beats by dre cheap

Mediji

Uvijek sam tvrdio da su mediji jedan od najvećih problema modernog doba, apsolutno zlo koje nazalost ne mozemo zaustaviti.

Ako uporedimo ovu pandemiju (posto je to aktuelno) i medije, opasnost od virusa je potpuno zanemariva u odnosu na štetu koju nanose mediji.

Zamislite da ste vi planeta, a pored vas zaigrani djecacic koji se igra onim malim auticem (HotWheels npr.), pa gurne autic prema vasoj nozi.

Može li vam taj mali autic nastetiti? Corona virus u konačnici ne može nastetiti planeti, ljudskom rodu, zanemarivo je to.

S druge strane, mediji su kao onaj veeelliikii kamion koji vas pokupi brzinom od bar 80km/h. Kad vas on pokupi, raznese vas.

To nam rade mediji. Raznose nas, k'o tona TNT-a.
Virus nam nece nastetiti, ali panika proizvedena u medijima hoce. Unistice ekonomiju, medjuljudske odnose, djeciji mozak,...

Mediji su otrov, zarazna bolest.
 

Bez obzira kakvo misljenje imali o ovoj pandemiji, da li mislite da je stvarna ili je samo nesto sto je u sluzbi neceg drugog, postujte pravila relevantnih institucija, budite disciplinovani, sve ce proci, uvijek prodje.

Medjutim, bojkotujte medije, ne slusajte ih, ne citajte ih, oni nisu relevantni, oni nisu strucni, oni su cijev prislonjena na vase celo, a vi sami, svojevoljno povlacite obarac.

Svako zlo modernog doba je direktan proizvod djelovanja medija, svaka bolest, svaki rat, glad, mrznja medju ljudima,... sve je to modelirano i kreirano medijskom propagandom.

Ako morate gledati TV, gledajte NatGeo ili nesto slicno. Najbolje nista.

Ignorisite CNN, BBC, N1,.. sta ti ja znam ko vec ima.

Nista dobro vam nece reci, nikakva dobra stvar nece proisteci iz njihovih dnevnika i emisija, uzivo javljanja ili breaking news.

Naucite misliti svojom glavom.
Koristite logiku.

Mediji vam ne trebaju. Pametni ste. Zasto toliko sumnjate u sebe? Zasto dopustate da vam mediji kazu sta trebate misliti?

Ne treba ovaj moj post shvatiti tipa 'ajmo mrziti novinare.
Oni su radnici kao i svi drugi, rade da prehrane porodice, rade ono sto im se kaze, ovo nema veze s njima pojedinacno.

Ali, iskljucite TV, ne citajte novine, portale (osim jednostavnih vijesti, preporuka, dokumenata recimo kriznog staba), vidjecete, bicete zadovoljniji, sretniji, svijet cete vidjeti drugim ocima...

Pisite, citajte knjige, blogove, gledajte u plafon,...

Bilo sta drugo radite, samo ne gledajte TV i ne citajte portale.


Duh Koji Hoda
http://nunion.blogger.ba
27/03/2020 17:58