beats by dre cheap

E moj brooto...

Znate, dragi moji, snimanje videoklipa gdje ti djete kaze JA SAM BOSNJAK, nije zloupotreba vlastite djece.


Zloupotreba djece je kad vidite male Rome kako prose po ulicama, a onda dodje boss i pokupi pare. To je prvi primjer koji svojim ocima vidite svaki dan, pa ne raspredate po netu o tome kako neko zloupotrebljava i zlostavlja malisane. Mediji to proprate s vremena na vrijeme, prilikom prigoda o pravima i konvencijama za malisane, i niko od toga ne pravi price i reportaze sirokih galaktickih razmjera.


Zloupotreba djece je i komercijalna eksploatacija djece, kad ih sa pet godina vodate po festivalima, rijaliti emisijama i TV stanicama, kako bi postali "zvijezde" i zaradili koji dinar koji vi niste mogli zaraditi.

To je, kao, simpaticno, vidi ga sto fino pjeva i plese, vidi sto je nasminkana i modirana (pricamo o djeci, jos uvijek). To se zove ulaganje u buducnost ili tak'  nest'.


Zloupotreba djece se ogleda u nasim ajfonima, znamo da su djeca koja ih prave stara po 5-7 godina i u robovskom su polozaju, zlostavljana i mucena svaki dan, pa nam to i ne smeta bas previse.


Sta su djeca u reklamama i filmovima nego zloupotrijebljena? Djeca zaradjuju novac. Tu je tacka. Posto se djeca trebaju igrati, a ne zaradjivati pare na reklamama. To se zove promocija proizvoda. Ista rijec je koristena (promocija) u medijskoj gunguli o tome kako se djeca ne smiju koristiti za promociju rijeci Bosnjak. Kao, djeca ne znaju sta je to. Eto znaju sta je ovo:


Sta cu djeca koja prose nego zloupotrijebljena i zlostavljana? Sta su djeca u fabrikama?


Hej, djeca od nekoliko godina moraju RADITI, ali to je ok, znas, zaradjuje.


Nema veze je li to na ulici ili sa specijalnim sminkama, dijetama, rezimima ishrane, reklamama, treninzima do iznemoglosti... sve to nije fizicka i emocionalna zloupotreba i zlostavljanje, to je ulaganje u buducnost, sticanje radnih navika, promocija seksa, droge i rokenrola jer dijete je dijete, nema pojma o cemu pjeva, sta fali, bas slatko i simpaticno zvuci i izgleda...


Ali kad roditelj snimi petominutni video sa svojim djetetom koje kaze JA SAM BOSNJAK, to je strasna zloupotreba i zlostavljanje, svi portali, sve TV stanice, sve nevladine organizacije i Vi, dragi moji, ste nasli za shodno da to osudite, dignete svoj glasic iza monitora i drzite lekcije o pravima djeteta.


Kad roditelj snimi djevojcicu koja se zove Medina i pjeva pjesmu pod nazivom "mini suknja" od Nedjeljka Baje, to je sasvim simpaticno i pozeljno, zbog multikulture i slobode odijevanja, a i spot putem kojeg je dijete naucilo pjesmu promovira umjetnost, slobodu izrazavanja, modernog odijevanja, a tekst je cista promocija prava djece sirom svijeta i uzor kako se treba odijevati i izjasnjavati kad poraste.


Ali kad je Medin okruzen sa dvije pokrivene djevojcice, te jasno i glasno kaze JA SAM BOSNJAK, onda je to odjednom nazadno, degradirajuce, zloupotreba, zlostavljanje... i kakvih sve izraza nisam procitao.

Dakle, imamo s jedne strane promociju golih zenskih tijela od strane dvogodisnje djevojcice, a s druge promociju pokrivenih zenskih tijela od strane cetvorogodisnjih i petogodisnjih djecaka i djevojcica.

S jedne strane tvrdimo da je to simpaticno, s druge kazemo da je to degradirajuce.

Prije ce biti da je rijec Bosnjak sporna tOcka, a zloupotreba djece je ... nesto sasvim jedanaesto na spisku....


Ono sto mi je posebno zasmetalo je ruganje po netu djeci i njihovom nacinu izgovora pojedinih rijeci.


Kako vas uopce nije sramota, u jednoj recenici pricate od zloupotrebi djece, a vec u narednoj se rugate  njihovom izgovoru, a pri komentarisanju pravite pravopisne greske koje ste trebali nauciti u drugom razredu osnovne skole?


Ipak, to uopce nisu stvari koje me brinu. To su stvari koje me nerviraju.


Po mom pisanju na ovom blogu se lahko da zakljuciti da nisam bas neki vehabija, prije ce biti da vise preferiram zeMske koje koriste date mogucnosti i same se skidaju, dakle, ovdje iskljucite mogucnost nekog vjerskog fanatizma i stvaranje serijatske drzave.

Gola zenska tijela su skroz kul, pogotovo sto je skidanje i gledanje besplatno, i sto je glavni faktor slobode i ravnopravnosti postalo pokazivanje sisa i guza.

Meni ne smeta ni sloboda ni ravnopravnost ni naprednost, a i osjetljiv sam na novcanik. Ha ha.


Ono sto mene brine su stvari skroz druge prirode. ..


Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
17/09/2013 22:54