beats by dre cheap

Homesick

Ovaj mjesec i nije bas onakav kakav sam ocekivao.
Radni dan mi traje haman pa 16 sati, vec dvije sedmice, sto je postalo pomalo iscrpljujuce. Imam svasta pisati, ali ne stignem ni vijesti da procitam.


U Gorazdu sam se zadrzao krace nego sto sam imao namjeru, ali sam ovaj put uspio prosetati pored Drine i uslikati nekoliko slika, da bar znam da sam bio. Jednom sam bio u jednom gradu cijeli dan, a slijedeci mjesec sam tvrdio kako tamo nikad nisam privirio. I od tad uvijek slikam put, zgrade, ulice..


Ako nista, u nedjelju sam uspio otici u Cersku, mahsuz krenuo par sati ranije, i onda otisao na mjesta u kojima nisam bio preko 20 godina.

Bilo je skroz interesantno.


Ipak sam se malo preracunao u vremenu koje imam, pa sam opet na kraju zurio (jurio) po ceranskim brdima i dolinama, zato prilozeni video i nije toliko kvalitetan, ali meni je skroz drag, put kojim prolazim me automatski vratio u djetinjstvo.


U po frke ispred auta je iskocio zec. Veeeeliiki zec. Kontam da li da pucam ili da snimam. Na kraju sam snimao, jer nisam znao sta bih sa mrtvim zecom :S

U svakom slucaju, u onoj sumi ima ba do sad neotkrivenih zivotinjskih vrsta, 100%. Koja sumetina :D


Danas sam opet otisao iz kuce u 7 a vratio se maloprije.

Nikad nisam skontao, je li se kaze: bio sam NA Jelahu ili U Jelahu?? Uglavnom, Matuzici imaju semafor. I Centar.


Meni je logicno da se kaze u Jelahu, medjutim, domoroci kazu NA Jelahu, pa et... Poslije posla sam "trkn'o" DO Jelaha, sa cvrstom namjerom da se do 20:30 vratim kuci.


Stvarno mi je bezze da bas svaki iftar budem negdje 300 kilometara od kuce i trcim po restoranima trazeci malo supe i kafu, pa onda haj' dalje.


Uspio sam se vratiti, ali uz prilicno brzu voznju autoputem.


Nekakvi su mi se natovarili sa golfom, haman se hoce trkati, zamalo nisam stao da im kazem da me prestanu maltretirati, da ja ZURIM a ne trkam se :S

+ sto su ono auto tjerali do krajnjih granica :S

Svasta.


Nije bas da sam ponosan na gas do daske po autoputu, i nije mi neko opravdanje zurba, ali kad vidim da se neko iz cista mira budalese samo da bi budalesao, tacno bih mu samar spuc'o :S

Svoju kaznu cu platiti odmah bez pogovora, ako do toga dodje, jer znam za sta je placam...


Ja sam jednostavno pozelio kuci...Stvarno, izgleda da nisam bas isklesan da budem daleko od kuce, iako me to vazda potrefi...


Sto bi nas narod rek'o:
Prokleti dunjaluk....


Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
17/07/2013 22:34