beats by dre cheap

RRD

Tako ce se zvat'.


Red- Rad- Disciplina.


Nema stranke, nema demokratije, nema socijalizma, akcije, buducnosti, frontova, zajednica, nacija, manjina, omladine, penzionera, ... jesam li sta zaboravio?


Dakle, nema nista osim reda, rada i discipline.
Nema filozofiranja, izvlacenja, zubobolje i prehlade.


Ime istovremeno znaci i cilj.


Cilj je uvesti red.

To cemo postici radom.

I sve zadrzati disciplinom.K'o Njemacka.


Samo sto cemo to raditi za Bosnu i Hercegovinu.


Krenucemo od nas, preko drzavnih sluzbi, pa do (ne)radnika.


Ovdje ima puno vas koji su saradjivali sa mnom. Kroz humanitarne akcije, poslovne detalje i privatne zavrzlame.Oni koji nisu imali tu (ne)srecu da me upoznaju, vrlo brzo ce shvatiti kako stvari stoje, jako brzo objasnjavam i drzim se toga.


Sve ovo zvuci jako komplikovano, a ustvari je mnogo jednostavno. Ili obrnuto.


Za osnivanje je potrebno 50 ljudi. Treba iskopirati LK i CIPS, uz popunjavanje obrasca/pristupnice i sve to ovjeriti u opcini ili kod notara.


Svako ko zeli ucestvovati je dobro dosao, osim onih koji to nisu, a spomenucu ih usput.


Uslovi nisu teski, treba biti punoljetan, drzavljanin BiH, da nije nikad imao nikakvu politicku funkciju ispred neke druge stranke, dakle mijenjanje dresova ne dolazi u obzir, i treba postovati ono sto stoji u imenu. Osim toga, troskovi za osnivanje kostaju oko 1.100KM, dakle svi po 20KM, a sto bude falilo, smislicemo nesto. Doduse, mozemo to u nekom drugom kantonu, jer u ZE DO kosta 700, pored taksi i nema nekih troskova, dok su u SA natrpali nekakvih uplatnica milijun. Ali meni se ne hoda, posto prestajem biti Duh. Ako ima neko da zeli setati, da smanjimo sa 20 na 15? Rok je 20.03.2014.


Nacin za prikupljanje potpisa i dokumentacije ce ici po principu: ja znam nekoga, taj neko zna nekoga,... kaze mu pravila, cilj i nacin. Pozeljno je to poznanstvo za osnivace, pa makar dvoje da se uzajamno poznaju, da ne bude bas da neko skroz nepoznat bude osnivac. Kad ga pridobijete, uzimate mu dokumentaciju i evidentirate sve to, dok ne dodjemo do zeljenog broja. Prvi koji se jave da su spremni na ovo ce biti vodje grupe. Ako ih ja licno ne poznajem, docu do njih i upoznati.


Najbolje bi bilo da svaki kanton ima po deset ljudi, ali imamo problem Hercegovine, nekako su tihi, sute, ne javljaju se. Svi ostali kantoni su pokriveni, ali nije dovoljna internet pokrivenost, moracete se potruditi direktno, u stvarnom zivotu. To je UDBA zvala vrbovanje, ali posto mi nismo UDBA vi to zovite lobiranje.


Ako zelite detalje plana i programa rada, opet pogledajte naziv. Tu je sadrzana cijela matematika. Sve sto pozelimo da promijenimo mozemo uraditi prateci samo tri rijeci.


Pocetni cilj je sredjivanje administracije, kontrola troskova javnog novca i stvaranje poslovnog ambijenta. Sva ostala obecanja mozete zaboraviti, ako vam se svidjaju slogani, moracete se negdje drugo obratiti.


Sto se tice drugi politickih subjekata, saradnja moze sa svima osim sa SBB.


Onaj ko smatra da trebamo razgovarati i s njima, nema potrebe da pokusava biti osnivac, pa cak ni clan.


Onaj ko smatra da trebamo primiti nekoga iz druge stranke (ne mislim pri tome na clanstvo nego na funkciju koju je eventualno obavljao u ime neke stranke duze od 48 sati) isto tako nema potrebe da nam se prikljuci, to necemo raditi.

Pocetna komunikacija ce ici putem FB, tu mozete razmjenjivati ideje i upoznati jedni druge. Mada ja ne kontam kako se to radi, ali valjda vi koristite FB pa znate. Putem komentara ili sta? Uglavnom, stranica je:

https://www.facebook.com/RevolutionAgent

na mail: ra.blog.sa@gmail.com mozete kontaktirati mene

tel... ima sa strane u boxu, ako vam padne nesto na pamet sto ne mozete zapamtiti, saljite na sms ili zovite.


Sa dijasporom cu naknadno razgovarati.


Ima li pitanja?

Nema?


Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
21/02/2014 08:36