beats by dre cheap

Sirotinjo i Bogu si teska

Svijet (zivot) je stvarno nepravedna stvar.

Cak i magla najvise steti sirotinji.

 

Provodjenje mjera za smanjenje zagadjenosti u Sarajevu ce opet pogoditi one najsiromasnije. Oni imucniji to nece ni osjetiti.

Jedino sirotinja nema katalizatore u autu i bice iskljuceni iz saobracaja.

 

Jedino ce iskljuciti onog sa tamicem ili raspadnutim kombijem sto pokusava zaraditi dvajs' maraka, ove vece firme sto zaradjuju desetine hiljada dnevno, imaju vozila sa euro5 motorima.

 

Tesko je biti pravedan...

 

Svjesni smo da cvrsta goriva uveliko doprinose ovakvom stanju, ali isto tako znamo da se na cvrsta goriva obicno griju oni siromasniji gradjani, sto ne mogu placati plin ili ne zive u onim boljim zgradama koje imaju centralno grijanje, tako da ispada da su siromasni cak i krivi za ovakvo stanje.

 

To je skroz tuzno, sto ti je teze u zivotu, sve te vise losih stvari pogadja... Cak i priroda je protiv tebe.... Nemas nacina da se branis.

 

Jer ovi imucniji nemaju problem otici sedam dana u planine, disati cist zrak, dok ovo sve ne prodje... Pogadjate ko ostaje da se gusi, udisuci nekakve nanocestice...

 

Sta god da se desi, sirotinja naje...

 

Bez obzira je li to rat, prirodna nepogoda, napad vanzemaljaca ili obicna magla... Donji uvijek ostaju donji, oni gornji se penju jos vise... na Bjelasnicu, Jahorinu, Vlasic, Alpe...

 

I disu punim plucima, punih usta pricajuci kako je ovo stanje neizdrzivo i kako su zbog ovih sto se griju na cumur, voze golfa dvicu i raspadnute tamice i kombije morali otici u hotel ili na vikendicu negdje u "elitnim" vikend naseljima.

 

Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
23/12/2013 08:58