beats by dre cheap

Nesta kontam

A sudeci prema reakcijama, stvarno vas ima koji mislite da je Zapad nesto ispravno i nesto na sto se trebamo ugledati...

.

Eo vam mapa svijeta gdje je plavom bojom oznacen napredni, slobodni i ravnopravni svijet, kakvim ga vecina zamislja. 

Njihov prosperitet je neosporan, njihovo vlastito drzavno uredjenje je odlicno, ljudska prava njihovih gradjana na nivou, i ja nikad nisam ni tvrdio suprotno.

.

Je li mislite da su oni pametniji od nas, da su humaniji, inteligentniji,... nas, ovih iz sive zone?

.

Nisu ba, oni su samo jaci.

.

Imaju vise oruzja.

.

Nemaju problem ubiti, opljackati, zarobiti, iskorijeniti, dotuci,... svakoga ko im stane na put. Nemamo ni mi problem sa ubijanjem, pljackom i tako to, ali mi bar i ne tvrdimo da smo humani, napredni i sl.

.

Drzave iz plave zone su nastale na genocidu, robovlasnisvu, kolonijalizmu, nastale i jos uvijek su takve.

.

Drzave iz plave zone jednostavno otmu, opljackaju, sve sto im treba i sto pozele. Njihovo blagostanje nije nastalo zahvaljujuci njihovoj humanosti, nego njihovim najgorim pljackaskim porivima. Sloboda svakog pojedinca iz plave zone kosta nedostatka bilo kakve slobode za najmanje pet osoba iz sive zone.

.

Svaki put kad neka drzava iz sive zone krene naprijed, bude napadnuta od drzava iz plave zone, kako to ne vidite? Svaka drzava iz sive zone koja ima bilo kakve resurse ima i vojnike drzava iz plave zone, u paketu.

.

Da li cilj opravdava sredstvo?

.

Stvarno mislite da je OK da jedan Francuz drzi ders o ljudskim pravima i slobodama u situaciji kad napdnu Libiju, neovisnu drzavu. To je agresija, i nista drugo. Nema opravdanja. Ko je Francuska da odredjuje drugoj drzavi ko je diktator a ko nije?

.

Odakle pravo nekome da povrijedi suverenitet jedne drzave napadima na njenoj teritoriji, tipa americkih dronova u Pakistanu? To je medjunarodno pravo? Na osnovu cega?

.

Kako je moguce da NATO posalje vojsku na Irak, sa prioritetnim ciljem (dokumentovane naredbe) OSIGURATI MINISTARSTVO NAFTE I NAFTNA POLJA, a pred kamerama tvrditi kako spasavaju iracki narod od Sadama Huseina koji posjeduje hemijsko, biolosko i ko zna kakvo oruzje, napada Kuvajt (Kuvajt inace zovu dvoriste porodice Bush, provjerite kako je nastao Kuvajt i ko ima pravo eksploatacije nafte).

:

Dakle ne pricam o sukobu civilizacija, da bude jasno, ne govorim o ratu krscana i muslimana, o Istoku i Zapadu u smislu koji su vas mediji naucili da ih gledate, govorim o agresiji na suverene zemlje, o pljacki cijelih naroda koji nista nisu skrivili osim sto posjeduju resurse a nemaju oruzje da napadnu i uniste zemlje koje su se drznule da ulaze na njihov teritorij jer imaju dronove.

.

I onda ti isti agresori, pljackasi, zlocinci, pricaju o ljudskim pravima, ravnopravnosti, slobodi, demokratiji??

.

Molim te lijepo, State department svake godine pise o ljudskim pravima i slobodama u svijetu. I tu nema sta nema, 'vaki su 'naki su. Siva zona ne da prava zenama, ne da prava gejOvima, ne da prava cukama, macama, divljaci jedni i tako to.

.

State department, institucija u drzavi koja dronovima ubija cijele porodice u sedmoj drzavi koja ih nikad nije napala ili bilo kako provocirala i to pise kao kolateralnu stetu, vrsi agresiju na neovisne drzave, ubija gdje stigne, baca atomsku bombu, hapsi ljude samo zato sto se zovu Meho i imaju bradu, muce ih, siluju, eksperimentisu, drzave koja je nastala na genocidu, institucija drzave koja spijunira vlastite gradjane, gradjane drugih drzava, vodje drugih drzava, ciji agenti (svaki put) budu upetljani u svaku "revoluciju" u drzavama gdje narod shvati da je rob nepresusnih apetita Sedam sestara (EXXON, BP, TEXACO, SHELL, ESSO, CHEVRON, MOBIL)?? Oni prave izvjestaj o slobodama i ljudskim pravima?

. 

I mi takve drzave gledamo kao uzor?

.

Uzor su nam drzave- kolijevke fasizma, nacizma, kolonijalizma, cionizma, robovlasnistva, primjer su nam drzave nastale na genocidu, sa divljenjem gledamo USA, Englesku, Francusku, Italiju, Njemacku, Spaniju, Holandiju,... drzave koje su do jucer crnce drzali robovima, arape smatrali zivotinjama, pod kolonijalnim jarmom drzali ljude koji nikad nisu ni vidjeli ni culi za Europu, sebe smatrali visom rasom? (sve je to jos uvijek tako u stvarnosti, samo su vas mediji naucili da to ne vidite).

.

Priznajem da su drzave iz plave zone tehnoloski napredne, prosperitetne, jake i bogate, ali nikad ih necu vidjeti kao nesto u sta se trebam ugledati. To je isto kao kad bih se ja, kao pojedinac, ugledao u narko bosove, i oni su bogati, mocni, jaki... (s tim da nisu ni priblizno veliki zlocinci kao plave drzave).

.

Uvijek cu znati da iPhone prave djeca- robovi, uvijek cu biti svjestan da napredni boeing pokrece 30% kerozina i 70% krvi nevinih, nikad necu zaboraviti da blagostanje jednog francuza placaju cetiri libijska djeteta, po cijenu vlastitog siromastva i unistenog djetinjstva.

.

Ja cu znati da su hiljade vrsta zivotinja nestale zahvaljujuci ovima sto sad drze predavanja kako treba zastiti nesto od nekoga, ja hocu, ali moji unuci nece.

:

Oni ce osudjivati Afriku, sto nema slonova, Aziju sto nema tigrova, Etiopiju sto nema kitova, Ugandu sto nema orlova... Niko nece znati da su plavci iz zajebancije unistili pola zivotinjskog svijeta u Africi, pobili i iskorijenili cijele narode u Americi,  posjekli milijarde stabala u Brazilu, unistili sve sto vrijedi, da bi 500 miliona ljudi zivjelo u slobodi, blagostanju i ljudskim pravima, pa mogli praviti izvjestaje i drzati dersove za ostalih 6.5 milijardi kako su zaostali, necivilizovani i homofobi.

.

Odbijam da plavu zonu gledam kao humanu i civilizovanu, gledam ih kao tehnoloski naprednu, do zuba naoruzanu, neprijateljski nastrojenu i agresorski orijentisanu zonu.

.

Plava zona je mocna, bogata i tehnoloski napredna iskljucivo jer su jaci, beskrupulozni, divljaci, necivilizovani, barbari i pljackasi, i sve dok budemo gledali u njih kao primjer dobrog sistema upravljanja, dobrog nacina za rjesavanje ljudskih sloboda i ravnopravnosti, donji smo... Sve dok ne shvatimo da terorizam ne postoji onakav kakvim ga predstavljaju plavi mediji uopce ne postoji, nego da postoje samo teroristicke drzave tipa Izrael, USA, Engleska, Francuska, Holandija....

.

Sve dok budemo slabi da se odupremo ocitom izrabljivanju svih nas iz sive zone za dobrobit njih iz plave zone, necemo imati nikakav prosperitet, jer mi uopce nemamo sansu za prosperitetom. Imamo samo privid da mozemo upravljati svojom drzavom, kantonom, opcinom, mjesnom zajednicom,... a u principu moramo izbaciti iranske diplomate zbog spijunaze, istovremeno znajuci da nas amerikanci spijuniraju duplo vise, ali ne smijemo pisnuti.

.

Tek kad siva zona kaze dosta, mozda uspijemo spasiti planet.

.

Morate shvatiti da siva zona ne snosi ama bas nikakvu odgovornost zato sto je siva, siva je zato sto nije pohlepna, nije divljacka, nije barbarska onoliko koliko su to ovi iz plave zone i sto nije na vrijeme shvatila da se treba naoruzati, napraviti puske, avione, rakete, pa tek onda biti demokratska i slobodna.

.

Siva je zato sto NIJE ono sto vam plavci kazu da jeste, siva je zato sto plavi NISU ono sto tvrde da jesu.

 

 

 

 

 

Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
28/11/2013 11:49