beats by dre cheap

Pet maraka i crveni auto

Radio ja nest' na njivi u subotu i kad sam krenuo kuci, svratim u autopraonu, onu samousluznu, da operem auto. Jest' da sam ja bio prljaviji od auta, sa onim gumenim cizmama i nekakvom kapom, al' et', reko ja se mogu i kod kuce oprati.

.

Taman ja zavrsavam, kad ide paša i parkira pored mene golfa sesticu, sa plavusicom kao dodatnom opremom, pruza meni pet maraka i govori: ja cu samo vanjsko :)

.

Reko, izvini ali meni je sad pauza, moram ici jesti (stvarno sam zurio, inace bih uzeo marke i opr'o auto).

 

Ostali su pomalo zacudjeno gledajuci za mnom.

.

U svakom slucaju, ova auta mi u posljednje vrijeme zadaju glavobolju.

.

Onoj sto sam je spominjao nekad ranije u postu, sa sarenim autom... nadjemo fin auto, crven i sav sladak, ali, neko je bio brzi prilikom kupovine, tako da sad moramo sve ispocetka.

.

N. postaje nervozna sto nema auto, tako da je pocela lupati kako ga nikad nece kupiti (trazimo auto nekih 6 dana), a ja sam poceo ozbiljno razmisljati da joj otkinem retrovizor kad dobije to auto u petak, ono kao slucajno, na semaforu, i onda zbrisem u nepoznatom pravcu :D

.

I to nije sve, meni je pocela blinkati neka lampica kao da mi je guma ispuhana, a nije.

.

I odem ja kod majstora, kaze otisla ti guma, nema nista od nje. Ja sav tuzan izbrojim 277KM. I lampica se stvarno ugasi.

.

Voz'o ja jedno deset dana, kad opet se lampica upali. Svratim ovaj put u servis, kaze onaj: otis'o ti senzor. 16KM.

.

Pa reko, 'oces reci da je guma bila uredu??

.

Kaze on: pa senzori mjere pritisak u gumama, a ne jel' guma uredu ili ne, taj sto ti je zamijenio gumu ti je naplatio 277KM za novu, a onu tvoju staru koju si ostavio kod njega ce prodati za 200, sudeci po ove tri sto imas na autu, uz uslov da su sve bile iste. A jesu....

.

Uglavnom, skont'o sam da meni treba konj, auto uopce nije za mene :S

 


Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
17/03/2014 10:01