoliko dana. I naumpade mi i onaj Hu iz ju, kad su na Mrezi pozivali na proteste ispred BBI protiv strasnog Erdogana sto ne da da se toci alkohol poslije 22h.


Protiv vojnog udara, nasilnog preuzimanja vlasti od demokratski izabrane vlasti i ubijanja nevinih gradjana, ocito nemamo nista. Bar ja ne vidim ni na Mrezi ni ispred BBI.


Hej, nije da nesto imam od podrske Erdoganu ili Mursiju, ali povucite paralelu.

Nesto nije uredu! Nije logicno!!


Ne mislim ovdje na nas, Bosance i Hercegovce, mi smo toliko lijeni da ne mozemo ni sebi pomoci, a kamoli njima, ali svijet suti.


Dakle, neki kotacic ne funkcionise, a taj kotacic su mediji, jer oni su potrebni da kazu da nesto nije uredu, da bi se zombiji pokrenuli i poceli tvitati kako bi bili IN.

Desavanja proteklih godina, od napada na WTC preko Afganistana, Iraka, Tunisa, Egipta, Sirije, Palestine... pokazuju da teorije zavjere i nisu bas teorije zavjere.


Ljudi su zaista postali ovce ispranih mozgova, i uvijek im je potrebno reci kako da se ponasaju u odredjenoj situaciji. Da li da vicu ili da sute.


U zavisnosti sta odgovara u odredjenom momentu tim likovima sto upravljaju planetom.

 

/Da ne bi bilo nesporazuma, meni je prilicno jasno stanje u Egiptu, Mursi je pokusao napraviti drzavu po Erdoganovom sistemu, Izrael je uhvatila panika, svoju uznemirenost prenijeli na pravo mjesto... i tako... nacin nije bitan, samo ne jos jedna drzava tipa Turske, inace su svi planovi pali u vodu. Mada, mislim da su vec zakasnili, ali eto... vidjecemo. Nemojte gubiti iz vida da egipatsku vojsku finansira USA, sto je samo po sebi dovoljno opravdanje da ubijanje demokratije. Sta egipcani znaju sta je demokratija, kad su je amerikanci izmislili.../

 


  


Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
07/07/2013 23:34